Przesunięty przez: master7 24-01-2008, 09:06 |
Plan Zagospodarowania Przestrzennego |
Autor |
Wiadomość |
master7
Hysinbold
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 3 razy Wiek: 51 Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3885 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
|
Ewita
Solanka
|
Wysłany: 12-03-2011, 19:12
|
|
|
Bardzo mnie ciekawi skąd macie informacje na temat zaskarżenia przez wojewodę planu zagospodarowania terenu.Z wiadomości,które gromadziłam na temat ustawy o planach wiem,że to obywatele wnoszą do sądu sprawę przeciwko gminie a nie wojewoda.On może odrzucić plan lub jego część i nakazać ponowne przygotowanie projektu.Na stronie internetowej urzędu miasta w zakładce "konsultacje"znajduje się poprawiony projekt planu.Ale na oficjalnej stronie UM jest nowy plan identyczny z poprawionym projektem.Moim zdaniem do sądu wniosły pozew prywatne osoby a nie wojewoda. |
_________________ Ewita |
|
|
|
|
merevel
Groty kryształowe
|
Wysłany: 14-03-2011, 09:24
|
|
|
No niestety nie mogę zamieścić (bo nie wolno) oryginału pisma informującego gminę o zaskarżeniu zapisów Planu przez Wojewodę. Możesz się udać do urzędu na powstania Warszawskiego 1 być może na sekretariacie ktoś zechce Ci to potwierdzić.
Zaskarżyć plan może każdy. W tym wypadku zrobił to Wojewoda, ze względu na niezgodności pomiędzy Studium a Planem. Zrobił to na podstawie Ustawy o Planowaniu Przestrzennym.
Do momentu wyroku obowiązuje obecnie uchwalony Plan. Co będzie po wyroku to tylko wie Sąd.
W każdym bądź razie niezgodności jest dość sporo....... |
|
|
|
|
merevel
Groty kryształowe
|
Wysłany: 14-03-2011, 09:29
|
|
|
Ewita napisał/a: | Plan jest już aktualny.Osobiście dzwoniłam do geodezji i pytałam o drogę 10 KDZ.Uprzejma Pani poinformowała mnie,że droga została wykreślona.Faktem jest natomiast,że na mapie nie zostało to starannie wymazane.Prawdę powiedziawszy dla mnie jest obojętne,czy ładnie to jest zrobione,czy też nie.Drogi nie ma !! |
to sprawdź sobie załącznik nr1 do ostatniej Uchwały Rady Miasta z poprzedniej Kadencji
jest tam oficjalny rys Planu (34Mb) a nie te wynalazki online mogące służyć raczej celom informacyjnym.....
Tam 10KDZ istnieje!!! |
|
|
|
|
Ewita
Solanka
|
Wysłany: 15-03-2011, 19:19
|
|
|
merevel napisał/a: | No niestety nie mogę zamieścić (bo nie wolno) oryginału pisma informującego gminę o zaskarżeniu zapisów Planu przez Wojewodę. Możesz się udać do urzędu na powstania Warszawskiego 1 być może na sekretariacie ktoś zechce Ci to potwierdzić.
Zaskarżyć plan może każdy. W tym wypadku zrobił to Wojewoda, ze względu na niezgodności pomiędzy Studium a Planem. Zrobił to na podstawie Ustawy o Planowaniu Przestrzennym.
Do momentu wyroku obowiązuje obecnie uchwalony Plan. Co będzie po wyroku to tylko wie Sąd.
W każdym bądź razie niezgodności jest dość sporo....... |
O niejasnościach w planie informowałam nie tylko Radę Gminy na zebraniu zatwierdzającym plan, ale również wojewodę.Ale o tym wszystkim pisałam już wcześniej. |
|
|
|
|
Ewita
Solanka
|
Wysłany: 15-03-2011, 19:24
|
|
|
[quote="merevel"] Ewita napisał/a: | Plan jest już aktualny.Osobiście dzwoniłam do geodezji i pytałam o drogę 10 KDZ.Uprzejma Pani poinformowała mnie,że droga została wykreślona.Faktem jest natomiast,że na mapie nie zostało to starannie wymazane.Prawdę powiedziawszy dla mnie jest obojętne,czy ładnie to jest zrobione,czy też nie.Drogi nie ma !! |
to sprawdź sobie załącznik nr1 do ostatniej Uchwały Rady Miasta z poprzedniej Kadencji
jest tam oficjalny rys Planu (34Mb) a nie te wynalazki online mogące służyć raczej celom informacyjnym.....
Tam 10KDZ istnieje!!![/quote
Zaintrygowałeś mnie tą wiadomością,ponieważ dostałam informację z geodezji(wprawdzie telefonicznie),że droga jest usunięta.Wiem również,że ma być wprowadzony zakaz budów na osuwiskach,a planowana droga była nakreślona dokładnie na osuwisku od ul.Podgórskiej.Ale sprawdzę tą wiadomość. |
|
|
|
|
nacomito
Nadszybie
Osiedle: Bulwar Zachodzącego Słońca
|
Wysłany: 15-03-2011, 19:40
|
|
|
Na najbliższej sesji RM radni mają się ustosunkować do treści pisma wojewody skarżącego MPZP. Tymczasem zatwierdzony plan obowiązuje i wszystkie decyzje podjęte na jego podstawie są i będą prawomocne. |
|
|
|
|
merevel
Groty kryształowe
|
Wysłany: 15-03-2011, 19:45
|
|
|
Ewita:
Nie chcę Cię Martwić ale tam niema w Planie żadnego osuwiska.............
a przy okazji poprawili już wersję online tak jak powinna wyglądać |
|
|
|
|
Ewita
Solanka
|
Wysłany: 15-03-2011, 20:07
|
|
|
merevel napisał/a: | Ewita:
No niestety masz rację.Jeszcze dwa dni temu było co innego a teraz jest coś innego.Na planie nie ma osuwiska ale w rzeczywistości jest.I o tym wie i rada i wojewoda.Dotyczy to działki przy ul. Podgórskiej nr 956(jeżeli dobrze pamiętam).Dla mnie ten plan to jest jeden wielki przekręt! |
|
|
|
|
przemo
Żupa solna
Osiedle: 500m od rynku
Pomógł: 17 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 6286 Skąd: 49.991 N, 20.060 E
|
Wysłany: 15-03-2011, 20:19
|
|
|
Cytat: | I o tym wie i rada i wojewoda.Dotyczy to działki przy ul. Podgórskiej nr 956(jeżeli dobrze pamiętam).Dla mnie ten plan to jest jeden wielki przekręt! |
Masz badania geologiczne - idz do urzędu, kolejna co się wyżala, a nic nei zrobi !
Bez sensu |
|
|
Ewita
Solanka
|
Wysłany: 15-03-2011, 20:24
|
|
|
przemo napisał/a: | Cytat: | I o tym wie i rada i wojewoda.Dotyczy to działki przy ul. Podgórskiej nr 956(jeżeli dobrze pamiętam).Dla mnie ten plan to jest jeden wielki przekręt! |
Masz badania geologiczne - idz do urzędu, kolejna co się wyżala, a nic nei zrobi !
Bez sensu |
Ja mam zdjęcia z tego miejsca.Tam jest osuwisko,która spowodowało,że ul.Podgórska jest zamknięta.A badania geologiczne na których bazowano były przeprowadzone w 2008 roku.I wcale się nie użalam!!!!!!Wyrażam tylko swoje stanowisko bo od tego jest to forum!!! |
|
|
|
|
Ewita
Solanka
|
Wysłany: 15-03-2011, 20:27
|
|
|
Gdybyś poczytał wcześniejsze moje wypowiedzi wiedziałbyś,że nie należę do osób siedzących z założonymi rękoma. |
|
|
|
|
przemo
Żupa solna
Osiedle: 500m od rynku
Pomógł: 17 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 6286 Skąd: 49.991 N, 20.060 E
|
Wysłany: 15-03-2011, 20:54
|
|
|
Cytat: | Ja mam zdjęcia z tego miejsca.Tam jest osuwisko,która spowodowało,że ul.Podgórska jest zamknięta.A badania geologiczne na których bazowano były przeprowadzone w 2008 roku.I wcale się nie użalam!!!!!!Wyrażam tylko swoje stanowisko bo od tego jest to forum!!! |
Zdjęcia i badania z 2008 możesz sobie wsadzić w 4 litery.
A drtzeć sie możesz na swojego męża albo dzieci. |
|
|
nietopesh
Nadszybie
Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lut 2008 Posty: 3098 Skąd: Pawlikowice
|
Wysłany: 15-03-2011, 21:03
|
|
|
przemo napisał/a: | albo dzieci. |
o nieeee na dzieci nie wolno |
_________________ www.pawlikowice.info - Lokalny portal informacyjny |
|
|
|
|
merevel
Groty kryształowe
|
Wysłany: 15-03-2011, 21:38
|
|
|
Ewita napisał/a: | merevel napisał/a: | Ewita:
No niestety masz rację.Jeszcze dwa dni temu było co innego a teraz jest coś innego.Na planie nie ma osuwiska ale w rzeczywistości jest.I o tym wie i rada i wojewoda.Dotyczy to działki przy ul. Podgórskiej nr 956(jeżeli dobrze pamiętam).Dla mnie ten plan to jest jeden wielki przekręt! |
Uchwała o sporządzeniu nowego planu jest z 20-12-2007 w związku z tym w 2008 "przeprowadzono" badania geologiczne (celowo w cudzysłowiu gdyż w rzeczywistości większość osuwisk jest szacowana). Stało się to podstawą do sporządzenia rysunku Planu.
Wojewoda może ocenić TYLKO zgodność Planu z prawem, Studium i Ustawą o Zagospodarowaniu Przestrzennym. Jeżeli to osuwisko o którym piszesz nie było wykazane w oficjalnych dokumentach to dla Wojewody w świetle prawa nie istnieje!!! |
|
|
|
|
|