Poprzedni temat «» Następny temat
Remont drogi 964 czyli popularnej lednickiej i dobczyckiej
Autor Wiadomość
nietopesh 
Nadszybie

Wysłany: 11-05-2010, 19:07   

Tam będzie robiony mostek, ruch najprawdopodobniej będzie wahadłowy, a objazd dotyczy głównie tiry itp.
Zwykle osobówki najprawdopodobniej będą poruszały się po tymczasowej przeprawie, dla której załadowany tir mógł by stanowić problem ;)

ullA
Gość
Wysłany: 11-05-2010, 20:44   

nietopesh napisał/a:
Tam będzie robiony mostek, ruch najprawdopodobniej będzie wahadłowy, a objazd dotyczy głównie tiry itp.
Zwykle osobówki najprawdopodobniej będą poruszały się po tymczasowej przeprawie, dla której załadowany tir mógł by stanowić problem ;)

Dzięki. Ale droga już jest zamknięta, a tymczasowy mostek - jeśli dobrze zrozumiałam, ma dopiero być robiony. To dlaczego już zamknęli? Nie można zrobić tymczasowej przeprawy przy otwartej drodze? Tak się robi na innych drogach a jak gotowe, to się ruch kieruje na tymczasową przeprawę a stary most się zamyka. A tu się nie da?

nietopesh 
Nadszybie

Wysłany: 11-05-2010, 21:31   

No nie wiem jak to wykonają - ale tak czytałem swego czasu w dokumentacji na stronach ZDW, jednak w porównaniu z tą dokumentacja jest sporo odstępstw. Stwierdzili pewnie że taniej będzie rozwalić połowę mostku, zrobić nowy, a potem znów druga połowa i ruch wahadłowy. Nie jechałem tamtędy jeszcze, więc organoleptycznie stwierdzę to w najbliższych dniach.

ap
Gość
Wysłany: 12-05-2010, 14:25   

droga jest całkowicie zamknięta, dzisiaj widziałem, że oprócz mostku robią roboty na serpentynach na podjeździe pod Raciborsko od strony Wieliczki (tam gdzie jest wieczne osuwisko)

nietopesh 
Nadszybie

Wysłany: 12-05-2010, 14:41   

ap napisał/a:
droga jest całkowicie zamknięta

no to dobrze wiedzieć

ap napisał/a:
oprócz mostku robią roboty na serpentynach na podjeździe pod Raciborsko od strony Wieliczki (tam gdzie jest wieczne osuwisko)

te roboty trochę im czasu zajmują, bo pracowali nad tym już ponad tydzień temu

ostatni raz jechałem tamtędy w sobotę i był ruch wahadłowy w tym miejscu

wyglądało to jak prace melioracyjne i pogłębianie rowów

sierot 
Kierat konny

Wysłany: 12-05-2010, 20:56   

No to po kolei. Objazdy już obowiązują. Droga została zamknięta na zakrętach w Pawlikowicach na wysokości skrętu do Koźmic Wielkich (na Kopce), postawiono tam zakaz ruchu. Bariery z tym samym znakiem stoją także przy następnym skrzyżowaniu - do kościoła w Pawlikowicach i na Koźmice Małe. Miejsce, gdzie remont obecnie kończy się, to pierwsze skrzyżowanie asfaltowe w Raciborsku z drogą na Gorzków. W punktach drugim i trzecim wysypano po dwie hałdy kruszywa, po jednej na każdym z pasów. Tworzą one szykanę, przejeżdżając przez którą trzeba poważnie zwolnić. Oprócz tego na większości odcinka trwają prace przy rowach i poboczach, przy czym w Raciborsku wycięto miejscami spore fragmenty asfaltu. Jako że do dojazdu do domu używam zamkniętego odcinka drogi, pozwalam sobie na łamanie zakazu. Natknąłem się dziś jednak na policjantów, którzy stwierdzili, iż jeśli do jutra przy barierach nie zawisną adnotacje "nie dotyczy mieszkańców", zmuszony będę do używania objazdów. Czekam więc niecierpliwie na taką informację, gdyż tłuczenie się po okolicznych dziurach jest mi trochę nie na rękę, zwłaszcza że zakaz zakazem, ale dla drogowców póki co uciążliwości nie stanowię - tu koparka, tam ciężarówka, a jeszcze gdzie indziej grupka ludzi bawiących się łopatami ;)

koleś
Gość
Wysłany: 14-05-2010, 08:17   

wczoraj poodsuwali na boki te zakazy ruchu w obu kierunkach i co ?

noi ludzie oczywiście myślą że skoro nie ma zakazu to mimo znaku objazdu jadą prosto

sam jechałem do znajopmych co mieszkają na mostkach i widziałem jak tir pojechał ostro prosto zamiast w Pawlikowicach chociaż skręcić w prawo na łuku

pojechał dalej w dół i skręcił w prawo tam gdzie w lewo jedzie się do kościoła w Pawlikowicach (bo na wprost są 2 wywrotki kamienai wysypane) i co ? ujechał do najbliższego rozwidlenia i koniec bo nie wiedział gdzie jechać w lewo czy prawo.

kolesie go poprowadzili na CB pewnie, ale zagalopował się pewnie

nietopesh 
Nadszybie

Wysłany: 14-05-2010, 08:26   

Dzisiaj zauważyłem pogłębianie rowów. W związku z tym kolejne utrudnienia na pasie w stronę Wieliczki. Pogłębianie odbywa się na odcinku od okolic Domu Kultury do Szkoły.

Tam występuje ruch wahadłowy w godzinach pracy.

Piotrex 
Mina
Obiezyswiat

Osiedle: wies
Wysłany: 14-05-2010, 09:47   

Kolo Oknoplastu robia asfalt, nie wiecie dokad go maja ciagnać ??

zenon
Gość
Wysłany: 14-05-2010, 10:17   

nietopesh napisał/a:
No nie wiem jak to wykonają -

To chyba nieco wyjaśnia:

Odcinek referencyjny nr 180 Drogi Wojewódzkiej 964: od skrzyżowania na Gorzków w Raciborsku do skrzyżowania na Koźmice Wielkie w Pawlikowicach.
Będzie on zamknięty od 10.05.2010 do 18.06.2010.
Całkowite zamknięcie drogi spowodowane jest koniecznością wykonania prac nawierzchniowych przy użyciu sprzętu zajmującego całą szerokość drogi. Sprzęt ten zacznie prace bezpośrednio po wykonaniu napraw lokalnych, co ma miejsce w chwili obecnej. - poinformował nas Krzysztof Kołodziej, kierownik kontraktu z firmy Poldim, która prowadzi prace remontowe.

AP

link: www.kozmice.pl

Piotrex 
Mina
Obiezyswiat

Osiedle: wies
Wysłany: 28-06-2010, 15:04   

Dowiedzialem się ze za niedługo Dobczycak ma bys wogole zamknięta...
Slyszeliście coś ?

Tomek73 
Mina

Wysłany: 28-06-2010, 20:22   

Ma byc zamknieta, ale z mozliwoscią przejazdu dla posiadajacych identyfikatory. Bedą wydawane mieszkajacym przy drodze.

zenon
Gość
Wysłany: 28-06-2010, 21:51   

Tomek73 napisał/a:
Ma byc zamknieta, ale z mozliwoscią przejazdu dla posiadajacych identyfikatory. Bedą wydawane mieszkajacym przy drodze.

A objazd jest wyznaczony? Którędy?

nacomito 
Nadszybie

Osiedle: Bulwar Zachodzącego Słońca
Wysłany: 29-06-2010, 00:18   

zenon napisał/a:
Odcinek referencyjny nr 180 Drogi Wojewódzkiej 964: od skrzyżowania na Gorzków w Raciborsku do skrzyżowania na Koźmice Wielkie w Pawlikowicach.
Będzie on zamknięty od 10.05.2010 do 18.06.2010.

Serpentyny na drodze W964: "zakaz ruchu, nie dotyczy mieszkańców". Asfalt położony. Pracują koparki przy rowach i kilku leniwych.
W Dobczycach droga rozbebeszona, nie do przejechania. Objazd fatalnie oznakowany.
W kilku miejscach nowopołożony asfalt został zfrezowany. Dopadła go pozimowa korozja.
Zakończenie remontu 40-to km drogi planowano na przyszly rok. Przy tym tempie prac i ich jakości remont potrwa dobrych kilka lat. W międzyczasie ogłoszony zostanie przetarg na remont poremontowy.

Nic to. Najważniejsze, że w błysku fleszy, burmistrz wbił pierwsza łopatę na Rożnowej, otwierając wiekopomną budowę.
.

nietopesh 
Nadszybie

Wysłany: 29-06-2010, 07:50   

Po co się mają spieszyć skoro w przetargu data zakończenia to przyszły rok jakoś marzec chyba, a oni są już na końcowce

Odpowiedz do tematu