Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: master7
16-11-2010, 11:43
Sklepy i usługi w Wieliczce
Autor Wiadomość
pan_jacek 
Bałwan solny

Osiedle: W.Pola/Krzyszkowice
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 05-09-2010, 21:11   

Jolaa32 napisał/a:
Do luuv:

Po drugie pokaż mi sklep w Wieliczce, w którym nie sprząta się na kwadrans przed zamknięciem ! W Paleo o 21.10 jest już ciemno. Pewnie mi powiesz, że cały sklep sprzatają w 8 minut ?!

Przynajmniej w paleo nikt nie szoruje innym butów mopem...

Jolaa32 napisał/a:
Do luuv:ekspedientki są nowe i się dopiero uczą jak każdy nowy pracownik w nowej dla siebie pracy (trochę wyrozumiałości !!!). Ważne, że są bardzo uprzejme (może jeszcze trochę wystraszone)

To świadczy jedynie o tym, że przyjęli niekompetentne osoby które nie są gotowe do pracy na poziomie.
Jolaa32 napisał/a:
Do luuv:

ale jak takie owoce jak np brzoskwinie ludzie pogniotą i poobijają to muszki owocówki pojawiają się w 5 min bo lecą do soku (w lecie to zjawisko naturalne w zimie ich nie będzie), sprawdź w domu napeano w kuchni jak zostawisz owoc na wierzchu to jest i pełno.

Przede wszystkim pogniecione i poobijane brzoskwinie powinny zostać albo zabezpieczone i przecenione, albo po prostu sprzątnięte. Ktoś powinien tego pilnować a wtedy i drosophila melanogaster brzoskwini niestraszna. ps. dziękuję za podsunięcie pomysłu - przeprowadzę doświadczenie. specjalnie kupię już nadgnite w delikatesach.
Jolaa32 napisał/a:
Do luuv:
obiektywnie powiem tylko tyle, że mnie ten sklep odpowiada, ceny też, i do obsługi nie mam żadnych zastrzeżeń bo pamiętam jak ja się zachowywałam w mojej pierwszej pracy...szkoda gadać...przy odrobinie wyrozumiałości jestem bardzo zadowolona z tego sklepu, a i na zdrową konkurencję ma to też pozytywny wpływ...

chciałaś obiektywnie a wyszło Ci subiektywnie

Zalecam czytanie ze zrozumieniem :)

ygrek 
Mina

Osiedle: Zdrojowe
Wysłany: 05-09-2010, 21:35   

pan_jacek napisał/a:
drosophila melanogaster
O matulu :!: A co to :?: Inspektor PIH :?:

ArturSosin 
Nadszybie

Wysłany: 05-09-2010, 21:37   

Tego juz w LO uczyli. Moze uczen?

pan_jacek 
Bałwan solny

Wysłany: 05-09-2010, 21:54   

Martwiłam się, że Jola która proponuje świetne i ciekawe doświadczenia może mnie zbrukać za posługiwanie się potoczną nomenklaturą. ;(

Jolaa32
Gość
Wysłany: 05-09-2010, 22:38   

Za potoczną nomenklaturę nie zamierzam cię brukać ale za przekłamywanie faktów tak ! Otóż napisałeś:

pan_jacek napisał/a:
Martwiłam się, że Jola która proponuje świetne i ciekawe doświadczenia może mnie zbrukać za posługiwanie się potoczną nomenklaturą. ;(

a luuv napisała:

"A: Wie Pani, że jak Pani zamiata wokół mnie to mnie Pani omiata z pieniędzy?
B: Taaaaaaak? Ojejjj... (uciekła)"

Więc nie chodziło o mycie mopem po butach lecz o zamiatanie wokół butów, a to znaczna różnica, zwłaszcza dla ludzi błyskotliwych za jakiego z pewnością się uważasz !!!

Zresztą w dalszej swojej wypowiedzi tylko potwierdzasz swój poziom:
"To świadczy jedynie o tym, że przyjęli niekompetentne osoby które nie są gotowe do pracy na poziomie."
Pozostawię to bez komentarza...albo powiem tyle, że ciekawe jakim ty jesteś pracownikiem...! Powinieneś wiedzieć, że w branży spożywczej ludzie z doświadczeniem nie stoją na ulicy z tabliczką weźcie mnie ! Umiem więcej !

Dalej piszesz:
"...przeprowadzę doświadczenie. specjalnie kupię już nadgnite w delikatesach."
Ja nie napisałam, że są nadgnite tylko, że jak się obiją to mogą muszki do soku przylecieć. A w Paleo czy jakimkolwiek innym sklepie nie stoją przy owocach i warzywach 24h i nie mów mi że przebierają te obite co dwie minuty. Nie rób znowu z tego Paleo takiego dopilnowanego sklepu. Sama też tam czasem kupuję i nie jest znowu tak idealnie, zresztą jak w każdym sklepie !

Zalecam czytanie ze zrozumieniem !

Jolaa32
Gość
Wysłany: 05-09-2010, 22:42   

Chodziło o wypowiedź:
"Przynajmniej w paleo nikt nie szoruje innym butów mopem..."

Pomyliłam cytat na początku poprzedniej wypowiedzi, za co z góry wielkie sorry...

pan_jacek 
Bałwan solny

Wysłany: 05-09-2010, 22:50   

Forum to nie miejsce na spory wiec to mój ostatni post odnośnie sklepów w Wieliczce.
Niemniej... wspominając o myciu butów mopem starałam się ukazać pewną skrajność co pozwoliło nadać zdaniu w kwestii semantyki cechy ironii...
Co do tego jakim jestem pracownikiem... ciężko stwierdzić, ale wiem jedno, że nigdy nie będę się kalać pracą w handlu a tym bardziej na stanowisku kasjerki/pomywaczki/wykładaczki towaru.
Z tego co się orientuję w paleo nadpsute owoce lądują na przecenie. A z drugiej strony nie wiem skąd u Ciebie podejrzenie że faworyzuję Paleo?! Wspomniałam kilka postów wyżej że tam udało mi sie suma sumarum kupić najtaniej banany...

Zalecam potrenowanie czytana ze zrozumieniem.

ps. sugerujesz ze nie powinnam się uważać za bystrą, a - nie zauważywszy faktu, że uzywam formy niemęskoosobowej do konstrukcji zdań - odpowiadasz jak gdybym była mężczyzną, kierując się jedynie nickiem. :)
Ostatnio zmieniony przez pan_jacek 05-09-2010, 22:55, w całości zmieniany 1 raz  

nietopesh 
Nadszybie

Wysłany: 05-09-2010, 22:51   

pan_jacek napisał/a:
To świadczy jedynie o tym, że przyjęli niekompetentne osoby które nie są gotowe do pracy na poziomie.

Ciągle mają wolne etaty - czekają na ciebie, aby odmienić ten sklep na lepsze :D

pan_jacek napisał/a:
Niemniej... wspominając o myciu butów mopem

Usługa GRATIS dla najlepszych klientów ;)

pan_jacek napisał/a:
nigdy nie będę się kalać pracą w handlu a tym bardziej na stanowisku kasjerki/pomywaczki/wykładaczki towaru.

No tak paznokietki by się pobrudziły. Niemniej jednak szanuj pracę innych, aby oni szanowali twoją.
Ostatnio zmieniony przez nietopesh 05-09-2010, 22:54, w całości zmieniany 1 raz  

Tomek73 
Mina

Wysłany: 05-09-2010, 22:54   

Jolaa32 napisał/a:
zwłaszcza dla ludzi błyskotliwych za jakiego z pewnością się uważasz !!!

Jolaa32 napisał/a:
Powinieneś wiedzieć, że w branży

pan_jacek, jak sama nazwa wskazuje i taki mały znaczek obok avataru, jest kobietą - tak jak Kopernik :D .

pan_jacek 
Bałwan solny

Wysłany: 05-09-2010, 22:57   

nietopesh napisał/a:

No tak paznokietki by się pobrudziły. Niemniej jednak szanuj pracę innych, aby oni szanowali twoją.

Nie chodzi o paznokcie, po prostu mierzę nieco wyżej :)

nietopesh 
Nadszybie

Wysłany: 05-09-2010, 23:25   

pan_jacek napisał/a:
Nie chodzi o paznokcie, po prostu mierzę nieco wyżej

Co nie znaczy, że z tego powodu masz poniżać osoby, które wedle ciebie pracują na stanowiskach teoretycznie gorszych, jednak potrafią więcej od bankowego telemarketera.
Ja wszystko lubię, ale takiego mieszania ludzi z błotem nie toleruje. Mi się udało, jestem Paniusia, a reszta to plebs.

Tak to jest jak się nie zna wartości pracy i pieniądza - jak podrośniesz i zaczniesz szukać pracy to osobiście zobaczysz jak to "łatwo" można sobie pracę dobrą znaleźć.
Wbrew pozorom do takiego delikatesu również nie jest prosto się dostać.

Miej jednak świadomość, że ponad połowa dziewczyn pracujących w delikatesach ma wyższe wykształcenie, a część pracowała w bankach, urzędzie skarbowym i w księgowości, jednak ich firmy padły, bądź ograniczyły personel. Teraz cieszą się że mają pracę w milej atmosferze, oraz zarobki na takim samym poziomie.

Sorry bardzo za ten wywód, ale po prostu uderza mnie każdorazowo, gdy ktoś nie szanuje innych, oraz ich pracy.

atam 
Mina

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 06-09-2010, 07:33   

no to po tylu postach za i przeciw, i ja muszę się przejść do nowych delikatesów i sama zbadać teren...
Czy ktoś wie czy mają świeże bułki w niedzielę?

ArturSosin 
Nadszybie

Wysłany: 06-09-2010, 08:02   

pan_jacek napisał/a:
Nie chodzi o paznokcie, po prostu mierzę nieco wyżej
Mierzenie to jedno a zycie to drugie. Twoja arogancja i brak szacunku dla czlowieka tylko swiadczy o Twojej niedojrzalosci. I nie zmieni tego uzywanie trudnych wyrazow lub zlozonych form slownych. Ale nie martw sie, to z wiekiem minie.

pablo 
Mina

Osiedle: Lekarka
Wysłany: 06-09-2010, 09:32   

podpisuję się pod postem nietopesha

:]
Gość
Wysłany: 06-09-2010, 09:46   

pan_jacek napisał/a:
nietopesh napisał/a:

Nie chodzi o paznokcie, po prostu mierzę nieco wyżej :)

ale życie nie zawsze układa się tak, jak my chcemy :]

edit : ja też studiuję, więc teoretycznie 'mierzę nieco wyżej', ale jak los się potoczy - nikt nie wie :] a w sklepie już sobie dorabiałam przez wakacje :]

Odpowiedz do tematu