Nowa inwestycja na osiedlu Lekarka.. |
Autor |
Wiadomość |
NOWA
Gość
|
Wysłany: 16-02-2010, 14:50 wstyd
|
|
|
oseczka napisał/a: | ja daje ze 2 nocy nie wytrzyma jak z bloku wpadna w jego sidła |
co masz na mysli z bloku bo o ile sie orietuje w tym osiedlu to wszyscy bo w bloku mieszkaja sami..... znam tam kilka osób i ten blok tez i o ile mi wiadomo to jest tam bardzo spokojnie o ile nie zjawi sie tam chołota z innej czesci osiedla ,a bywało i tak ,ze w niedziele widze chłopaczka jak do mszy słuzy a w poniedziałek goni sie z nożem po osiedlu i takie dzieci to sa OK bo są bardziej bogaci niż ci z bloku ? i to znaczy ,że mozecie im wszystko przypiasc bo sa biedni TAK ?
wstyd mi że pszyszło mi mieszkac na takim zakłamanym osiedlu .Rodzice gdzie macie oczy |
|
|
|
 |
Tsubasa

Osiedle: Lekarka
Pomógł: 13 razy Wiek: 44 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 3871 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 16-02-2010, 18:50
|
|
|
zgadzam się z powyższym.. takie uogólnianie jest krzywdzące.. |
_________________ Czy to prawda, że w Polsce już widać na horyzoncie dobrobyt?
Prawda - horyzont według definicji to wyimaginowana linia, która oddala się w miarę zbliżania
--------------------------------------------------------
www.nano-reef.pl - bo małe jest piękne |
|
|
|
 |
oseczka
Zawalisko

Osiedle: Lekarka
Pomogła: 3 razy Wiek: 35 Dołączyła: 14 Maj 2007 Posty: 926 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 16-02-2010, 22:51
|
|
|
sorry przepraszam bardzo ale chodziło mi o typowo "mafie" bloku bo z tego co wiem to dośc bogatą maja juz kartę wykroczeń i nie mówie ze biedny czy bogaty bo to nie ma znaczenia tylko chodzi mi o samą kulturę |
_________________ Nadeszło w pore lato powiedz mi co Ty na to? Słoneczko ładnie tańczy ma kolor pomarańczy przy Tobie zaraz płone Twe ciało opalone całuje kiedy tańczy bo smak ma pomarańczy.... |
|
|
|
 |
solniak
Gallus gallus

Pomogła: 2 razy Wiek: 25 Dołączyła: 18 Lip 2007 Posty: 3238 Skąd: z internetu
|
Wysłany: 16-02-2010, 23:31
|
|
|
Rozumiem, że wypracowano taki, satysfakcjonujący wszystkich kompromis, co do ostatecznej wersji (Zachowałem oryginalną składnię.):
ja daje ze 2 nocy nie wytrzyma jak z "typowo "mafie" bloku" wpadna w jego sidła, "o ile nie zjawi sie tam chołota z innej czesci osiedla" |
_________________ Tadeusz Kościuszko:"Kościół powinien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec kościoła. " |
|
|
|
 |
nowa
Gość
|
Wysłany: 17-02-2010, 12:05 watyd
|
|
|
O ile wiem to mafie są obok tego bloku markotykowa zjednej strony asmocodowa troszke wyżej więc albo jeszcze tego nie wiesz albo kierujesz te słowa celowo w tym kierunku i jesli nie znacie tych ludzi to nie wygłaszajcie takich tez w ich kierunku uważam temat za zakończony pozdrawiam wszystkich serdecznie |
|
|
|
 |
mała czarna
Groty kryształowe

Osiedle: Barycz
Wiek: 40 Dołączyła: 30 Paź 2014 Posty: 110 Skąd: z miasta królów
|
Wysłany: 30-11-2014, 17:16
|
|
|
Jestem zainteresowana inwestycją OSIEDLE POD SOSNAMI przy Asnyka.
Wszystko jest genialne i w sumie tak piękne że nic tylko brać (moje wymagania spełnia w 99%).
Zastanawia mnie tylko jedna rzecz: pub wyglądający jak osiedlowa mordownia zaraz koło tej budowy (niedaleko pęteli) czynny JUŻ OD 12 jak reklamuje plakat. Oraz 3 monopolowe 24h po drugiej stronie ulicy, niopodal , za parkingiem przed starym blokowiskiem.
Czy najoględniej możnaby powiedzieć, że to okolica gdzie "element społeczny" jest częsty do spotkania na ulicy i okolica nie jest odpowiednia dla małych dzieci?
Czy jest tam głośno?
Bo że śmierdzi palonym koksem z pobliskich domów to poczułam. |
|
|
|
 |
Tomek73
Mina

Pomógł: 5 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 1407 Skąd: Niewielka Wioska
|
Wysłany: 30-11-2014, 18:31
|
|
|
Ten osiedlowy pub to taki dziwoląg. Mało kiedy jest otwarty, najczęsciej w okolicy andrzejek, sylwestrów itp. Najgorzej było gdy był otwarty w lecie. Nie posiada klimatyzacji wiec okna w nocy były pootwierane i wszyscy w okolicy musieli słuchac do póżnych godzin muzyki. Nawet wizyty mundurowych niewiele pomagały. Ale ostatnimi czasy to sie już skończyło. Brak klientów. |
|
|
|
 |
snejk04
Bałwan solny <<---->>

Osiedle: W.Pola/Kraków, os.Widok
|
Wysłany: 30-11-2014, 22:53
|
|
|
mała czarna napisał/a: | Oraz 3 monopolowe 24h po drugiej stronie ulicy.
|
Dwa
Mieszkam aktualnie w bloku na przeciwko, z tym pubem sytuacja wygląda dokładnie tak jak napisano wyżej.
Poza tym - jak na większości blokowisk. Wieczorami stoją czasem koło tych sklepów czy śmietnika jakieś pijaczki czy młodzież pijąca piwo, ale raczej niegroźni. Czasem ktoś coś w nocy pokrzyczy. W dzień spokój. Jedynym źródłem hałasu, które może być uciążliwe jest ruchliwa DW964. |
_________________ Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa |
|
|
|
 |
mała czarna
Groty kryształowe

|
Wysłany: 01-12-2014, 08:53
|
|
|
Bardzo dziękuję za pomocne odpowiedzi |
|
|
|
 |
przemo
Żupa solna

Osiedle: 500m od rynku
Pomógł: 17 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 6286 Skąd: 49.991 N, 20.060 E
|
Wysłany: 01-12-2014, 09:14
|
|
|
A jednak się zdecydowałaś . Moim zdaniem lepiej niż Krzyszkowice. |
|
 |
mała czarna
Groty kryształowe

|
Wysłany: 01-12-2014, 12:04
|
|
|
jeszcze nie przemo , ale muszę podjąć decyzję w tym tygodniu, więc pytam was tutaj, o tą okolicę, ostatecznie rozważam Asnyka i Niepołomską, jednak to są dwa kompletnie rózne domy, dwie kompletnie różne okolice, dwa kompletnie rózne style życia. |
|
|
|
 |
przemo
Żupa solna

Osiedle: 500m od rynku
Pomógł: 17 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 6286 Skąd: 49.991 N, 20.060 E
|
Wysłany: 01-12-2014, 12:21
|
|
|
Często chodzę koło tego "lokalu", może nie późną nocą, ale raczej tam jest spokojnie
Jeżeli chodzi o palenie w piecach, to niestety cała lekarka taka |
|
 |
mała czarna
Groty kryształowe

|
Wysłany: 02-12-2014, 19:19
|
|
|
Normalnie , prawie że kupuję, nie obejdzie się jednak bez "ALE".
Co do Asnyka (a raczej Piłsudzkiego) to mam takie jedno małe ale. Działka ta jest otoczona z dwóch stron (wschodniej i zachodniej) innymi działkami WOLNYMI, proszącymi się o budowę.
A że okna są w tych budynkach tylko na wsch i zach. jeśli coś tam powstanie, w majestacie prawa i planu zag. przestrzennego to chyba umrę w ciemnosciach.
Po pierwsze lokalizacja, po drugie lokalizacja a po trzecie wystawa stron świata. Nie przeboleje ciemnej trumny. Już kiedyś miałam przyjemność mieszkać w mieszkaniu wschodnio północnym. Nic tylko strzelić sobie w łeb jesienią i zimą.
Tak więc to jedyny dylemat. Niestety nikt nie jest w stanie mi udzielić informacji jak będzie w przyszłosci. |
|
|
|
 |
kmc
Kierat konny

Osiedle: Krzyszkowice=>Os. Bogucice
|
|
|
|
 |
mała czarna
Groty kryształowe

|
Wysłany: 03-12-2014, 11:42
|
|
|
Tak. Dokładnie tą inwestycje rozważam. Musze cos kupic wreszcie bo mi sie mozg lasuje od szukania i rozważania i kalkulowania. Ten asnyk mimo ze juz stoi i bedzie oddawany na juz to jakos tak kiepskawo sie sprzedaje. Ciekawe czemu. Cene dali mi dobra wiec rozwazamm |
|
|
|
 |
|