Czy ktos płaci za opóźnienia w realizacji umów? |
Autor |
Wiadomość |
Bartek
Zawalisko
|
Wysłany: 05-01-2011, 15:44
|
|
|
Masz rację - nie ten link. Pozostaje kontakt z osobą:
Cytat: | Z poważaniem
Dyrektor Zarządu Dróg Powiatowych
w Wieliczce |
|
_________________ http://about.me/bolivarinfo |
|
|
|
|
T
Kierat konny
|
Wysłany: 11-01-2011, 14:45
|
|
|
Z tego co mi wiadomo (m.in. z forum Koźmic Wielkich) to część pozwoleń umożliwiających realizację przebudowy zapadła w końcu października czy też w listopadzie, więc termin zakończenia ustalony na 29 paździrnika nie mógł zostać dotrzymany i wiadomo to było już podczas rozpoczęcia prac. Co do karania za opóźnienie, to jeżeli dokumentację i pozwolenia miał przygotować ZDP to musiałby się ukarać sam. Jeśli to wykonawca zawalił to tradycyjnie dostanie tam jakąś karę finansową (o ile była przewidziana) i tyle, bo nastepnym razem "nikt by w przertargu nie wystartował".
Przez moment mną myśl zawładnęła, by gnębić ZDP skargami pisemnymi w tej sprawie, ale już w zeszłym roku życie mnie zmusiło do skarżenia się na ich system odśnieżania i mi się odechciało w tym roku awanturować. Poza tym mieszkam przy innej powiatowej drodze, której stan jest z dnia na dzień coraz gorszy i zbieram energię na wiosenną kampanię "People vs ZDP" |
_________________ Zawsze wyorbrażałem sobie Raj jako bibliotekę; nigdy jako ogród.
Jorge Luis Borges |
|
|
|
|
kiotari
Mina
Osiedle: Waldorf&Statler
Pomógł: 2 razy Wiek: 110 Dołączył: 26 Mar 2008 Posty: 1911 Skąd: Muppet Show
|
Wysłany: 12-01-2011, 10:20
|
|
|
T napisał/a: | Z tego co mi wiadomo (m.in. z forum Koźmic Wielkich) to część pozwoleń umożliwiających realizację przebudowy zapadła w końcu października czy też w listopadzie, więc termin zakończenia ustalony na 29 paździrnika nie mógł zostać dotrzymany i wiadomo to było już podczas rozpoczęcia prac. |
Czy to nie jest tak, że w momencie podpisywania umowy wszelkie pozwolenia powinny byc już załatwione??? |
_________________ Why do we always come here
I guess we'll never know
It's like a kind of torture
To have to watch this show |
|
|
|
|
nietopesh
Nadszybie
Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lut 2008 Posty: 3098 Skąd: Pawlikowice
|
Wysłany: 12-01-2011, 19:34
|
|
|
kiotari napisał/a: | Czy to nie jest tak, że w momencie podpisywania umowy wszelkie pozwolenia powinny byc już załatwione?? |
Według zdrowego rozsądku tak powinno być, jednak jak pokazuje przykład Ronda Ofiar Katynia jest całkowicie odwrotnie. |
_________________ www.pawlikowice.info - Lokalny portal informacyjny |
|
|
|
|
kiotari
Mina
Osiedle: Waldorf&Statler
Pomógł: 2 razy Wiek: 110 Dołączył: 26 Mar 2008 Posty: 1911 Skąd: Muppet Show
|
Wysłany: 12-01-2011, 21:19
|
|
|
Pozostaje zatem pytanie czy ten przetarg i ta umowa to była przedwyborcza hucpa, czy "zwykły bur.del" panujący powszechnie w urzędach polskich wszelkich szczebli. A może i jedno i drugie? |
_________________ Why do we always come here
I guess we'll never know
It's like a kind of torture
To have to watch this show |
|
|
|
|
nietopesh
Nadszybie
Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lut 2008 Posty: 3098 Skąd: Pawlikowice
|