Segregowanie śmieci w Wieliczce |
Autor |
Wiadomość |
agga
Mina
Osiedle: Zadory
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 22 Lip 2007 Posty: 1461 Skąd: wieliczka
|
Wysłany: 05-09-2010, 15:12
|
|
|
mysior po miesiącu my mamy 240 l plastików. Człowiek nie zdaje sobie sprawy ile tego jest dopóki nie zacznie bawić się w segregacje. Śmieci oczywiście są zgniecione |
_________________ Pozdrawiam |
|
|
|
|
luuv
Komora
Osiedle: Lekarka
|
Wysłany: 05-09-2010, 21:12
|
|
|
Ja też mam tego mnóstwo... mimo zgniatania i oddawania siatek zakrętek do przedszkola /jakaś akcja/. Na Lekarce przyjeżdżają w pierwszy i ostatni Czwartek miesiąca jakoś tak.
I zawsze mam więcej worków niż mi dadzą. /upycham!/
Ale hmm może się da ograniczyć?
bo sąsiedzi mają zawsze tylko jeden worek PET/w dodatku myją wszystko/, a za to dużo szkła białego! a ja prawie w ogóle...
a tak zapytam drodzy Państwo, kto z Państwa myje kubki po jogurtach i śmietankach?:> bo ja dostałam taką karteczkę kiedyś, że tego właśnie NIE wrzucamy. A dlatego, że ludzie nie myją. A zaś na Zachodzie podobno jest obowiązek mycia! |
|
|
|
|
ygrek
Mina
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 1160 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 05-09-2010, 21:38
|
|
|
luuv napisał/a: | kto z Państwa myje kubki po jogurtach i śmietankach | Mycie to za duże słowo, ale ja się przyznaję do płukania. Szkła też. Ale to raczej ze względu na zapach jaki się w lecie po dwóch dniach z nich wydobywa. |
|
|
|
|
agga
Mina
|
Wysłany: 06-09-2010, 06:05
|
|
|
Ja myje. Pojemniki po jogurtach, śmietanie wystarczy zaraz po zjedzeniu przepłukać zimna wodą. Niestety tego nie można zrobić z pojemnikami po maśle, konserwach mięsnych Zastanawiam się jaka to firma odbiera u Was śmieci 2 razy w mc. Rozumiem, że za darmo. |
|
|
|
|
luuv
Komora
Osiedle: Lekarka
|
Wysłany: 06-09-2010, 08:29
|
|
|
Normalnie MPO nasze wielickie z ulicy Jedynaka. Tylko inne osoby niż te co wywożą zwykłe śmieci. Lecz zdarzają im się wpadki, że nie przyjadą.
A szkła rozbitego nie powinno się segregować, prawda?
i chciałam zapytać czy ktoś nie zna firmy/miejsca gdzie sprzedają stojaki na worki?/najlepiej jakieś metalowe/ bo nie ukrywam, że irytują mnie te walające się worki po ogrodzie/wiatr zawieje to czasami porwie, no i deszcz moczy/
Nie mam specjalnego miejsca z furteczką na śmieci. A w garażu już wystarczający bałagan
Kupiłam kilka razy jakieś plastikowe, bo innych nie było i nie dość, że drogie to się rozleciały. |
|
|
|
|
agga
Mina
|
Wysłany: 06-09-2010, 15:08
|
|
|
Luvv maż kupił bardzo fajny na allegro. Jest to stelaż na 3 worki zamykamy od góry więc zapachy Ci się nie wydobywają. Coś podobnego widziałam w Ikea tylko cena była droższa i gabaryty mniejsze o ile dobrze pamiętam.
Znalazłam dokładnie takie samo mamy
http://rabacik.pl/it/ogro...olka-p-539.html |
|
|
|
|
mysior
Gość
|
Wysłany: 06-09-2010, 17:35
|
|
|
Chyba jednak trzeba czekac jak przyjade zbierac plastiki .
Myslalem o mlynku do tworzywa ,ale drogi ... |
|
|
|
|
|