Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: master7
30-08-2012, 12:15
Policja w Wieliczce cz. I

Policja w Wieliczce działa:
Świetnie
11%
 11%  [ 2 ]
Dobrze
52%
 52%  [ 9 ]
Raczej źle
11%
 11%  [ 2 ]
Beznadziejnie
23%
 23%  [ 4 ]
Trudno powiedzieć
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 17
Wszystkich Głosów: 17

Autor Wiadomość
master7 
Hysinbold

Osiedle: Zdrojowe
Wysłany: 21-08-2007, 12:50   

jerzy.jan napisał/a:
Szkoda, że przy uzupełnieniu kroniki nie aktualizuje się data na stronie głównej forum.

To jest możliwe (chyba), pod warunkiem że mada będzie pisał kolejne zdarzenia jako kolejne posty w danym wątku/miesiącu. Będzie wówczas można na Stronie Głównej uwidocznić datę ostatniego postu obok wątku.
Ostatnio zmieniony przez master7 21-08-2007, 14:27, w całości zmieniany 1 raz  

master771

Madafaker 
Mina

Wysłany: 21-08-2007, 14:25   

Cytat:
jako kolejne posty w danym wątku/miesiącu.

Odpada zupełnie...aktualna forma mi najbardziej odpowiada...

miki 
Zawalisko

Wysłany: 21-08-2007, 17:50   

Ale wszyscy milczą, a jak wasze zdanie na temat Apelu Komendanta? i naszych działań profilaktycznych na rzecz poprawy bezpieczeństwa.
Jakieś pomysły? ( realne do spełnienia oczywiście ;) )Co dwie głowy to nie jedna :diabel:

oseczka 
Zawalisko

Osiedle: Lekarka
Pomogła: 3 razy
Wysłany: 21-08-2007, 18:13   

czy ten apel będzie trafiał bezpośrednio do mieszkańców do domu czy będzie rozwieszany na osiedlowych tablicach ogłoszeń?

miki 
Zawalisko

Wysłany: 21-08-2007, 18:22   

A np. w internecie, na tablicach ogłoszeń, przekazane do rad osiedla, sołtysów, odczytane w kościołach ;)

oseczka 
Zawalisko

Osiedle: Lekarka
Pomogła: 3 razy
Wysłany: 21-08-2007, 18:26   

Madafaker, bo kurczę jak będzie to tylko na tablicach ogłoszeń to właściwie te najbardziej "zagrożone" osoby czyli babcie i dziadkowie mogą nie przeczytać... dlaczego? bo albo nie wychodzą z domu albo jak idą do sklepu to okularów nie mają i nie dowiedzą alb znowu im się nie chcę iść do tablicy ogłoszeń bo np idąc do w2 z ul np Batalionów Chłopskich nie przechodzą na 2 stronę ulicy gdzie jest tablica ogłoszeń itp a najważniejsze że szybko może być ten apel zerwany przez wandali :/ albo najfajniejsze że może komuś podsunąć głupkowaty pomysł do głowy na "szybki zarobek"

miki 
Zawalisko

Wysłany: 21-08-2007, 18:28   

Ale do kościółka babcie chodzą ;)

miki 
Zawalisko

Wysłany: 21-08-2007, 18:37   

Postaramy się dotrzeć do jak największej liczby osób. Dzielnicowi też pomogą ;)

master7 
Hysinbold

Osiedle: Zdrojowe
Wysłany: 22-08-2007, 09:21   

Ludzie, nie wypisujcie co popadnie, gdzie popadnie :!:
Co do ulotek i promocji są inne wątki od tego.

Poszło do śmietnika.

master771

miki 
Zawalisko

Wysłany: 22-08-2007, 17:44   

Dodam jeszcze w tym temacie, iż możemy liczyć na wsparcie ze strony Straży Miejskiej. Dzięki za pomoc ;)

Kozmicki 
Zawalisko

Wysłany: 23-08-2007, 08:43   

Co do apelu, przestrogi jak sądzę - patrząc choćby na moich dziadków - takich inicjatyw nigdy nie za wiele. Trzeba przestrzegać, pokazująć jak działają oszuści i naciagacze, warto, jeśli choćby jedna osoba dzięki temu uniknie oszustwa.
Ze swojej strony, mogę obiecać, że umieścimy treśc apelu na stronie internetowej Koźmic Małych - poszerzymy trochę krąg czytelników.

Mam jeszcze pytanie odnośnie treści kroniki. Można odnieść wrażenie czytając kronikę, że opisuje on tylko przestępstwa nie ma tam nic o tym, że któregoś ze sprawców udało się ująć. O tym że jest inaczej dowiemy się czytając dopiero podsumowanie za miesiąc. Tam znaduje się sucha liczba sprawców ujętych na gorącym uczynku.
Tak się zastanawiam - czy byłoby możliwe, dodanie do kroniki także takich wpisów, o ujęciu sprawców. Myślę głównie o walorze pedagogicznym takich wpisów - pomogłoby to przełamywać istniejący powszechnie mit o bezkarności sprawców.
To tylko luźny pomysł - zdaję sobie sprawę, że w praktyce może to być trudne do wykonania, choćby dlatego, że oznaczać będzie dodatkową pracę, dla prowadzących kronikę.

Koźmcki

Madafaker 
Mina

Wysłany: 23-08-2007, 09:40   

Kozmicki napisał/a:
ma tam nic o tym, że któregoś ze sprawców udało się ująć

Wystepują pojedyńcze przypadki wzmianki o zatrzymaniach...co do sedna poruszanego zagadnienia w poprzednim poście...proszę wybaczyć ale z uwagi "na dobro prowadzonego śledztwa"..."przewidywane dalsze zatrzymania"...nie mogę podawać oprócz suchej,syntetycznej informacji o danym zdarzeniu żadnych szczegółów dotyczących domniemanych sprawców i ich ewentualnych zatrzymań...mam nadzieję iż zostanie to przyjęte ze zrozumieniem...

Kozmicki napisał/a:
Ze swojej strony, mogę obiecać, że umieścimy treśc apelu na stronie internetowej Koźmic Małych - poszerzymy trochę krąg czytelników.

Dziękujemy uprzejmie...

Mariusz 
Siuda Baba
Mariusz

Osiedle: Kościuszki
Wysłany: 27-08-2007, 14:36   

Spotkałem w godz.przedpołudniowych policjanta z psem maszerujacego po osiedlu i przy okazji męczącego się z kotem który wybiegał spod samochodów i tym samym drażnił psa .Nie wyobrażam sobie efektu gdyby np.pękła smycz. :D Nawet pijaczki spod sklepu pouciekali wcześniej bo zauważyli iż jedzie ,,Pies''a z nim to nie ma jak pogadać. :one:

Madafaker 
Mina

Wysłany: 27-08-2007, 16:08   

Myślę iż nic by nie było...kot by przeżył... :)
Nasze psy są szkolone na niesamowite posłuszeństwo...zresztą trudno Sobie wyobrazić aby było inaczej...zwłaszcza że czasami znajdują się one w sytuacjach ekstremalnych,gdzie posłuch jest wręcz bezwzględnie potrzebny...

agga 
Mina

Osiedle: Zadory
Pomogła: 9 razy
Wysłany: 28-08-2007, 14:06   

Moi Drodzy panowie policemani ostatnio dyskutowałam z mężem o wymaganych dokumentach do prowadzenia pojazdu 2 kołowego zwanego rowerem:) . Wiem że do 18 roku życia jest wymagana karta rowerowa a co po 18 raku życia. Zainteresowało mnie to bardzo bo jeśli ktoś nie posiada karty rowerowej ani prawa jazdy czy może prowadzić pojazd 2 kołowy zwany rowerem.Będe wdzięczna za odp kieruje mną zwykła babska ciekawośc.

Pozdrawiam

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi