Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: master7
10-02-2010, 08:28
Nowe linie do Wieliczki, busy i pociąg
Autor Wiadomość
nietopesh 
Nadszybie

Wysłany: 14-04-2008, 21:35   

A no to 100% to koniec kwietnia będzie, a przystanki są bardzo prawdopodobne :diabel:

master7 
Hysinbold

Osiedle: Zdrojowe
Wysłany: 15-04-2008, 08:37   

nietopesh napisał/a:
A no to 100% to koniec kwietnia będzie, a przystanki są bardzo prawdopodobne :diabel:

A będzie ta linia na czas? Bo jakoś nie widzę, żeby w Wieliczce coś się organizowało w kwestii chociażby przystanków na trasie.

master771

nietopesh 
Nadszybie

Wysłany: 15-04-2008, 14:19   

master7 napisał/a:
nietopesh napisał/a:

A będzie ta linia na czas? Bo jakoś nie widzę, żeby w Wieliczce coś się organizowało w kwestii chociażby przystanków na trasie.

Z doświadczenia powiem że jak robili 234, to tabliczki i znaki pojawiły się na dosłownie kilka dni przed startem, bo jakoś miałem okazję jeździć tamtędy dosyć często. Tak więc myślę, że tak 2 dni wcześniej wpadnie ekipa Pogotowia Trasowego i zamontuje co trzeba.

Markus
Gość
Wysłany: 16-04-2008, 20:35   

Około 14 widziałem na Dembowskiego, przegubowego żółtego SOLARISA. Zaraz za nim jechał Fiat Panda z NARZORU MPK. Pewnie badali trasę 304.

Marcin S
Gość
Wysłany: 17-04-2008, 16:46   

Dokładnie
Wczoraj kolega dzwonił do mnie z taka samą wiadomością. Jeżeli będą jeździć w przyszłym tygodniu to bardzo chetnie zrobiłbym im jakąś fotkę. Tylko trzeba mieć sprawdzone informacje na ten temat.

nacomito 
Nadszybie

Osiedle: Bulwar Zachodzącego Słońca
Wysłany: 17-04-2008, 21:13   

Cytat:
Wczoraj (17 kwietnia) o godz. 16:00 w wielickim magistracie Zarząd Osiedla „Krzyszkowice” odbył kolejne spotkanie z Burmistrzem Wieliczki w sprawie zmiany trasy linii autobusowej nr 204. Kilka godzin wcześniej Burmistrz spotkał się z przedstawicielami Zarządu Dróg i Transportu w Krakowie, przedstawiając do akceptacji zmianę dotychczasowej linii, która łączy Wieliczkę z Krakowem. W odpowiedzi ze strony ZDiT wydana została pozytywna decyzja. Jeżeli zostanie ona podtrzymana, autobus linii nr 204 rozpocznie kursy na terenie Naszego Osiedla prawdopodobnie od 1 września 2008 roku.
http://www.krzyszkowice.c0.pl/news.php

Sądzić więc należy, że trasa 204 przebiegać ma ulicami Kościuszki, Sadową, Kasztanową, Ochotą.

Debris 
Bałwan solny

Wysłany: 17-04-2008, 21:23   

nie bardzo rozumiem jak ten autobus sie potem stamtad wydostaje :? mam jednak nadzieje ze decyzja nie bedzie podtrzymana, ot typ[owe egoistyczne myslenie czlowieka ktoremu zalezy na czasie, a dodatkowa trasa to zawsze dodatkowe minuty.

nacomito 
Nadszybie

Osiedle: Bulwar Zachodzącego Słońca
Wysłany: 17-04-2008, 21:31   

Na kolorowych światełkach na skrzyżowaniu ul. Ochota z ul. Krakowską/Wielicką.

gość
Gość
Wysłany: 18-04-2008, 18:49   

Markus napisał/a:
Około 14 widziałem na Dembowskiego, przegubowego żółtego SOLARISA. Zaraz za nim jechał Fiat Panda z NARZORU MPK. Pewnie badali trasę 304.

Słyszałem, że przegubowiec miał problemy . Pewnie przy UMiG i na skrzyżowaniu pod Ochronką.

master7 
Hysinbold

Wysłany: 19-04-2008, 11:31   

nacomito napisał/a:
Sądzić więc należy, że trasa 204 przebiegać ma ulicami Kościuszki, Sadową, Kasztanową, Ochotą.

Hmmm. A ile dłużej w takim razie będzie teraz 204 jechać :?:

master771

przecinek
Gwarek

Wysłany: 19-04-2008, 13:01   

5- 10 min? Zależy ile przystanków po drodze.
Ale i tak do informacji o zmianie trasy 204 podchodzę z dużą ostrożnością. O tym się mówi od lat, a zawsze problemem jest skrzyżowanie ul. Kościuszki z Sadową. Problem nie zniknął.

Przy okazji chciałam zauważyć, że Krzyszkowice liczą 2743 mieszkańców, czyli to prawie 15% mieszkańców całej Wieliczki, a nie wliczam w to osiedla Szymanowskiego. Mieszkańców gwałtownie przybywa. Obiektywnie rzecz biorąc wydłużenie trasy 204 o te 5 minut miałoby sens, szczególnie teraz, gdy będzie szybka alternatywa w postaci 304.

master7 
Hysinbold

Wysłany: 19-04-2008, 13:22   

przecinek napisał/a:
Przy okazji chciałam zauważyć, że Krzyszkowice liczą 2743 mieszkańców, czyli to prawie 15% mieszkańców całej Wieliczki, a nie wliczam w to osiedla Szymanowskiego. Mieszkańców gwałtownie przybywa. Obiektywnie rzecz biorąc wydłużenie trasy 204 o te 5 minut miałoby sens, szczególnie teraz, gdy będzie szybka alternatywa w postaci 304.

No tak. A nie lepiej kolejną linię przez Krzyszkowice i dalej do Grabówek albo i Sierczej.
Wydaje mi się że zawsze lepiej jednak dokładać linie, niż komplikować trasy istniejących, bo im dłużej autobus jedzie tym mnie chętnych.

master771

dzika79 
Kierat konny

Osiedle: centrum
Wysłany: 19-04-2008, 13:35   

[Około 14 widziałem na Dembowskiego, przegubowego żółtego SOLARISA. Zaraz za nim jechał Fiat Panda z NARZORU MPK. Pewnie badali trasę 304.[/quote]
Słyszałem, że przegubowiec miał problemy . Pewnie przy UMiG i na skrzyżowaniu pod Ochronką.

A i owszem miał problemy bo nie mógł sie złozyć pod Ochronka :P ( prawdopodobnie usuna wysepkę albo autobus będzie jechał na wprost w Gdowską ....ale tego nie wiem na 100%) poza tym zatoczki pod Kmitą I Biedronką nie spełniają wymagań potrzebnych dla przystanku AUTOBUSOWEGO ( sa zbyt małe w stosunku do wymaganych standardów) :)
jedynie na Krakowskiej zatoczka autobusowa jest oki.....i żeby nie było głupich komentarzy ze strony fachowców kolegów z forum ...tą informację mam od kolegi który wtedy jezdził na próbnym przejezdzie i od lat jezdził w MPK pozniej na autokarach wycieczkowych i sam powiedział ze to poroniony pomysł zeby 304 jechało trasa pod Ochronkę i nie wyobraża sobie podjazdu pod Ochronke jak troche popada a juz nie wspomina o śniegu. Akurat miał pecha bo nie udało mu sie wyjechac za pierwszym zamachem bo......go nikt nie chciał wpuścić z osobówek jadących od Gdowa......i co wy na to mądre głowy????? :mikolaj:

dzika79 
Kierat konny

Wysłany: 19-04-2008, 13:38   

master7 napisał/a:
przecinek napisał/a:

No tak. A nie lepiej kolejną linię przez Krzyszkowice i dalej do Grabówek albo i Sierczej.
Wydaje mi się że zawsze lepiej jednak dokładać linie, niż komplikować trasy istniejących, bo im dłużej autobus jedzie tym mnie chętnych.

Master7 ty to masz głowe pełna pomysłów...popieram niech 304 puszcza na Krzyszkowice....tam się bardziej przyda. Turyści i tak trafią do Wieliczki czy to pociagiem czy busami. 304 Bardziej przyda się mieszkańcom peryferii miasta a nie turystom którzy raz sa raz ich nie ma.

dzika79 
Kierat konny

Wysłany: 19-04-2008, 13:41   

nacomito napisał/a:
Cytat:
Wczoraj (17 kwietnia) o godz. 16:00 w wielickim magistracie Zarząd Osiedla „Krzyszkowice” odbył kolejne spotkanie z Burmistrzem Wieliczki w sprawie zmiany trasy linii autobusowej nr 204. Kilka godzin wcześniej Burmistrz spotkał się z przedstawicielami Zarządu Dróg i Transportu w Krakowie, przedstawiając do akceptacji zmianę dotychczasowej linii, która łączy Wieliczkę z Krakowem. W odpowiedzi ze strony ZDiT wydana została pozytywna decyzja. Jeżeli zostanie ona podtrzymana, autobus linii nr 204 rozpocznie kursy na terenie Naszego Osiedla prawdopodobnie od 1 września 2008 roku.
http://www.krzyszkowice.c0.pl/news.php

Nie dość ze 204 jedzie prawie 40 50 minut z wieliczki do Borku (w weekend) to jeszcze dorzuca mu dodatkową trasę.....chore....nie lepiej 304 puscic na Krzyszkowice tak jak to Master 7 mówi?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi