Remont drogi 964 czyli popularnej lednickiej i dobczyckiej |
Autor |
Wiadomość |
nietopesh
Nadszybie
Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lut 2008 Posty: 3098 Skąd: Pawlikowice
|
Wysłany: 09-08-2010, 14:09
|
|
|
Olek dobrze gada - już kończą - został im odcinek od Rożnowej do ul. Zyblikiewicza, więc stosunkowo niewiele, a podbudowa jest już ułożona.
Diametralnie zmieni się jednak okolica przystanku na Rożnowej. Droga ulegnie zwężeniu, chociaż wedle mojej opinii, tam spokojnie zmieścił by się mały pas do lewoskrętu w stronę Chorągwicy. |
_________________ www.pawlikowice.info - Lokalny portal informacyjny |
|
|
|
|
master7
Hysinbold
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 3 razy Wiek: 51 Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3885 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 09-08-2010, 22:55
|
|
|
Oczywiście fajnie że kończą. Ja narzekam jak baba, bo obecna droga "objazdowa" nieopodal której mieszkam, nie nadaje się dla poruszania się na piechotę - o to winię zarządcę drogi.
Łatwo gadać jak się brzuchala wsadza do samochodu i nawet jeździ kilkaset metrów po piwo do sklepu w Rożnowej (znam takich sąsiadów w okolicy). Perspektywa się jednak gwałtownie zmienia w momencie kiedy zdążyło się uskoczyć przed samochodem ciężarowym ro rowu, zamiast trafić na cmentarz.
Dla przypomnienia, nie tak dawno starsza kobieta w Pawlikowicach na drodze wojewódzkiej nie zdążyła uskoczyć i znaleziono ją rano w rowie. |
_________________ www.wieliczka24.info
www.master7.rowerpower.org
Hosting Dedykowany | Wirtualizacja | Profesjonalny Hosting | Serwery Gier |
|
|
|
|
nietopesh
Nadszybie
|
Wysłany: 09-08-2010, 23:13
|
|
|
Ja rozumiem twoje rozgoryczenie, ale powiedz którędy niby mają ludzie jechać
master7 napisał/a: | Dla przypomnienia, nie tak dawno starsza kobieta w Pawlikowicach na drodze wojewódzkiej nie zdążyła uskoczyć i znaleziono ją rano w rowie. |
A ja słyszałem że przechodziła przez drogę, a nie szła poboczem.
Na szczęście po remoncie będzie coś co ma przypominać chodnik, więc może namalują tez pasy. |
|
|
|
|
nacomito
Nadszybie
Osiedle: Bulwar Zachodzącego Słońca
|
Wysłany: 10-08-2010, 20:04
|
|
|
12 sierpnia otwarcie przejazdu przez skrzyżowanie na Rożnowej Cytat: | Firma POLDIM S.A. informuje, iż główne prace bitumiczne na odcinku 0210 drogi wojewódzkiej 964, tj. ulice Lednicka i Dobczycka w Wieliczce zostały ukończone. Ze względu na bardzo krótki termin zezwolenia na zamknięcie tego odcinka drogi nie było możliwości wykonania prac w całości, tak więc pozostałe roboty związane z remontem skrzyżowana na Rożnowej będą trwały nadal, już na zasadzie ruchu wahadłowego. Odcinek zostanie otwarty dla ruchu dnia 12 sierpnia 2010 r. Przepraszamy za utrudnienia! | źródło: http://www.wieliczka.eu/p...a_Roznowej.html |
|
|
|
|
master7
Hysinbold
|
|
|
|
|
nietopesh
Nadszybie
|
Wysłany: 10-08-2010, 21:24
|
|
|
Rondo - przynajmniej w zamierzeniu |
|
|
|
|
drogowiec z zamiłowania
Gość
|
Wysłany: 11-08-2010, 11:31
|
|
|
Nie będzie ronda! Będzie skrzyżowanie ale nieco zmieniona będzie organizacja ruchu. Między innymi dotyczy to zatok przystankowych, przejść dla pieszych oraz chodnników. Rondo było tylko pomysłem, lecz nie będzie realizowane. Pozdrawiam! |
|
|
|
|
master7
Hysinbold
|
|
|
|
|
drogowiec z zamiłowania
Gość
|
Wysłany: 11-08-2010, 13:14
|
|
|
Takich szczegółów nie znam. Jeśli jest zawężona, to pewnie nie będzie dodatkowego pasa ruchu do skrętu, ale nie potrafię tego stwierdzić. Wiem jedynie, że nie będzie tam ruchu okrężnego, a jedynie klasyczne skrzyżowanie. Pożyjemy - zobaczymy. Byle prace dobiegły końca, bo utrudnienia są konkretne, ale raczej nie uniknione. |
|
|
|
|
nietopesh
Nadszybie
|
Wysłany: 11-08-2010, 22:39
|
|
|
No i proszę a miało być tak pięknie.
Coś mi się wydaje, że po remoncie okaże się, iż stare rozwiązanie było lepsze |
|
|
|
|
Piotrex
Mina Obiezyswiat
Osiedle: wies
Pomógł: 1 raz Wiek: 96 Dołączył: 08 Mar 2009 Posty: 1447 Skąd: Wieliczka i okolice
|
Wysłany: 01-09-2010, 11:01
|
|
|
Ktos cos wspominał kiedys o 1 września jako o terminie ukonczenia prac na dobczyckiej ...
Ktoś wie kiedy skonczy sie remoncik ?
Ktoś coś wi o skrzyżowaniu , bo widze że na śrdoku plac budowy.
Ciekaw jestem czy prokurator zajmie się firma ktora nieudolnie kładła cos przez pół roku a nawet więcej na dobczyckiej i nie nie zrobiła a obecna firma zrobiła to w niecały miesią....szkoda ze pogoda daje popalić.. |
|
|
|
|
nietopesh
Nadszybie
|
Wysłany: 01-09-2010, 11:33
|
|
|
Piotrex napisał/a: | Ktos cos wspominał kiedys o 1 września jako o terminie ukonczenia prac na dobczyckiej ... |
Dobczycka jest już gotowa od kilku dni - teraz robią na skrzyżowaniu na Rożnowej.
Piotrex napisał/a: | Ktoś wie kiedy skonczy sie remoncik ? |
Cały remont zakończy się w przyszłym roku.
Pamiętać trzeba, że czeka nas jeszcze rozkopanie Asnyka, jak zakończą odcinek Pawlikowice - Rożnowa.
Piotrex napisał/a: | Ktoś coś wi o skrzyżowaniu , bo widze że na śrdoku plac budowy. |
Ja wiem że w planach był zapis o rondzie, jednak tu ktoś pisał, że jednak zwykła krzyżówka i na to mi wygląda |
|
|
|
|
master7
Hysinbold
|
Wysłany: 01-09-2010, 12:35
|
|
|
nietopesh napisał/a: | Dobczycka jest już gotowa od kilku dni - teraz robią na skrzyżowaniu na Rożnowej. |
Nie wydaje mi się aby Dobczycka była ukończona.
Ulica kończy się tam gdzie jest granica miasta, czyli tuż przed skrętem na Chorągwicę.
Nie wykończony jest między innymi przystanek.
Swoją drogą jestem ciekaw czy będzie na tym przystanku wiata - poprzednio była tylko ją zburzono podczas remontu drogi. |
_________________ www.wieliczka24.info
www.master7.rowerpower.org
Hosting Dedykowany | Wirtualizacja | Profesjonalny Hosting | Serwery Gier |
|
|
|
|
AdR
Poprzecznia
Osiedle: W. Pola
Wiek: 36 Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 129 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 01-09-2010, 20:26
|
|
|
nietopesh napisał/a: | jak zakończą odcinek Pawlikowice - Rożnowa.
|
wiesz moze na kiedy mniej -więcej planują oddać ten odcinek bo obecny poligon na tym skrzyżowaniu z drogą na Chorągwicę jest tragiczny |
|
|
|
|
nietopesh
Nadszybie
|
Wysłany: 02-09-2010, 08:29
|
|
|
master7 napisał/a: | Nie wykończony jest między innymi przystanek. |
To już drobiazg że tak powiem. Ważne że na 99% odcinka jest już położona ścieralna i można jeździć.
AdR napisał/a: | wiesz moze na kiedy mniej -więcej planują oddać ten odcinek |
Tego to niestety nie wiem i oni raczej też nie wiedzą, bo skaczą po tej budowie jak żyd po pustym sklepie.
Mieli robić za koleją, przynajmniej z tego co wiem to tak mówili pracownicy. Jak się okazało poszli asfaltować Wieliczka - Rożnowa. |
|
|
|
|
|