[kolarstwo] rekreacyjnie na rowerze-tylko gdzie? |
Autor |
Wiadomość |
fikus
Skrzat
|
Wysłany: 04-05-2009, 19:58 [kolarstwo] rekreacyjnie na rowerze-tylko gdzie?
|
|
|
Uwielbiam ten sposób rekreacji. Niestety kończy się na tym, że biorę rower do auta i jadę do Krakowa (bulwary), albo do Puszczy Niepołomskiej. Nie mam skłonności samobójczych, więc nie ryzykuję jazdy drogami publicznymi w południowo - zachodniej części Gminy, na których "kaskaderzy" pokazują, jak można wyciągnąć 100 km/h. Zatem - czy jest gdzieś w Wieliczce lub okolicy miejsce, gdzie można bezpiecznie pojeździć sobie na rowerze? |
|
|
|
|
przemo
Żupa solna
Osiedle: 500m od rynku
Pomógł: 17 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 6286 Skąd: 49.991 N, 20.060 E
|
Wysłany: 04-05-2009, 20:04
|
|
|
Beskid wyspowy, okolice raciechowic i szczyrzyca, wisniowa i wiele miejsc pomiedzy dobczycami a mszana dolna |
|
|
pablo
Mina
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 02 Sie 2007 Posty: 2646 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 04-05-2009, 21:43
|
|
|
a tak, żeby bardziej równo było? |
|
|
|
|
przemo
Żupa solna
Osiedle: 500m od rynku
Pomógł: 17 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 6286 Skąd: 49.991 N, 20.060 E
|
Wysłany: 04-05-2009, 21:49
|
|
|
w szczyrzycu jest rowniusienko jadac w strone skrzydlnej |
|
|
master7
Hysinbold
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 3 razy Wiek: 51 Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3885 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 05-05-2009, 21:21
|
|
|
fikus napisał/a: | Niestety kończy się na tym, że biorę rower do auta i jadę do Krakowa (bulwary), albo do Puszczy Niepołomskiej. Nie mam skłonności samobójczych, więc nie ryzykuję jazdy drogami publicznymi w południowo - zachodniej części Gminy, na których "kaskaderzy" pokazują, jak można wyciągnąć 100 km/h. Zatem - czy jest gdzieś w Wieliczce lub okolicy miejsce, gdzie można bezpiecznie pojeździć sobie na rowerze? |
To zależy co rozumiesz poprzez jazdę rekreacyjną. Po przykładach wnioskuję, że raczej płaskie trasy. A to jest problem w okolicach Wieliczki, bo płasko to raczej tylko na południe. W tamtej okolicy wiedzie szlak rowerowy niebieski, który startuje spod kopalni i biegnie mniej więcej na południowy wschód. |
_________________ www.wieliczka24.info
www.master7.rowerpower.org
Hosting Dedykowany | Wirtualizacja | Profesjonalny Hosting | Serwery Gier |
|
|
|
|
minetoo
Gość
|
Wysłany: 09-07-2009, 19:22
|
|
|
master7 napisał/a: | fikus napisał/a: | Niestety kończy się na tym, że biorę rower do auta i jadę do Krakowa (bulwary), albo do Puszczy Niepołomskiej. Nie mam skłonności samobójczych, więc nie ryzykuję jazdy drogami publicznymi w południowo - zachodniej części Gminy, na których "kaskaderzy" pokazują, jak można wyciągnąć 100 km/h. Zatem - czy jest gdzieś w Wieliczce lub okolicy miejsce, gdzie można bezpiecznie pojeździć sobie na rowerze? |
To zależy co rozumiesz poprzez jazdę rekreacyjną. Po przykładach wnioskuję, że raczej płaskie trasy. A to jest problem w okolicach Wieliczki, bo płasko to raczej tylko na południe. W tamtej okolicy wiedzie szlak rowerowy niebieski, który startuje spod kopalni i biegnie mniej więcej na południowy wschód. |
Proponuje pojechac z Wieliczki przez mala wies,wegrzce i grabie do niepolomic tam jest plasko i malu ruch.sam tam smigam b czesto |
|
|
|
|
minetoo
Gość
|
Wysłany: 09-07-2009, 20:56
|
|
|
fikus,fikus, a tak wogole wysli pm to ci napisze pare propozycji a moze sie zepniemy i posmigamy razem reszte tez zapraszam |
|
|
|
|
fikus
Skrzat
|
Wysłany: 09-07-2009, 21:38
|
|
|
Minetoo - nie bardzo wiem, jak to zrobić, tzn jak wysłać pm, a jeździć się chce... Zatem podaję mail na forum, zapraszając do koresponencji Ciebie i tych, którzy lubią jeździć rekreacyjnie. Fajnie by było wybrać się razem, ale aż takiej tężyzny fizycznej, żeby jeździć po Gorcach, niestety nie posiadam..... Jestem dziewczyną!
Pozdrawiam wszystkich aktywnych fizycznie:) |
|
|
|
|
minetoo
Poprzecznia Biker
Osiedle: Dembowskiego,Lotos
Wiek: 42 Dołączył: 09 Lip 2009 Posty: 137 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 12-07-2009, 15:29
|
|
|
fikus napisał/a: | Minetoo - nie bardzo wiem, jak to zrobić, tzn jak wysłać pm, a jeździć się chce... Zatem podaję mail na forum, zapraszając do koresponencji Ciebie i tych, którzy lubią jeździć rekreacyjnie. Fajnie by było wybrać się razem, ale aż takiej tężyzny fizycznej, żeby jeździć po Gorcach, niestety nie posiadam..... Jestem dziewczyną!
Pozdrawiam wszystkich aktywnych fizycznie:) |
Nigdzie nie widze Twojego maila ale napisalem Ci wiadomosc na maila forum.Jak cos pisz na mad_biker@onet.eu chetnie pokarze spokojne trasy wkolo wieliczki |
_________________ Rowerowac i aut sie nie bac |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 17 |
|
|