Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: master7
06-01-2014, 23:36
Policja w Wieliczce cz. II
Autor Wiadomość
Qm
Gwarek

Wysłany: 12-01-2012, 10:47   

T napisał/a:

Porwania są tematem plotek również w Nowej Wsi, ale tak na serio nikt nic nie wie i nikt nic nie widział. IMHO to jakaś wyolbrzymiona plotka - jak w sąsiedniej wsi się chłop powiesił to wiadomo było dokładnie jak to zrobił a tu taki nośny temat i nikt nic nie wie?

A czego oczekujesz? Bilboardu z informacja, ze takie rzeczy mialy miejsce?!
Przyjmij to po prostu do wiadomosci. Masz dziecko to podejmij odpowiednie kroki zeby bylo bezpieczne w drodze ze szkoły, koscioła itp, a nie oczekuj szczególowych informacji na forum, bo to i tak nie zabije plotek i wyssanych z palca historii, które juz "kraża".

T
Kierat konny

Wysłany: 12-01-2012, 13:58   

Qm napisał/a:
A czego oczekujesz?

Czytania ze zrozumieniem :D

kiotari 
Mina

Osiedle: Waldorf&Statler
Wysłany: 12-01-2012, 15:29   

Qm napisał/a:
Przyjmij to po prostu do wiadomosci. Masz dziecko to podejmij odpowiednie kroki zeby bylo bezpieczne w drodze ze szkoły, koscioła itp

A niby jak sobie to wyobrażasz??? Mam np. 20 letnią córkę eskortować wszędzie, czy tez zatrudnic jej ochroniarza??? Masz wogóle dzieci, że takie głupoty piszesz?
Forum jest po to aby wymieniac informacje. Ja na ten temat napisałem to co wiem - i oczekuję od innych również informacji sprawdzonych. Nie oczekuję na billboardy z ogłoszeniami o porwaniu, ale na potwierdzenie plotek o innych wypadkach lub ich zanegowanie.
To have to watch this show

Tsubasa 

Osiedle: Lekarka
Wysłany: 12-01-2012, 16:10   

dla mnie dość zrozumiały byłby fakt zakomunikowania takiej sytuacji coby ludzie byli ostrożniejsi.. a tak to na razie tylko domysły..
www.nano-reef.pl - bo małe jest piękne

nacomito 
Nadszybie

Osiedle: Bulwar Zachodzącego Słońca
Wysłany: 12-01-2012, 17:17   

kiotari napisał/a:
potwierdzenie plotek o innych wypadkach lub ich zanegowanie.

Jak plotkę można potwierdzić lub zanegować?

kiotari 
Mina

Wysłany: 12-01-2012, 19:23   

nacomito napisał/a:
Jak plotkę można potwierdzić lub zanegować?

Można ją zdementować, a można powiedzieć, że plotka znajduje potwierdzenie w faktach. Nie bardzo rozumiem, w czym tu widzisz problem?

greg
Mina

Wysłany: 13-01-2012, 09:10   

kiotari napisał/a:
Można ją zdementować, a można powiedzieć, że plotka znajduje potwierdzenie w faktach

Popieram - metoda strusi i głowa w piasek niczego nie ułatwia i nie załatwia.
Podobnie stosowane przez niektórych "bicie piany dla zasady bicia piany"

nietopesh 
Nadszybie

Wysłany: 16-01-2012, 14:10   

A do mnie doszła dzisiaj kolejna wersja łańcuszka z porywaczami. W sklepiku dowiadujemy się, iż ponoć wczoraj w lesie w Grajowie znaleźli jakąś ofiarę, porwaną, zgwałconą i jeszcze jej narządy wycieli ;) Kobity przy kasie dodają jeszcze realizmu twierdząc że było ze 6 radiowozów na miejscu.

Przy tak szybkim rozwoju sytuacji za tydzień trzeba będzie wprowadzić stan wyjątkowy, a władze w gminie przejmie wojsko ;)

A zaczęło się od:

Cytat:

Mieszkańcy się boją. Policjanci uspokajają.

ZAGROŻENIA. Wśród mieszkańców gminy Wieliczka krąży informacja, że w pojawiło się tam dwóch mężczyzn, którzy próbują porywać młode dziewczęta. Wieliccy policjanci otrzymali zgłoszenia o dwóch tego rodzaju incydentach.

Oba zdarzenia miały miejsce 11 grudnia 2011 r., Byszycach oraz Gorzkowie. - Mężczyźni, z których jeden ma około 50 lat, a drugi między 21-25 lat "zaczepiali" 15-latkę i 16-latkę. Zatrzymywali samochód, pytali dziewczęta o coś dotyczącego miejscowości, potem usiłowali wciągnąć je do samochodu, a może była to próba pobicia. Trudno ustalić, o co chodziło. Mógł to być też głupi kawał - mówi nadkom. Krzysztof Kühl, komendant powiatowy policji w Wieliczce.

Teraz w rejonie Gorzkowa i Byszyc jest więcej patroli. Docierały do nas informacje, że takie zdarzenia były też w okolicach Dobczyc i Świątnik Górnych, pytaliśmy o to tamtejszych policjantów. Okazało się, że nie mieli takich zgłoszeń.

Dziennik Polski

kiotari 
Mina

Wysłany: 16-01-2012, 14:52   

nietopesh napisał/a:
Kobity przy kasie dodają jeszcze realizmu twierdząc że było ze 6 radiowozów na miejscu.

A to wielicka policja ma tyle? ;)
nietopesh napisał/a:
Oba zdarzenia miały miejsce 11 grudnia 2011 r., Byszycach oraz Gorzkowie.

O tym pisałem - po czym dostałem po uszach, ze plotki i nikt nic nie zgłosił....
Czy to sposób na uspokojenie mieszkańców - mówić, że nic sie nie dzieje, podczas gdy wiadomo, ze problem jest? Nie prościej powiedzieć, że miały miejsce 2 zdarzenia (a właściowie jedno) i że policja wzmogła patrole? Nawiasem mówiąc każdy jeżdżący samochodem po okolicy widział, że w rejonie Byszyc i Gorzkowa w tygodniu przed świętami jeździło wyjatkowo duzo patroli (chwala policji za to).

Piotrex 
Mina
Obiezyswiat

Osiedle: wies
Wysłany: 18-01-2012, 00:18   

No i co złapali tych zboków ?

Kiedyś były serie jakiś włamań koło mnie , Pawlikowicach co było potwierdzone

W Pawlikowicach pamiętam jakiś gość babie wszedł do okna ale nie pamietam co było dalej i ile w tym prawdy.

Więc wszeliego rodzaju plotki zawsze gdzieś mają jakieś ziarno prawdy niekiedy mijają się z prawdą a niekiedy coś tam jest i fajnie by było jakby ktos z kolegó w komisariatu napisał czy faktycznie jakieś typki jezdzą i zaczepiają.

O tym o czym słyszałem a co jest przerazające to to że porywa się obecnie ludzi zwłaszcza młodych dla narządów wiec każda taka informacja powinna byc nad wyraz dokładnie weryfikowana a petentów z takimi naleciałościami weryfikować.

nacomito 
Nadszybie

Osiedle: Bulwar Zachodzącego Słońca
Wysłany: 18-01-2012, 18:17   

Piotrex napisał/a:
pamiętam jakiś gość babie wszedł do okna ale nie pamietam co było dalej i ile w tym prawdy.

:one:

Jeśli ktoś coś kiedyś komuś - to i owszem. Ale jeżeli nikt nic nigdy nikomu - to i po co?

Piotrex 
Mina
Obiezyswiat

Wysłany: 21-01-2012, 23:15   

Ostatnio w naszym powiecie jest masakrycznie dużo włamań do mieszkań i domów !

Namawiam i apeluję o ostrożność.

Proponuje również pisac na forum jak zauważycie jakieś podejrzane samochody lub typków.

przemo 
Żupa solna

Osiedle: 500m od rynku
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 22-01-2012, 07:32   

Cytat:

Proponuje również pisac na forum jak zauważycie jakieś podejrzane samochody lub typków.

A kto na forum będzie pełnił role patrolu interwencyjnego.
Weż Ty pomyśl co piszesz.
Od tego jest policja a nie forum.

Piotrex 
Mina
Obiezyswiat

Wysłany: 22-01-2012, 09:19   

Policja nie jest w stanie ogarnąc wszystkiego.
Mają wystarczająco dużo roboty a i tak uważam że naprawdę dobrze się wywiązują z tego co robią amiałem w ostatnim czasie przyjemnośc przglądać się ich pracy.

Tylko wczoraj było w naszym powiecie kilka właman do domów nastepny może być Twój a jak bedzie to nie dlatego że wypadł losowo wybrany przez przejeżdzających cwaniaków ale skrupulatnie obserwowany od dłuzszego czasu.

ArturSosin 
Nadszybie

Wysłany: 22-01-2012, 09:33   

Tylko musisz uwazac, bo jak chcesz stac na strazy mojego domu to ktos moze cie wziac za podejrzanego typka i zglosic to na forum ;)

Odpowiedz do tematu