Rewitalizacja miasta - Rynek Górny i reszta |
Autor |
Wiadomość |
nacomito
Nadszybie

Osiedle: Bulwar Zachodzącego Słońca
|
Wysłany: 07-09-2011, 12:36
|
|
|
Dziennik Polski napisał/a: | - Chcemy "umeblować" rynek zgodnie z oczekiwaniami mieszkańców. Muszą być to jednak projekty możliwe do realizacji - informuje burmistrz Artur Kozioł. |
Najpierw sknocić, potem dzielić się odpowiedzialnością?
Proszę bardzo: udostępnić rynek przekupkom. Będzie historycznie i barwnie. A jaka radocha dla turystów! |
|
|
|
 |
sprox
Mina

|
Wysłany: 07-09-2011, 12:55
|
|
|
Koszmarem Wieliczki (lub jak kto woli "znakiem firmowym") staje sie powoli róż majtkowy.
Turysci najpierw beda sie napawac różem budykow kopalnianych, potem maszerujac Aleja JPII nasyca swe oczeta różem blokow na Dembowskiego, by na Rynku doznac apogeum doznań różówych - róż Palacu Przychodzkich |
_________________ Unión Europea nos trae por la calle de amargura.
European Union brings us down the street of bitterness. |
|
|
|
 |
ArturSosin
Nadszybie

|
Wysłany: 07-09-2011, 14:58
|
|
|
sprox napisał/a: | róż Palacu Przychodzkich | No coz, skoro juz roz to Przychockich |
|
|
|
 |
sprox
Mina

|
Wysłany: 07-09-2011, 15:27
|
|
|
ArturSosin napisał/a: | No coz, skoro juz roz to Przychockich |
Nie to, zebym traktowal wikipedie jako zrodlo wiedzy absolutnej, ale:
http://pl.wikipedia.org/w...zychodzkich.jpg |
|
|
|
 |
sprox
Mina

|
Wysłany: 07-09-2011, 15:31
|
|
|
Hehe. sprawdzilem tez Twoja alternatywe i... tez jest
http://pl.wikipedia.org/w...ac_Przychockich
Jak widac, w Wiki kazdy pisac moze, raz lepiej, raz gorzej |
|
|
|
 |
ArturSosin
Nadszybie

|
Wysłany: 07-09-2011, 15:35
|
|
|
sprox napisał/a: | Nie to, zebym traktowal wikipedie jako zrodlo wiedzy absolutnej, ale: | Nie jako haslo a nazwa pliku jakiegos nastolatka
Na szczescie slowo pisane faktow nie zmienia... choc klamstwo powtorzone 1000 razy... |
|
|
|
 |
nacomito
Nadszybie

Osiedle: Bulwar Zachodzącego Słońca
|
Wysłany: 07-09-2011, 16:38
|
|
|
ArturSosin napisał/a: | roz |
Ja wolę dwa razy. |
|
|
|
 |
ArturSosin
Nadszybie

|
Wysłany: 07-09-2011, 16:42
|
|
|
No to sa nawet wiecej niz dwa roze |
|
|
|
 |
solniak
Gallus gallus

Pomogła: 2 razy Wiek: 25 Dołączyła: 18 Lip 2007 Posty: 3238 Skąd: z internetu
|
Wysłany: 07-09-2011, 18:54
|
|
|
Róż majtkowy akurat poprowadzony konsekwentnie jest dowodem ... konsekwencji, której juz brakło przy doborze materiałów na płyte rynku i okolicznych ulic. Raz taki kolor, raz siaki, tu kostka, tu granit. Podobnie z doborem małej architektury. Rzeźby górników całkiem realistycznie, nawiązują do średniowiecza, fontanna nowoczesna, do niczego nie nawiązuje, itp., itd. Mieszanina stylów bez ładu i składu. |
_________________ Tadeusz Kościuszko:"Kościół powinien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec kościoła. " |
|
|
|
 |
greg
Mina

|
Wysłany: 07-09-2011, 23:11
|
|
|
Tak mi się skojarzyło,
miałem dzisiaj w pracy około 5 minut czasu - znalazłem artykuł w DzP i go zamieściłem - wywiązała się dyskusja
Wróciłem do domu, odrobiłem służbową pocztę (w pracy miałem cały czas dzień narad) - i tak mnie naszło - wystarczy, że Burmistrz rzuca poślednie hasło - i wszyscy zamiast pisać o SM, Policji, światłach, utrudnieniach w komunikacji, problemach itp zaczynają dziobać temat sprzedany w gazetce dalece regionalnej, lokalnej i jednokierunkowej. Powiem Wam, chyba UM czyta forum i podsuwa kąski do dziobania. Może mam za bardzo rozbudowaną wyobraźnię,
A wybory chyba tuż tuż |
|
|
|
 |
ArturSosin
Nadszybie

|
Wysłany: 08-09-2011, 07:46
|
|
|
solniak napisał/a: | tu kostka, tu granit | No no, kostka jest granitowa wiec troche konsekwencji jest |
|
|
|
 |
Piotrex
Mina Obiezyswiat

Osiedle: wies
Pomógł: 1 raz Wiek: 97 Dołączył: 08 Mar 2009 Posty: 1447 Skąd: Wieliczka i okolice
|
Wysłany: 08-09-2011, 09:04
|
|
|
greg napisał/a: | Powiem Wam, chyba UM czyta forum |
Dlatego wszystkim dziewczynom życzę smacznej kawy teraz zwłąszcza bardzo miłym dziwczynom i kobietom z działu ewidencji gospodarczej z pokoju nr.1 |
|
|
|
 |
master7
Hysinbold

Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 3 razy Wiek: 51 Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3885 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
 |
solniak
Gallus gallus

Pomogła: 2 razy Wiek: 25 Dołączyła: 18 Lip 2007 Posty: 3238 Skąd: z internetu
|
Wysłany: 08-09-2011, 13:22
|
|
|
master7 napisał/a: | Czy ktoś może mi powiedzieć czy to głupota tych co decydują o kolorystyce czy może, jak to ktoś już chyba wspomniał, wymóg konserwatora |
Obstawiałbym tumiwisizm, albo jednak głupotę.
ArturSosin napisał/a: | solniak napisał/a:
tu kostka, tu granit
No no, kostka jest granitowa wiec troche konsekwencji jest |
Tu róż, tu żółty, tu pomarańczowy. Wszystko to kolory, więc pełna konsekwencja. |
_________________ Tadeusz Kościuszko:"Kościół powinien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec kościoła. " |
|
|
|
 |
sprox
Mina

|
Wysłany: 09-09-2011, 09:24
|
|
|
Moze zamiast zgadywac we wlasnym gronie, jakie to moce stoja za tym różem, machnąć maila do UMiG z zapytaniem obywatelskim?
Zrobmy liste tych najbardziej majtkowych elewacyj.
Jak bedzie lista, to ja napiszę do Urzedu (ja se ne boim, ja mam auto-casco ) i dodam jeszcze postulat, by Urzad "łaskawie rozważył ewentualną mozliwość wyłączenia swiateł przy aptece" |
|
|
|
 |
|