Zamknięty przez: master7 10-02-2010, 08:28 |
Nowe linie do Wieliczki, busy i pociąg |
Autor |
Wiadomość |
nietopesh
Nadszybie

Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lut 2008 Posty: 3098 Skąd: Pawlikowice
|
Wysłany: 14-04-2008, 21:35
|
|
|
A no to 100% to koniec kwietnia będzie, a przystanki są bardzo prawdopodobne |
_________________ www.pawlikowice.info - Lokalny portal informacyjny |
|
|
|
 |
master7
Hysinbold

Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 3 razy Wiek: 51 Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3885 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
 |
nietopesh
Nadszybie

Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lut 2008 Posty: 3098 Skąd: Pawlikowice
|
Wysłany: 15-04-2008, 14:19
|
|
|
master7 napisał/a: | nietopesh napisał/a: | A no to 100% to koniec kwietnia będzie, a przystanki są bardzo prawdopodobne |
A będzie ta linia na czas? Bo jakoś nie widzę, żeby w Wieliczce coś się organizowało w kwestii chociażby przystanków na trasie. |
Z doświadczenia powiem że jak robili 234, to tabliczki i znaki pojawiły się na dosłownie kilka dni przed startem, bo jakoś miałem okazję jeździć tamtędy dosyć często. Tak więc myślę, że tak 2 dni wcześniej wpadnie ekipa Pogotowia Trasowego i zamontuje co trzeba. |
|
|
|
 |
Markus
Gość
|
Wysłany: 16-04-2008, 20:35
|
|
|
Około 14 widziałem na Dembowskiego, przegubowego żółtego SOLARISA. Zaraz za nim jechał Fiat Panda z NARZORU MPK. Pewnie badali trasę 304. |
|
|
|
 |
Marcin S
Gość
|
Wysłany: 17-04-2008, 16:46
|
|
|
Dokładnie
Wczoraj kolega dzwonił do mnie z taka samą wiadomością. Jeżeli będą jeździć w przyszłym tygodniu to bardzo chetnie zrobiłbym im jakąś fotkę. Tylko trzeba mieć sprawdzone informacje na ten temat. |
|
|
|
 |
nacomito
Nadszybie

Osiedle: Bulwar Zachodzącego Słońca
|
Wysłany: 17-04-2008, 21:13
|
|
|
Cytat: | Wczoraj (17 kwietnia) o godz. 16:00 w wielickim magistracie Zarząd Osiedla „Krzyszkowice” odbył kolejne spotkanie z Burmistrzem Wieliczki w sprawie zmiany trasy linii autobusowej nr 204. Kilka godzin wcześniej Burmistrz spotkał się z przedstawicielami Zarządu Dróg i Transportu w Krakowie, przedstawiając do akceptacji zmianę dotychczasowej linii, która łączy Wieliczkę z Krakowem. W odpowiedzi ze strony ZDiT wydana została pozytywna decyzja. Jeżeli zostanie ona podtrzymana, autobus linii nr 204 rozpocznie kursy na terenie Naszego Osiedla prawdopodobnie od 1 września 2008 roku. | http://www.krzyszkowice.c0.pl/news.php
Sądzić więc należy, że trasa 204 przebiegać ma ulicami Kościuszki, Sadową, Kasztanową, Ochotą. |
|
|
|
 |
Debris
Bałwan solny

|
Wysłany: 17-04-2008, 21:23
|
|
|
nie bardzo rozumiem jak ten autobus sie potem stamtad wydostaje :? mam jednak nadzieje ze decyzja nie bedzie podtrzymana, ot typ[owe egoistyczne myslenie czlowieka ktoremu zalezy na czasie, a dodatkowa trasa to zawsze dodatkowe minuty. |
|
|
|
 |
nacomito
Nadszybie

Osiedle: Bulwar Zachodzącego Słońca
|
Wysłany: 17-04-2008, 21:31
|
|
|
Na kolorowych światełkach na skrzyżowaniu ul. Ochota z ul. Krakowską/Wielicką. |
|
|
|
 |
gość
Gość
|
Wysłany: 18-04-2008, 18:49
|
|
|
Markus napisał/a: | Około 14 widziałem na Dembowskiego, przegubowego żółtego SOLARISA. Zaraz za nim jechał Fiat Panda z NARZORU MPK. Pewnie badali trasę 304. |
Słyszałem, że przegubowiec miał problemy . Pewnie przy UMiG i na skrzyżowaniu pod Ochronką. |
|
|
|
 |
master7
Hysinbold

|
|
|
|
 |
przecinek
Gwarek

|
Wysłany: 19-04-2008, 13:01
|
|
|
5- 10 min? Zależy ile przystanków po drodze.
Ale i tak do informacji o zmianie trasy 204 podchodzę z dużą ostrożnością. O tym się mówi od lat, a zawsze problemem jest skrzyżowanie ul. Kościuszki z Sadową. Problem nie zniknął.
Przy okazji chciałam zauważyć, że Krzyszkowice liczą 2743 mieszkańców, czyli to prawie 15% mieszkańców całej Wieliczki, a nie wliczam w to osiedla Szymanowskiego. Mieszkańców gwałtownie przybywa. Obiektywnie rzecz biorąc wydłużenie trasy 204 o te 5 minut miałoby sens, szczególnie teraz, gdy będzie szybka alternatywa w postaci 304. |
|
|
|
 |
master7
Hysinbold

|
Wysłany: 19-04-2008, 13:22
|
|
|
przecinek napisał/a: | Przy okazji chciałam zauważyć, że Krzyszkowice liczą 2743 mieszkańców, czyli to prawie 15% mieszkańców całej Wieliczki, a nie wliczam w to osiedla Szymanowskiego. Mieszkańców gwałtownie przybywa. Obiektywnie rzecz biorąc wydłużenie trasy 204 o te 5 minut miałoby sens, szczególnie teraz, gdy będzie szybka alternatywa w postaci 304. |
No tak. A nie lepiej kolejną linię przez Krzyszkowice i dalej do Grabówek albo i Sierczej.
Wydaje mi się że zawsze lepiej jednak dokładać linie, niż komplikować trasy istniejących, bo im dłużej autobus jedzie tym mnie chętnych. |
_________________ www.wieliczka24.info
www.master7.rowerpower.org
Hosting Dedykowany | Wirtualizacja | Profesjonalny Hosting | Serwery Gier |
|
|
|
 |
dzika79
Kierat konny

Osiedle: centrum
|
Wysłany: 19-04-2008, 13:35
|
|
|
[Około 14 widziałem na Dembowskiego, przegubowego żółtego SOLARISA. Zaraz za nim jechał Fiat Panda z NARZORU MPK. Pewnie badali trasę 304.[/quote]
Słyszałem, że przegubowiec miał problemy . Pewnie przy UMiG i na skrzyżowaniu pod Ochronką.
A i owszem miał problemy bo nie mógł sie złozyć pod Ochronka ( prawdopodobnie usuna wysepkę albo autobus będzie jechał na wprost w Gdowską ....ale tego nie wiem na 100%) poza tym zatoczki pod Kmitą I Biedronką nie spełniają wymagań potrzebnych dla przystanku AUTOBUSOWEGO ( sa zbyt małe w stosunku do wymaganych standardów)
jedynie na Krakowskiej zatoczka autobusowa jest oki.....i żeby nie było głupich komentarzy ze strony fachowców kolegów z forum ...tą informację mam od kolegi który wtedy jezdził na próbnym przejezdzie i od lat jezdził w MPK pozniej na autokarach wycieczkowych i sam powiedział ze to poroniony pomysł zeby 304 jechało trasa pod Ochronkę i nie wyobraża sobie podjazdu pod Ochronke jak troche popada a juz nie wspomina o śniegu. Akurat miał pecha bo nie udało mu sie wyjechac za pierwszym zamachem bo......go nikt nie chciał wpuścić z osobówek jadących od Gdowa......i co wy na to mądre głowy????? |
|
|
|
 |
dzika79
Kierat konny

|
Wysłany: 19-04-2008, 13:38
|
|
|
master7 napisał/a: | przecinek napisał/a: | Przy okazji chciałam zauważyć, że Krzyszkowice liczą 2743 mieszkańców, czyli to prawie 15% mieszkańców całej Wieliczki, a nie wliczam w to osiedla Szymanowskiego. Mieszkańców gwałtownie przybywa. Obiektywnie rzecz biorąc wydłużenie trasy 204 o te 5 minut miałoby sens, szczególnie teraz, gdy będzie szybka alternatywa w postaci 304. |
No tak. A nie lepiej kolejną linię przez Krzyszkowice i dalej do Grabówek albo i Sierczej.
Wydaje mi się że zawsze lepiej jednak dokładać linie, niż komplikować trasy istniejących, bo im dłużej autobus jedzie tym mnie chętnych. |
Master7 ty to masz głowe pełna pomysłów...popieram niech 304 puszcza na Krzyszkowice....tam się bardziej przyda. Turyści i tak trafią do Wieliczki czy to pociagiem czy busami. 304 Bardziej przyda się mieszkańcom peryferii miasta a nie turystom którzy raz sa raz ich nie ma. |
|
|
|
 |
dzika79
Kierat konny

|
Wysłany: 19-04-2008, 13:41
|
|
|
nacomito napisał/a: | Cytat: | Wczoraj (17 kwietnia) o godz. 16:00 w wielickim magistracie Zarząd Osiedla „Krzyszkowice” odbył kolejne spotkanie z Burmistrzem Wieliczki w sprawie zmiany trasy linii autobusowej nr 204. Kilka godzin wcześniej Burmistrz spotkał się z przedstawicielami Zarządu Dróg i Transportu w Krakowie, przedstawiając do akceptacji zmianę dotychczasowej linii, która łączy Wieliczkę z Krakowem. W odpowiedzi ze strony ZDiT wydana została pozytywna decyzja. Jeżeli zostanie ona podtrzymana, autobus linii nr 204 rozpocznie kursy na terenie Naszego Osiedla prawdopodobnie od 1 września 2008 roku. | http://www.krzyszkowice.c0.pl/news.php
Sądzić więc należy, że trasa 204 przebiegać ma ulicami Kościuszki, Sadową, Kasztanową, Ochotą. |
Nie dość ze 204 jedzie prawie 40 50 minut z wieliczki do Borku (w weekend) to jeszcze dorzuca mu dodatkową trasę.....chore....nie lepiej 304 puscic na Krzyszkowice tak jak to Master 7 mówi? |
|
|
|
 |
|