Poprzedni temat «» Następny temat
Rewitalizacja miasta - Rynek Górny i reszta
Autor Wiadomość
andrzej2011
Komora

Wysłany: 08-07-2013, 07:28   

BreakTheIce napisał/a:
Wiem, że zaraz mnie zjedziecie... ale trochę się czepiacie. Mówcie co chcecie ale kostka na ulicach daje jednak klimat... i wygląda to estetyczne... W szczególności na starym mieście... :)

Kostka robi klimat, ale nie w Wieliczce. Daniłowicza dziura na dziurze, nawet nie ma kto tych kostek z drogi zebrać tylko leżą i przeszkadzają

Joanna Kulawik
Sztolnia

Wysłany: 08-07-2013, 08:02   

Ja mam ochotę te kostki zebrać i podejść pod okna Magistratu :514: Kto ze mną?

nacomito 
Nadszybie

Osiedle: Bulwar Zachodzącego Słońca
Wysłany: 08-07-2013, 08:50   

Joanna Kulawik napisał/a:
Ja mam ochotę te kostki zebrać i podejść pod okna Magistratu :514: Kto ze mną?

Ja na to, jak na lato. Wodzu prowadź!, szykuję taczki.

Joanna Kulawik
Sztolnia

Wysłany: 08-07-2013, 09:39   

I zrobimy klimat w Wieliczce, co? ;)
Ale tak poważnie, co za pomysł, żeby naraz tyle ulic roz....? A jakość robót wszędzie będzie taka, jak na Daniłowicza?

atam 
Mina

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 08-07-2013, 10:48   

ja właśnie straciłam oponę z przodu (wyrwany kawałek z boku!), co mi się jeszcze życiu nie zdarzyło...no i zakładam, że to wina jakości nawierzchni w naszym mieście :<

BreakTheIce
Kopacz

Wysłany: 08-07-2013, 13:13   

No dobra macie racje... (z trudem to mi przez gardło przeszło :D ) bo rzeczywiście ta kostka bez przerwy wylatuję... ostatnio kręcę się w tamtym rejonie dość często i obserwuję sytuację ^^

Ale w sumie jak wracam z imprezy nocnym to ok 3 nad ^^ ranem na Dembowskiego robią "coś tam" i się tłuką (dokładnie to nie wiem co, aż tak nie jestem tym zainteresowany, a przyjemnie w tamtych okolicach o 3 nie jest zbytnio :P )

andrzej2011
Komora

Wysłany: 08-07-2013, 15:07   

Cytat:
I zrobimy klimat w Wieliczce, co? ;)
Ale tak poważnie, co za pomysł, żeby naraz tyle ulic roz....? A jakość robót wszędzie będzie taka, jak na Daniłowicza?

Chory pomysł, ale ktoś sobie uzmysłowił że do końca 2013 już nie wiele czasu :kosci:
Jakość oby nie była gorsza

nacomito 
Nadszybie

Wysłany: 10-07-2013, 12:45   

31-05-2013 nacomito napisał/a:
Nowa, wypasiona (fontanna), wtulona została w objęcia schodów zabytkowego pałacu. Utrzymuje w tym zakątku wilgoć, tak potrzebną dla rozwoju grzybów, mchów i pleśni niezbędnych dla konserwacji zabytkowych murów.

Na zdjęciu: kamienna ławeczka kusi swym szpetnym wyglądem, by spocząć i podziwiać kolorowy blask fontanny i szmer wody. I popękane kamienie elewacji.

Własnym oczom nie wierzę. Minęło zaledwie półtora miesiąca i przywracany jest blask ławeczce. Może to jest dobry sposób reagowania na spostrzeżenia ludu?

Odstraszający wygląd z maja br.
Plik ściągnięto 40 raz(y)
178,46 KB
Rewitalizacja ławeczki.
Plik ściągnięto 43 raz(y)
210,92 KB

master7 
Hysinbold

Osiedle: Zdrojowe
Wysłany: 10-07-2013, 13:03   

Sęk w tym, że na niewiele się to zda. Za jakiś czas ta ławka będzie wyglądała tak samo.

master771

ArturSosin 
Nadszybie

Wysłany: 12-07-2013, 06:00   

Cytat:
Przebudowa wielickiego placu handlowego ma zakończyć się w najbliższy poniedziałek. - Termin otwarcia Bednarki jest uzależniony od tego, ile potrwają odbiory prac i inne tego typu procedury. Sądzę, że kupcy będą mogli wrócić na targowisko jeszcze pod koniec tego miesiąca, prawdopodobnie 25 lipca - informuje burmistrz Wieliczki Artur Kozioł.

http://www.dziennikpolski...a-bednarke.html
Ale przeraza mnie nawet nie taka glupota jak:
Cytat:
Gmina będzie wydawać m.in. ulotki oraz gazetki, zachęcające do robienia zakupów na miejskim targowisku.

co inna byc moze zakamuflowana wiadomosc:
Cytat:
Pomyślimy także o jeszcze innych formach promowania Bednarki

Kolejna fontanna? Bohomaz?

przemo 
Żupa solna

Osiedle: 500m od rynku
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 12-07-2013, 06:26   

Cytat:
Gmina będzie wydawać m.in. ulotki oraz gazetki, zachęcające do robienia zakupów na miejskim targowisku.

No ktoś musi zarobić lub też powstanie "Gazeta Targowa", która będzie za soba niosła podobny przekaz jak "Gazeta Osiedlowa", która z osiedlem nie ma nic wspólnego :)

Ciekawy tez jestem kto będzie odpowiedzialny za :
Cytat:
ile potrwają odbiory prac i inne tego typu procedury.

Plac to jedna WIELKA fuszerka. Kazda kostka w inna stronę, "rynna" zrzucająca wode z góry placu na doł, fatalne odwodnienie, obrzydliwe rynny z ocynku ( zamiast klasycznych i pod kolor plastików, których raczej nie ukradną ). Wiele do życzenia pozostawia też wypoziomowanie placu.

Dodatkowo:
Cytat:
mimo, że koszty bieżącego utrzymania odnowionej Bednarki będą wyższe niż starego placu handlowego - gmina nie planuje podnosić na razie opłaty targowej.

Podatnicy pokryją z opłaty za kanalizację czy śmieciowej ? A może z funduszy za sprzedaż reklamowych gazetek.

Cytat:
a także znajdujące się na placu trzy butiki. W ramach inwestycji przebudowano także kanalizację deszczową, chodniki i dojścia do placu oraz znajdujących się w tym rejonie miejskich toalet.

Czy burmistrz rozumie i zna słowo "Butik" ? Bo dla mnie to są Budy.
Przebudowano kanalizację ? hahah Czekamy na większa ulewę - wtedy wszyscy zobaczą jak wspaniale przebudowano :)
Które dojście do placu przebudowano ????????? Może mi ktoś napisać bo ja nie widziałem ?
Cytat:
Po remoncie wielicki plac handlowy ma spełniać wszelkie normy wyznaczone dla tego typu miejsc.

Nie widzę żadnej różnicy w funkcjonalności przed i po
Cytat:
Teraz, kiedy warunki handlu na Bednarce będą rzeczywiście dobre

WOW

Ogólnie kolejne 860 tysięcy wydane na wątpliwej jakości modernizacje. Skończy się pewnie tak jak modernizacje Daniłowicza i innych ulic. Gmina pewnie już zaczyna zbierać fundusze na "kolejną modernizację" bo ta przy tej jakości wykonania będzie konieczna za kilka lat ;)

Wielkie brawa za kolejną "atrakcję" turystyczną :)

greg
Mina

Wysłany: 12-07-2013, 06:39   

przemo napisał/a:
Wielkie brawa za kolejną "atrakcję" turystyczną

trzeba będzie postawić tabliczki kierunkowe od Kopalni, kirujące na "przebudowany plac"

przemo 
Żupa solna

Osiedle: 500m od rynku
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 12-07-2013, 06:40   

Cytat:
The beautiful market square

A taką przy dworcu Wieliczka Park :)

nacomito 
Nadszybie

Wysłany: 12-07-2013, 08:52   

ArturSosin napisał/a:

Wieliczanie i turyści! Korzystajcie z kolejnej wielkiej wielickiej atrakcji. Nigdzie nie kupicie droższych badyli, a wszystkie z ekologicznego centrum na Rybitwach.

ArturSosin 
Nadszybie

Wysłany: 12-07-2013, 13:06   

nacomito napisał/a:
Nigdzie nie kupicie
Ale trzeba przyznac, ze mozemy znowu zablysnac jako pierwsi, jedyni itp. Jedyni w Polsce promujacy plac targowy :D

Odpowiedz do tematu