Stacje paliw (Krakow/Wieliczka) |
Autor |
Wiadomość |
anhelli
Kierat konny
Osiedle: Kshyshcovice
|
Wysłany: 28-10-2008, 17:58 Stacje paliw (Krakow/Wieliczka)
|
|
|
Kontynuując niejako wątek o sklepach, ale zmieniając źródło tematu, chciałbym zapytać które stacje benzynowe i LPG możecie polecić (Kraków - Wieliczka), a przed którymi przestrzegacie.
LPG
- długi czas tankowałem na Krak-Gazie, ale rozczarowałem się, bo gdy wykupił ich Lotos, nagle przestali uznawać punkty zgromadzone na karcie (miałem 4000 pkt. = 40 zł.). Poza tym gaz jest chyba gorszy, bo 2 razy mi samochód zgasł. Nie polecam również stacji Dobry Gaz za Matecznym w kierunku centrum, chyba ul. Orawska. Leją straszne dziadostwo i szczerze przestrzegam. Szkoda, że Shell na Wielickiej nie prowadzi sprzedaży gazu.
Benzyna
- zastanawiam się nad jakością paliwa w Sierczy, macie jakieś doświadczenia? |
_________________ Dr Bernard Hazelhof twierdzi, że dobrze mieć cele... |
|
|
|
|
sierot
Kierat konny
Wiek: 40 Dołączył: 21 Lis 2007 Posty: 414 Skąd: Pawlikowice
|
Wysłany: 28-10-2008, 18:23
|
|
|
Gaz to jest dobry, ale do kuchenek
A benzynę tankuję na Lotosie i nie narzekam. Od biedy zajeżdżam też na stacje w Koźmicach i właśnie na Sierczy, ale tylko awaryjnie po kilka litrów, toteż nie mogę powiedzieć niczego więcej. |
|
|
|
|
Tomek73
Mina
Pomógł: 5 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 1407 Skąd: Niewielka Wioska
|
Wysłany: 28-10-2008, 20:07
|
|
|
Dobry gaz mają na Gdowskiej w Stangazie(i co 500litrów mycie za free), na Lotosie na Dembowskiego. O benzynie na Sierczy słyszalłem kilka niepochlebnych opini. Zdażyło się kilka lat temu że samochody które tam zatankowały, nagle stawały i trzeba było czyścić ukl. paliwowy z wody. Ale może teraz jest juz lepiej. W firmowych stacjach wszystko zależy od ajenta. Poprzedni na PB lał takie świństwo że szok. Teraz jest ok. |
|
|
|
|
przemo
Żupa solna
Osiedle: 500m od rynku
Pomógł: 17 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 6286 Skąd: 49.991 N, 20.060 E
|
Wysłany: 28-10-2008, 20:09
|
|
|
a ja tankuje na statoil na wielickiej
Jest naprawde super szczegolnei paliwa bezsiarkowe |
|
|
pablo
Mina
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 02 Sie 2007 Posty: 2646 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 28-10-2008, 22:07
|
|
|
Na orlenie na krakowskiej, verva czy jak to się tam nazywa, żadnych problemów. Gaz tankowałem jak jeszcze miałem na gaz na lotosie, było ok. |
|
|
|
|
Tsubasa
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 13 razy Wiek: 44 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 3871 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 29-10-2008, 16:50
|
|
|
w Wieliczce mozna tankowac na stacji bodajze ExpressPetrol (obok bylego Plusa).. gaz tam jest z KrakGazu benzyna to orlen.. generalnie jeszcze dobra jakosc paliw jest na ARGE i tak jak przemo napisal Statoil.. |
_________________ Czy to prawda, że w Polsce już widać na horyzoncie dobrobyt?
Prawda - horyzont według definicji to wyimaginowana linia, która oddala się w miarę zbliżania
--------------------------------------------------------
www.nano-reef.pl - bo małe jest piękne |
|
|
|
|
anhelli
Kierat konny
Osiedle: Kshyshcovice
|
Wysłany: 29-10-2008, 19:45
|
|
|
Znalazłem taką stronkę: http://www.dobaku.pl/mapa_krakowa.php Jak chcecie kogoś pochwalić albo komuś dowalić, to od tego jest ten serwis. Niestety Wieliczki i okolic nie ma.. |
_________________ Dr Bernard Hazelhof twierdzi, że dobrze mieć cele... |
|
|
|
|
|