Ogródek, ogrodnictwo |
Autor |
Wiadomość |
Kozmicki
Zawalisko
|
Wysłany: 22-08-2014, 07:57
|
|
|
solniak napisał/a: | Jedyny cień jaki ślimaki znają w ogrodzie to mój cień: cień śmierci. |
Nicienie Miało być "nicienie". Dokładnie Phasmarhabditis hermaphrodita ? |
|
|
|
|
solniak
Gallus gallus
Pomogła: 2 razy Wiek: 24 Dołączyła: 18 Lip 2007 Posty: 3238 Skąd: z internetu
|
Wysłany: 22-08-2014, 12:37
|
|
|
Nie próbowałem, ale tez wymaga zachodu ten preparat z nicieniami:
Płynnym preparatem opryskujemy powierzchnię gleby, a proszek mieszamy z jej wierzchnią warstwą. Przez następny tydzień, dwa ziemia musi być stale wilgotna, żeby nicienie nie zginęły (są wrażliwe na przesuszenie i wysoką temperaturę).
https://www.google.pl/sea...aki&safe=active |
_________________ Tadeusz Kościuszko:"Kościół powinien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec kościoła. " |
|
|
|
|
Kozmicki
Zawalisko
|
Wysłany: 22-08-2014, 14:07
|
|
|
solniak napisał/a: | Nie próbowałem, ale tez wymaga zachodu ten preparat z nicieniami:
|
Po prostu podlewasz trawnik, jeśli nie pada. Za to działa |
|
|
|
|
solniak
Gallus gallus
Pomogła: 2 razy Wiek: 24 Dołączyła: 18 Lip 2007 Posty: 3238 Skąd: z internetu
|
Wysłany: 22-08-2014, 17:51
|
|
|
A podlewanie to nie praca?!
Szybciej z tą łopata oblecę... |
_________________ Tadeusz Kościuszko:"Kościół powinien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec kościoła. " |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 17 |
|
|