Carrefour Krzyszkowice |
Autor |
Wiadomość |
r-a-f-a-l
Szyb
Osiedle: os. Krzyszkowice
|
Wysłany: 22-03-2011, 23:37 Carrefour Krzyszkowice
|
|
|
Mili forumowicze z Krzyszkowic, wyglądam dziś wieczorem przez okno i doznałem szoku! Zamiast żółto świecącej reklamy delikatesów Metro pojawił się nowy tym razem w dosyć chłodnych kolorach neon z logiem Carrefour expres. Muszę się wybrać jutro i zobaczyć jakich zmian doznał lokal wewnątrz skoro zaszczyciła nas taka nowa marka:)
Po prawdzie nie ma się w sumie czym chwalić, no ale skoro nic się u nas w Krzyszkowicach nie dzieje to zawsze można się dowartościować że pierwsi w Wieliczce mamy na własnym "podwórku" Carrefoura.... |
|
|
|
|
sprox
Mina
|
Wysłany: 23-03-2011, 01:38
|
|
|
Gratuluję tak ciekawej odmiany zakupowej .
Carrefour, marka niby zacna, ale wqr...ją mnie brakiem toreb (w rzeczywistości omijam ich szerokim łukiem, kiedy mogę; wolę Auchan, gdzie torby są primo, za darmo, secundo, kasjerka pakuje zakupy).
Carrefour Express to w wiekszości franszyza, na poziomie dyskonta.
Oczywiście jest jakas tam szansa, że spodobaja sie bardziej niż sklep istniejący w tym miejscu (nie zdziwiłbym się, gdyby okazało się, ze włascicielom Metro tak "dobrze" szło, że prysnęli w stronę sieciówki). |
_________________ Unión Europea nos trae por la calle de amargura.
European Union brings us down the street of bitterness. |
|
|
|
|
Tsubasa
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 13 razy Wiek: 44 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 3871 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 23-03-2011, 07:50
|
|
|
patrzcie. wczoraj zrobiłem sobie "wioskowy lans" i tak:
- krzyszkowice mają Carrefoura
- kokotów ma Carrefoura
- gdów ma Galerię Gdowską
a Wieliczka ani galerii ani carrefoura |
_________________ Czy to prawda, że w Polsce już widać na horyzoncie dobrobyt?
Prawda - horyzont według definicji to wyimaginowana linia, która oddala się w miarę zbliżania
--------------------------------------------------------
www.nano-reef.pl - bo małe jest piękne |
|
|
|
|
ArturSosin
Nadszybie
|
Wysłany: 23-03-2011, 07:51
|
|
|
Tsubasa napisał/a: | a Wieliczka ani galerii | No co ty? Mamy galerie wielicka! |
|
|
|
|
Aleksander
Bałwan solny
|
Wysłany: 23-03-2011, 07:56
|
|
|
Jako lokalny patriota patrzę zawsze na interes Wieliczan i drobnego handlu, sieciówka zawsze żądzi się innymi prawami niż lokalny sklepik. MINUS dla pracowników bo będą mieć więcej pracy mniej luzu a kasa może ta sama. PLUS dla kupujących więcej promocji i lepsze ceny na poszczególne artykuły. |
|
|
|
|
Tsubasa
|
Wysłany: 23-03-2011, 07:59
|
|
|
ArturSosin napisał/a: | Tsubasa napisał/a: | a Wieliczka ani galerii | No co ty? Mamy galerie wielicka! |
o czymś nie wiem? |
Prawda - horyzont według definicji to wyimaginowana linia, która oddala się w miarę zbliżania
|
|
|
|
atam
Mina
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 03 Lis 2008 Posty: 1021 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 23-03-2011, 08:32
|
|
|
Tsubasa napisał/a: | o czymś nie wiem? |
najwyraźniej... jak Ty czytasz to forum?
nad nowymi delikatesami centrum na limanowskiego jest napis galeria wielicka... zawartość: różne sklepiki |
|
|
|
|
Tsubasa
|
Wysłany: 23-03-2011, 08:46
|
|
|
aaaa... no to w takim razie brak tylko carrefour co i tak nie zmienia postaci rzeczy że tam bym nie zachodził..
teraz to nawet nie wiem czy do Biedronki zajrzę tak ją wczoraj KimJarKacz zbeształ |
|
|
|
|
nietopesh
Nadszybie
Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lut 2008 Posty: 3098 Skąd: Pawlikowice
|
Wysłany: 23-03-2011, 10:36
|
|
|
Tsubasa napisał/a: | nie wiem czy do Biedronki zajrzę tak ją wczoraj KimJarKacz zbeształ |
Podpadając jednocześnie wielu ubogim Sytuację próbowała ratować w mediach jeszcze Staniszkis, czy jak jej tam utożsamiając się z tymi biednymi i twierdząc, że ona też tam kupuje. |
_________________ www.pawlikowice.info - Lokalny portal informacyjny |
|
|
|
|
markoantonio
Kierat konny markoantonio
|
Wysłany: 23-03-2011, 13:15
|
|
|
nietopesh napisał/a: | Tsubasa napisał/a: | nie wiem czy do Biedronki zajrzę tak ją wczoraj KimJarKacz zbeształ |
Podpadając jednocześnie wielu ubogim Sytuację próbowała ratować w mediach jeszcze Staniszkis, czy jak jej tam utożsamiając się z tymi biednymi i twierdząc, że ona też tam kupuje. |
Ja tam nie uważam , że w Biedronce wstyd kupować.Zakupy robią Ci bardziej i mniej zamożni - wystarczy popatrzeć na parking na przekrój samochodów.
Tak naprawdę na zachodzie mnóstwo ludzi kupuje w dyskontach i nie ma nic w tym dziwnego.
Towar często ten sam co w małym sklepiku , najwyżej inne opakowanie. |
_________________ markoantonio |
|
|
|
|
nietopesh
Nadszybie
Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lut 2008 Posty: 3098 Skąd: Pawlikowice
|
Wysłany: 23-03-2011, 13:26
|
|
|
markoantonio napisał/a: | Ja tam nie uważam , że w Biedronce wstyd kupować |
Ja też tak uważam, bo sklep to sklep i już, ale KimJarKacz uważa się za "ślachtę" i jemu Biedronka urąga godności |
_________________ www.pawlikowice.info - Lokalny portal informacyjny |
|
|
|
|
maraku
Solanka
Osiedle: zadory
|
Wysłany: 23-03-2011, 15:06
|
|
|
Tsubasa napisał/a: | aaaa... no to w takim razie brak tylko carrefour co i tak nie zmienia postaci rzeczy że tam bym nie zachodził..
teraz to nawet nie wiem czy do Biedronki zajrzę tak ją wczoraj KimJarKacz zbeształ | Ja tam zawsze kupuję tam gdzie rodzina rudego Wermachtowca bo jestem młody , wykształcony i z dużego miasta |
|
|
|
|
pan_jacek
Bałwan solny
Osiedle: W.Pola/Krzyszkowice
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 06 Sie 2010 Posty: 292
|
Wysłany: 23-03-2011, 15:33
|
|
|
markoantonio napisał/a: | nietopesh napisał/a: | Tsubasa napisał/a: | nie wiem czy do Biedronki zajrzę tak ją wczoraj KimJarKacz zbeształ |
Ja tam nie uważam , że w Biedronce wstyd kupować.Zakupy robią Ci bardziej i mniej zamożni - wystarczy popatrzeć na parking na przekrój samochodów.
Tak naprawdę na zachodzie mnóstwo ludzi kupuje w dyskontach i nie ma nic w tym dziwnego.
Towar często ten sam co w małym sklepiku , najwyżej inne opakowanie. |
Moim zdaniem Biedronka jest super, jestem tam prawie codziennie, dawno już minęły czasy kiedy były tam złe jakościowo produkty.
maraku napisał/a: | Tsubasa napisał/a: | aaaa... no to w takim razie brak tylko carrefour co i tak nie zmienia postaci rzeczy że tam bym nie zachodził..
teraz to nawet nie wiem czy do Biedronki zajrzę tak ją wczoraj KimJarKacz zbeształ | Ja tam zawsze kupuję tam gdzie rodzina rudego Wermachtowca bo jestem młody , wykształcony i z dużego miasta |
Ogólnie rzecz biorąc jestem osobą apolityczną, ale dałbyś spokój z tym Wehrmachtem... uzupłenij braki z historii... |
|
|
|
|
ArturSosin
Nadszybie
|
Wysłany: 23-03-2011, 17:46
|
|
|
Tsubasa napisał/a: | o czymś nie wiem? | Trzeba sie czasem wyrwac z prowincji |
|
|
|
|
solniak
Gallus gallus
Pomogła: 2 razy Wiek: 24 Dołączyła: 18 Lip 2007 Posty: 3238 Skąd: z internetu
|
Wysłany: 23-03-2011, 18:36
|
|
|
Ad Jarka:
Swoją godność trzeba mieć. Po podwórkach, tak jak Tusk, Jarek nie biegał, to i w sklepie dla najbiedniejszych nie bedzie kupował.
Galeria w Gdowie, galeria w Wieliczce - jak nam to sie naród w sztuce rozkochał.
Tak sie zastanawiam czy jakieś słowo uległo równie brutalnej dewaluacji jak "galeria"... |
_________________ Tadeusz Kościuszko:"Kościół powinien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec kościoła. " |
|
|
|
|
|