Rewitalizacja miasta - Rynek Górny i reszta |
Autor |
Wiadomość |
andrzej2011
Komora
|
Wysłany: 08-07-2013, 07:28
|
|
|
BreakTheIce napisał/a: | Wiem, że zaraz mnie zjedziecie... ale trochę się czepiacie. Mówcie co chcecie ale kostka na ulicach daje jednak klimat... i wygląda to estetyczne... W szczególności na starym mieście... |
Kostka robi klimat, ale nie w Wieliczce. Daniłowicza dziura na dziurze, nawet nie ma kto tych kostek z drogi zebrać tylko leżą i przeszkadzają |
|
|
|
|
Joanna Kulawik
Sztolnia
|
Wysłany: 08-07-2013, 08:02
|
|
|
Ja mam ochotę te kostki zebrać i podejść pod okna Magistratu Kto ze mną? |
|
|
|
|
nacomito
Nadszybie
Osiedle: Bulwar Zachodzącego Słońca
|
Wysłany: 08-07-2013, 08:50
|
|
|
Joanna Kulawik napisał/a: | Ja mam ochotę te kostki zebrać i podejść pod okna Magistratu Kto ze mną? |
Ja na to, jak na lato. Wodzu prowadź!, szykuję taczki. |
|
|
|
|
Joanna Kulawik
Sztolnia
|
Wysłany: 08-07-2013, 09:39
|
|
|
I zrobimy klimat w Wieliczce, co?
Ale tak poważnie, co za pomysł, żeby naraz tyle ulic roz....? A jakość robót wszędzie będzie taka, jak na Daniłowicza? |
|
|
|
|
atam
Mina
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 03 Lis 2008 Posty: 1021 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 08-07-2013, 10:48
|
|
|
ja właśnie straciłam oponę z przodu (wyrwany kawałek z boku!), co mi się jeszcze życiu nie zdarzyło...no i zakładam, że to wina jakości nawierzchni w naszym mieście |
|
|
|
|
BreakTheIce
Kopacz
|
Wysłany: 08-07-2013, 13:13
|
|
|
No dobra macie racje... (z trudem to mi przez gardło przeszło ) bo rzeczywiście ta kostka bez przerwy wylatuję... ostatnio kręcę się w tamtym rejonie dość często i obserwuję sytuację ^^
Ale w sumie jak wracam z imprezy nocnym to ok 3 nad ^^ ranem na Dembowskiego robią "coś tam" i się tłuką (dokładnie to nie wiem co, aż tak nie jestem tym zainteresowany, a przyjemnie w tamtych okolicach o 3 nie jest zbytnio ) |
|
|
|
|
andrzej2011
Komora
|
Wysłany: 08-07-2013, 15:07
|
|
|
Cytat: | I zrobimy klimat w Wieliczce, co?
Ale tak poważnie, co za pomysł, żeby naraz tyle ulic roz....? A jakość robót wszędzie będzie taka, jak na Daniłowicza? |
Chory pomysł, ale ktoś sobie uzmysłowił że do końca 2013 już nie wiele czasu
Jakość oby nie była gorsza |
|
|
|
|
nacomito
Nadszybie
|
Wysłany: 10-07-2013, 12:45
|
|
|
31-05-2013 nacomito napisał/a: | Nowa, wypasiona (fontanna), wtulona została w objęcia schodów zabytkowego pałacu. Utrzymuje w tym zakątku wilgoć, tak potrzebną dla rozwoju grzybów, mchów i pleśni niezbędnych dla konserwacji zabytkowych murów.
Na zdjęciu: kamienna ławeczka kusi swym szpetnym wyglądem, by spocząć i podziwiać kolorowy blask fontanny i szmer wody. I popękane kamienie elewacji. |
Własnym oczom nie wierzę. Minęło zaledwie półtora miesiąca i przywracany jest blask ławeczce. Może to jest dobry sposób reagowania na spostrzeżenia ludu?
Odstraszający wygląd z maja br. |
|
Plik ściągnięto 40 raz(y) 178,46 KB |
Rewitalizacja ławeczki. |
|
Plik ściągnięto 43 raz(y) 210,92 KB |
|
|
|
|
|
master7
Hysinbold
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 3 razy Wiek: 51 Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3885 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
|
ArturSosin
Nadszybie
|
Wysłany: 12-07-2013, 06:00
|
|
|
Cytat: | Przebudowa wielickiego placu handlowego ma zakończyć się w najbliższy poniedziałek. - Termin otwarcia Bednarki jest uzależniony od tego, ile potrwają odbiory prac i inne tego typu procedury. Sądzę, że kupcy będą mogli wrócić na targowisko jeszcze pod koniec tego miesiąca, prawdopodobnie 25 lipca - informuje burmistrz Wieliczki Artur Kozioł. |
http://www.dziennikpolski...a-bednarke.html
Ale przeraza mnie nawet nie taka glupota jak:
Cytat: | Gmina będzie wydawać m.in. ulotki oraz gazetki, zachęcające do robienia zakupów na miejskim targowisku. |
co inna byc moze zakamuflowana wiadomosc:
Cytat: | Pomyślimy także o jeszcze innych formach promowania Bednarki |
Kolejna fontanna? Bohomaz? |
|
|
|
|
przemo
Żupa solna
Osiedle: 500m od rynku
Pomógł: 17 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 6286 Skąd: 49.991 N, 20.060 E
|
Wysłany: 12-07-2013, 06:26
|
|
|
Cytat: | Gmina będzie wydawać m.in. ulotki oraz gazetki, zachęcające do robienia zakupów na miejskim targowisku. |
No ktoś musi zarobić lub też powstanie "Gazeta Targowa", która będzie za soba niosła podobny przekaz jak "Gazeta Osiedlowa", która z osiedlem nie ma nic wspólnego
Ciekawy tez jestem kto będzie odpowiedzialny za : Cytat: | ile potrwają odbiory prac i inne tego typu procedury. |
Plac to jedna WIELKA fuszerka. Kazda kostka w inna stronę, "rynna" zrzucająca wode z góry placu na doł, fatalne odwodnienie, obrzydliwe rynny z ocynku ( zamiast klasycznych i pod kolor plastików, których raczej nie ukradną ). Wiele do życzenia pozostawia też wypoziomowanie placu.
Dodatkowo:
Cytat: | mimo, że koszty bieżącego utrzymania odnowionej Bednarki będą wyższe niż starego placu handlowego - gmina nie planuje podnosić na razie opłaty targowej. |
Podatnicy pokryją z opłaty za kanalizację czy śmieciowej ? A może z funduszy za sprzedaż reklamowych gazetek.
Cytat: | a także znajdujące się na placu trzy butiki. W ramach inwestycji przebudowano także kanalizację deszczową, chodniki i dojścia do placu oraz znajdujących się w tym rejonie miejskich toalet. |
Czy burmistrz rozumie i zna słowo "Butik" ? Bo dla mnie to są Budy.
Przebudowano kanalizację ? hahah Czekamy na większa ulewę - wtedy wszyscy zobaczą jak wspaniale przebudowano
Które dojście do placu przebudowano ????????? Może mi ktoś napisać bo ja nie widziałem ?
Cytat: | Po remoncie wielicki plac handlowy ma spełniać wszelkie normy wyznaczone dla tego typu miejsc. |
Nie widzę żadnej różnicy w funkcjonalności przed i po
Cytat: | Teraz, kiedy warunki handlu na Bednarce będą rzeczywiście dobre |
WOW
Ogólnie kolejne 860 tysięcy wydane na wątpliwej jakości modernizacje. Skończy się pewnie tak jak modernizacje Daniłowicza i innych ulic. Gmina pewnie już zaczyna zbierać fundusze na "kolejną modernizację" bo ta przy tej jakości wykonania będzie konieczna za kilka lat
Wielkie brawa za kolejną "atrakcję" turystyczną |
|
|
greg
Mina
|
Wysłany: 12-07-2013, 06:39
|
|
|
przemo napisał/a: | Wielkie brawa za kolejną "atrakcję" turystyczną |
trzeba będzie postawić tabliczki kierunkowe od Kopalni, kirujące na "przebudowany plac" |
|
|
|
|
przemo
Żupa solna
Osiedle: 500m od rynku
Pomógł: 17 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 6286 Skąd: 49.991 N, 20.060 E
|
Wysłany: 12-07-2013, 06:40
|
|
|
Cytat: | The beautiful market square |
A taką przy dworcu Wieliczka Park |
|
|
nacomito
Nadszybie
|
Wysłany: 12-07-2013, 08:52
|
|
|
ArturSosin napisał/a: | Gmina będzie wydawać m.in. ulotki oraz gazetki, zachęcające do robienia zakupów na miejskim targowisku. |
Wieliczanie i turyści! Korzystajcie z kolejnej wielkiej wielickiej atrakcji. Nigdzie nie kupicie droższych badyli, a wszystkie z ekologicznego centrum na Rybitwach. |
|
|
|
|
ArturSosin
Nadszybie
|
Wysłany: 12-07-2013, 13:06
|
|
|
nacomito napisał/a: | Nigdzie nie kupicie | Ale trzeba przyznac, ze mozemy znowu zablysnac jako pierwsi, jedyni itp. Jedyni w Polsce promujacy plac targowy |
|
|
|
|
|