Zamknięty przez: master7 10-02-2010, 08:28 |
Nowe linie do Wieliczki, busy i pociąg |
Autor |
Wiadomość |
dzika79
Kierat konny

Osiedle: centrum
|
Wysłany: 30-06-2008, 19:00
|
|
|
krzysiek29 napisał/a: | Z Dniem 1.08.2008r. Miasto Kraków Wprowadza Nowe Bilety Czasowe Aglomeracyjne (90-cio minutowe)
Ta informacja na pewno ucieszy mieszkańców Wieliczki |
a z czego tu sie cieszyć? |
|
|
|
 |
nietopesh
Nadszybie

Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lut 2008 Posty: 3098 Skąd: Pawlikowice
|
Wysłany: 30-06-2008, 19:13
|
|
|
Tak pisałem już o tym wcześniej i studencki ma kosztować coś ok 1.85 zł natomiast normalny 3.70 zł Czy nic się nie zmieni od czasu zapowiedzi, czas pokaże |
_________________ www.pawlikowice.info - Lokalny portal informacyjny |
|
|
|
 |
master7
Hysinbold

Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 3 razy Wiek: 51 Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3885 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
 |
anhelli
Kierat konny

Osiedle: Kshyshcovice
|
Wysłany: 01-07-2008, 09:57
|
|
|
przemo napisał/a: | Nie dziwie sie ze Ty to piszesz, widac ze poprostu nie znasz tego miasta i nie wiesz jak bardzo ta linia byla potrzebna.
Pewnie nawet nie wiesz ze 204 jezdzi w calkiem inne miejsce niz 304 a pociagi sa bardzo rzadko. |
Przemo, weź ty lepiej już nic nie pisz, bo się kompromitujesz... A z tą znajomością miasta, to nie bądź śmieszny. A forum jest po to, aby dyskutować, a Ty zachowujesz się jak stara baba.
Ale do rzeczy. Rozumiem, że wielu jest zadowolonych z linii 304 i nie kwestionuję zasadności, ale stawiam pytanie: jaką korzyść mają z tego rozwiązania pozostali mieszkańcy Wieliczki i gmin ościennych, którzy mają spory kawałek do przystanku? A problem chyba jest, co widać nawet na forum. Pisząc natomiast, że autobus się "wpycha" na Kamieńskiego miałem na myśli to, że czas przejazdu autobusu jest ustalony, więc kierowca robi wszystko, aby zmieścić się czasowo podczas kursu. Dla wielu kierowców samochodów jest to irytujące i nie chodzi tu o kurtuazję, bo wiadomo środki komunikacji miejskiej powinno się puszczać, ale 304 trochę przesadza...
Wieliczka napełnia się nowymi mieszkańcami i w pewnym sensie sytuacja ta wymusi jakieś rozwiązania w MPK. Przypominam sobie protest mieszkańców na os. Krowodrza Górka, gdy po modernizacji linii (Galeria Krakowska), tramwaj linii 5 jeździł tylko do pętli na Kamiennej. Oklejono wtedy wszystkie słupy na osiedlu i ogłoszono "bojkot" MPK. Jak to i czy to zadziałało trudno powiedzieć, ale "piątkę" puścili jak dawniej do Krowodrzy. |
_________________ Dr Bernard Hazelhof twierdzi, że dobrze mieć cele... |
|
|
|
 |
przemo
Żupa solna

Osiedle: 500m od rynku
Pomógł: 17 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 6286 Skąd: 49.991 N, 20.060 E
|
Wysłany: 01-07-2008, 10:22
|
|
|
No to oklejcie LSM Ochota i zobaczymy moze Wam zrobia linie
Ogolnie mpk ma w nosie kazdego ktory chce nowej linii.
To ze 304 jezdzi tak jak jezdzi to i tak cud i duzej czescli ludzi pasuje.
Duza czesc ludzi z wiosek dojezdza do wieliczki autami i dalej autobusem bo sie bardzie oplaca niz same busy lub samochow.
Niestety w wieliczce nie ma gdzie puscic wiekszej ilosci autobusow itd itp bo miasto juz jest zatkane i widac to coraz bardziej.
Tyle
Inni ktorzy znaja wieliczce potwierdza, bo jak widac mieszkancy ochoty to znaja ja chyba z googla. |
|
 |
Debris
Bałwan solny

|
Wysłany: 01-07-2008, 10:50
|
|
|
dzika79 napisał/a: | krzysiek29 napisał/a: | Z Dniem 1.08.2008r. Miasto Kraków Wprowadza Nowe Bilety Czasowe Aglomeracyjne (90-cio minutowe)
a z tego dzika, ze mozna w koncu przejechac na jednym nbilecie gdzies dalej i spokojnie zdazyc pozalatwiac na takim bilecie swoje sprawy. Ale ty jkak zwykle tylko dziury we wszystkim widzisz. tak wiecznie niezadowolonej baby to ja wspolczuje twoim wspolbytującym |
|
|
|
 |
nietopesh
Nadszybie

|
Wysłany: 01-07-2008, 11:28
|
|
|
master7 napisał/a: | eee, XXX, stary, co będziesz kasował bilet za 2.60. Przecież tu nikt cię nie sprawdzi a następny przystanek jest w krakowie. Wszyscy kasują za 2.50 |
No i tu chciał bym wyprowadzić z błędnego stwierdzenia, iż NIE sprawdzają.
Mianowicie sprawdzają i to ostatnio dosyć często, chyba chcą pokazać swoja obecność. Bo jak dla mnie w ciągu tygodnia 3 kontrole na jednej linii na jednym odcinku to jednak troszkę dużo. |
|
|
|
 |
żywokost
Skarbnik żywokost

|
Wysłany: 01-07-2008, 16:31
|
|
|
dzika79 napisał/a: | 126,00 zł |
126 kosztuje pierwszy zakup następne 120 |
|
|
|
 |
dzika79
Kierat konny

|
Wysłany: 01-07-2008, 17:30
|
|
|
Debris napisał/a: | dzika79 napisał/a: | krzysiek29 napisał/a: | Z Dniem 1.08.2008r. Miasto Kraków Wprowadza Nowe Bilety Czasowe Aglomeracyjne (90-cio minutowe)
a z tego dzika, ze mozna w koncu przejechac na jednym nbilecie gdzies dalej i spokojnie zdazyc pozalatwiac na takim bilecie swoje sprawy. Ale ty jkak zwykle tylko dziury we wszystkim widzisz. tak wiecznie niezadowolonej baby to ja wspolczuje twoim wspolbytującym |
A co to jakas nowość? bilety miesieczne czy 90 minutowe? zawsze były i będą i z czego tu sie cieszyć. Równie dobrze kupisz 24 godzinny i tez wszystko załatwisz a dziury a raczej dziurę to ja widze na Dembowskiego codziennie jak wychodzę do pracy i 304 wpadające w tą dziurę |
|
|
|
 |
Debris
Bałwan solny

|
Wysłany: 01-07-2008, 21:52
|
|
|
ale 60 minutowego aglomeracyjnego panno przemadrzala nie ma jakbys nie wiedziala, stad jest sie z czego cieszyc ze jest 90 minutowy co jest jeszzce lepszym rozwiazaniem niz 60- minutowy. |
|
|
|
 |
mattihau
Gość
|
Wysłany: 02-07-2008, 12:24
|
|
|
anhelli napisał/a: | Dla wielu kierowców samochodów jest to irytujące i nie chodzi tu o kurtuazję, bo wiadomo środki komunikacji miejskiej powinno się puszczać, ale 304 trochę przesadza... |
Co to znaczy przesadza? Jak łamie przepisy drogowe to dzwoń na policję. Mnie na ten przykład irytują i śmieszą kierowcy autek którzy sami z jadą swoją piękną furą zajmując miejsce na drodze i jeszcze nie ustępują pierwszeństwa środkom komunikacji publicznej.
dzika79 napisał/a: |
Ja się śmieje i cieszę jak mogę przeczytać kolejny post niejakiej dzikiej79 bo ostatnio mało dobrych kawałów się pojawia w internecie a ty zawsze coś ładnego napiszesz.
nietopesh napisał/a: | Bo jak dla mnie w ciągu tygodnia 3 kontrole na jednej linii na jednym odcinku to jednak troszkę dużo. |
Ale to źle, że kontrolują? Jak masz bilet to chyba Ci to nie powinno przeszkadzać? |
|
|
|
 |
nietopesh
Nadszybie

|
Wysłany: 02-07-2008, 12:52
|
|
|
mattihau napisał/a: |
nietopesh napisał/a: | Bo jak dla mnie w ciągu tygodnia 3 kontrole na jednej linii na jednym odcinku to jednak troszkę dużo. |
Ale to źle, że kontrolują? Jak masz bilet to chyba Ci to nie powinno przeszkadzać? |
A czy ja gdziekolwiek napisałem że mi przeszkadzają te kontrole??
Troszkę źle zrozumiałeś co napisałem, przeczytaj ze zrozumieniem raz jeszcze biorąc pod uwagę cytowany przeze mnie post przedmówcy, oraz całość mojej wypowiedzi, a nie tylko ostatni wyrywek. |
_________________ www.pawlikowice.info - Lokalny portal informacyjny |
|
|
|
 |
dzika79
Kierat konny

|
Wysłany: 02-07-2008, 18:06
|
|
|
Debris napisał/a: | ale 60 minutowego aglomeracyjnego panno przemadrzala nie ma jakbys nie wiedziala, stad jest sie z czego cieszyc ze jest 90 minutowy co jest jeszzce lepszym rozwiazaniem niz 60- minutowy. |
a kto pisze o 60 minutowych? czytaj dokłądnie....24 godzinne |
|
|
|
 |
sierot
Kierat konny

Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2007 Posty: 414 Skąd: Pawlikowice
|
Wysłany: 02-07-2008, 23:00
|
|
|
anhelli napisał/a: | Pisząc natomiast, że autobus się "wpycha" na Kamieńskiego miałem na myśli to, że czas przejazdu autobusu jest ustalony, więc kierowca robi wszystko, aby zmieścić się czasowo podczas kursu. Dla wielu kierowców samochodów jest to irytujące i nie chodzi tu o kurtuazję, bo wiadomo środki komunikacji miejskiej powinno się puszczać, ale 304 trochę przesadza... |
A co znaczy, że się wpycha? Jedzie do końca lewym pasem i czeka, aż go ktoś wpuści na prawy? |
|
|
|
 |
Marcin S
Gość
|
Wysłany: 03-07-2008, 21:54
|
|
|
No i mieszkańcy Krzyszkowic są od teraz bardziej Krakusami niż Wieliczanami. Po zmianie granic taryf biletowych ,,Droga do Baryczy" choć będąc jeszcze w Wieliczce znalazła się w Krakowskiej strefie miejskiej.
Dziś do Wieliczki zajechał BJ 624 ( mam zdjęcie) jako rezerwa na 204 ( kierwca był bardzo niemily jak się robiło zdjęcie, no no no )
Co do przystanku ,,Wieliczka Rynek" to jest paru kierowców którzy parkują na terenie przystanku auto i nie wysiadając z niego smieją się głupio do kierowcy autobusu gdy ten im zwróci uwage że zastawiają przystanek(widziałem jak słuzbowym autem firmy produkującej okna tak chłopy zrobili) |
|
|
|
 |
|