Przesunięty przez: master7 29-06-2007, 09:03 |
Zdecydowanie za MAŁO wydarzen kulturalnych |
Autor |
Wiadomość |
Dnot82
Kopacz
|
Wysłany: 08-03-2007, 14:49 Zdecydowanie za MAŁO wydarzen kulturalnych
|
|
|
chcialbym azeby nasze szanowne miasto wreszcie przejrzalo na oczy i zaczelo sie rozwijac w tym kierunku , chodzi mi o pokazy filmow ( miejsce i rzutnik napewno by sie znalazl ) , ciekawe letnie koncerty na otwartym powietrzu , dyskucje , spotkania . hmm moze jakis maly festiwal muzyczny , mamy tylu turystow i nie umiemy ich zatrzymac , a muzyka laczy pokolenia
pozdrawiam dnot
pokoj wam |
_________________ more acid |
|
|
|
|
master7
Hysinbold
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 3 razy Wiek: 51 Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3885 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 08-03-2007, 15:23
|
|
|
Dnot82 napisał/a: | ciekawe letnie koncerty na otwartym powietrzu , dyskucje , spotkania . hmm moze jakis maly festiwal muzyczny |
No rację niby masz.
Ja bym to ujął tak:
z jednej strony coś tam się w gminie dzieje, tyle że kompletnie brak o tym szerszej informacji, brak w sieci miejsca, gdzie byłaby taka informacja dostępna w postaci zbiorczej.
wydatki na kulturę są małe. Np za organizacje imprez kulturalnych przez podmioty pozadminne (stowarzyszenia, fundacje itp) widzę w budżecie 160 000 na rok 2007. W przeliczeniu na mieszkańca wychodzi jakieś 4 zł. |
_________________ www.wieliczka24.info
www.master7.rowerpower.org
Hosting Dedykowany | Wirtualizacja | Profesjonalny Hosting | Serwery Gier |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 08-03-2007, 15:33
|
|
|
mi bardziej chodzi tu o scene tzw offowa , ktora niesie za soba male wydatkie ..
kulturalne bagno itak jest w wieliczce .. osobiscie uwazam ze wystepy bethovenowskie sa nudner juz , pozwolmy mlodym zaczac dzilac pokazac na co ich stac gdyz ich ioch cala masa !!
niech wieliczka nie slynie tylko z soli niech wreszcie stare pryki wezma pod uwage krzyk mlodego pokolenia |
|
|
|
|
Czajek
Skrzat
Osiedle: Szymanowskiego
|
Wysłany: 13-03-2007, 23:50 Re: Zdecydowanie za MAŁO wydarzen kulturalnych
|
|
|
Dnot82 napisał/a: | pokazy filmow ( miejsce i rzutnik napewno by sie znalazl ) , ciekawe letnie koncerty na otwartym powietrzu , dyskucje , spotkania . hmm moze jakis maly festiwal muzyczny |
Popieram z całego serca!
W Wieliczce jest mnóstwo ludzi którzy mogliby wystąpić, tylko trzeba to zorganizować.
Pokazy filmów też są swietnym pomysłem. |
|
|
|
|
wieliczanin
Siuda Baba
|
Wysłany: 01-03-2014, 12:00
|
|
|
Czajek napisał/a: | W Wieliczce jest mnóstwo ludzi którzy mogliby wystąpić, tylko trzeba to zorganizować. |
Spektakl teatralny grypy ProjekT pt."Wielogłos" 8 marca godzina 18:00 Centrum Kultury i Turystyki.
Może warto się wybrać. I przy okazji zabrać kobietę.
Rok temu był spektakl "Kotka na gorącym blaszanym dachu" - całkiem niezły. |
|
|
|
|
przemo
Żupa solna
Osiedle: 500m od rynku
Pomógł: 17 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 6286 Skąd: 49.991 N, 20.060 E
|
Wysłany: 01-03-2014, 12:13
|
|
|
Ale w CKiT pierwszeństwo mają rodziny i znajomi, a potem artyści. |
|
|
wieliczanin
Siuda Baba
|
Wysłany: 01-03-2014, 13:40
|
|
|
W ubiegłym roku wstęp wolny. W tym podobnie. Nawet nikt z koszyczkiem nie chodził.
Miejsca nienumerowane, więc kto pierwszy ten wybiera miejsce. Wtedy dostawiono krzeseł i wszyscy siedzieli. A sala nieduża. W Wieliczce imprezy tego typu rzadko mają komplet widzów. Wszak jesteśmy miastem SPORTU (i wodotrysków). |
|
|
|
|
przemo
Żupa solna
Osiedle: 500m od rynku
Pomógł: 17 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 6286 Skąd: 49.991 N, 20.060 E
|
Wysłany: 02-03-2014, 08:12
|
|
|
Jaki marketing taka liczba widzów, mają wspaniałych patronów medialnych, kolorowe plakaty itd itp.
W Niepołomicach w centurm dźwięku na każdej sztuce komplet, pomimo biletów po 45 zł. |
|
|
ArturSosin
Nadszybie
|
Wysłany: 04-03-2014, 08:28
|
|
|
przemo napisał/a: | Jaki marketing | No wlasnie, ciagle brakuje mi informacji o najblizszych wydarzeniach. Zwykle dowiaduje sie, ze cos bylo. |
|
|
|
|
wieliczanin
Siuda Baba
|
Wysłany: 03-07-2014, 15:54
|
|
|
ArturSosin napisał/a: | przemo napisał/a: | Jaki marketing | No wlasnie, ciagle brakuje mi informacji o najblizszych wydarzeniach. Zwykle dowiaduje sie, ze cos bylo. |
Spektakl teatralny grupy ProjekT pt."Samobójca" 5 lipca godzina 19:00 Centrum Kultury i Turystyki.
|
|
Plik ściągnięto 6 raz(y) 198,69 KB |
|
|
|
|
|
Piotrex
Mina Obiezyswiat
Osiedle: wies
Pomógł: 1 raz Wiek: 96 Dołączył: 08 Mar 2009 Posty: 1447 Skąd: Wieliczka i okolice
|
Wysłany: 03-07-2014, 16:37
|
|
|
ArturSosin napisał/a: | No wlasnie, ciagle brakuje mi informacji o najblizszych wydarzeniach. Zwykle dowiaduje sie, ze cos bylo. |
Bo nie chce się wrzucać info o wydarzeniach tylko pewnie się czyta co kto o kim napisał przy porannej kawie ....tak ? |
|
|
|
|
LZK
Kierat konny
|
Wysłany: 03-02-2015, 18:18
|
|
|
A ja mam odmienne zdanie. Władze powinny dbać o bezpieczeństwo, infrastrukturę, szkolnictwo, itp. a nie organizować rozrywkę dla gawiedzi, a już w szczególności nie powinny przeznaczać na to pieniędzy. Na pokaz filmu czy koncert każdy może sobie iść we własnym zakresie, a we własnym zakresie nikt mostu nie zbuduje czy jednostki straży pożarnej nie wyposaży. Na prawdę dziwię się, że dorośli ludzie oczekują, ze ktoś im będzie czas wolny organizował i rozrywki zapewniał. |
|
|
|
|
|