Krakowskie Przedmieście "Tecnos" |
Autor |
Wiadomość |
bajer
Kopacz
|
Wysłany: 09-05-2014, 11:14
|
|
|
MW napisał/a: | Chyba nie zrozumiałeś kolegi. Nie można zrzec się członkowstwa we wspólnocie. |
Ale można udzielić Deweloperowi bardzo szerokiego pełnomocnictwa (składanie wniosków, zażaleń, skarg, odwołań od wszelkich postanowień, decyzji, orzeczeń oraz odbioru i kwitowania korespondencji) do reprezentowania Cię jako członka wspólnoty mieszkaniowej.
I o taki zapis mi chodziło. |
|
|
|
|
ygrek
Mina
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 1160 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 09-05-2014, 12:15
|
|
|
bajer napisał/a: | Ale można udzielić Deweloperowi bardzo szerokiego pełnomocnictwa (składanie wniosków, zażaleń, skarg, odwołań od wszelkich postanowień, decyzji, orzeczeń oraz odbioru i kwitowania korespondencji) do reprezentowania Cię jako członka wspólnoty mieszkaniowej. | To trochę jakby na własne życzenie dać się ubezwłasnowolnić. Te skargi, wnioski, zażalenia, etc to, jak rozumiem, dotyczyłyby niedopełnienia obowiązków dewelopera? Czyli deweloper będzie rozpatrywał w imieniu mieszkańców skargi do samego siebie? |
|
|
|
|
MW
Bałwan solny
|
Wysłany: 09-05-2014, 14:12
|
|
|
bajer napisał/a: | o taki zapis mi chodziło. | To czemu nie mówisz od razu o co Ci chodzi.
Nigdy nie słyszałem o udzielaniu takich pełnomocnictw developerowi. Owszem, rodzinie, reprezentantowi prawnemu...
Developer zwykle przejmuje zarząd nieruchomością, co stwierdza w pierwszym akcie notarialnym.
Dziwne rzeczy piszesz, jeszcze raz przemyśl o co Ci chodzi, kwitowanie jakiej korespondencji? Do kogo? Jakie orzeczenia? Kogo, o czym? |
_________________ www.marekwozniak.com.pl |
|
|
|
|
bajer
Kopacz
|
Wysłany: 09-05-2014, 15:01
|
|
|
MW napisał/a: | bajer napisał/a: | o taki zapis mi chodziło. | To czemu nie mówisz od razu o co Ci chodzi. |
Mówię i to wyraźnie. Chodziło mi o uzyskanie odpowiedzi od osób które kupiły bądź zamierzają kupić mieszkanie na tej inwestycji. Chciałem się dowiedzieć czy wyżej wspomniany zapis jest powszechną praktyką tego dewelopera i czy wszyscy się na to zgodzili. Zakładam, że jak ktoś miał umowę w rękach to od razu skojarzył o który punkt mi chodziło.
Dziękuję za chęci niemniej nie potrzebuję analizy wspomnianego punktu .. z tej przyczyny nie cytuję go wiernie w poprzednich postach. |
|
|
|
|
MW
Bałwan solny
|
Wysłany: 09-05-2014, 16:26
|
|
|
bajer napisał/a: | Mówię i to wyraźnie. | Bardzo bym się spierał.
bajer napisał/a: | czy wszyscy się na to zgodzili | Wybacz, ale wydaje mi się, że nadal nie rozumiesz.
Zarządca wspólnoty reprezentuje ją na zewnątrz i przypuszczam, że o to Ci chodzi. Jeśli pewne ustalenia zostały podjęte przy pierwszym akcie notarialnym, muszą być kontynuowane i nie można się wybiórczo zgadzać na punty aktu.
Skoro już tu piszesz, to podaj brzmienie tego punktu. |
_________________ www.marekwozniak.com.pl |
|
|
|
|
przemo
Żupa solna
Osiedle: 500m od rynku
Pomógł: 17 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 6286 Skąd: 49.991 N, 20.060 E
|
Wysłany: 09-05-2014, 16:34
|
|
|
Odnoszę wrażenie, że na tym osiedlu zamieszkają bardzo dziwni ludzie ) |
|
|
ygrek
Mina
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 1160 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 09-05-2014, 17:54
|
|
|
przemo napisał/a: | na tym osiedlu zamieszkają bardzo dziwni ludzie | Żeby tylko na tym |
|
|
|
|
ArturSosin
Nadszybie
|
Wysłany: 13-05-2014, 09:12
|
|
|
przemo napisał/a: | zamieszkają bardzo dziwni ludzie | Wmowiono ludziom wolnosc. A oni to zrozumieli jako wolnosc od myslenia. I wmowiono im, ze maja prawo zadac i im sie nalezy. Wiec maja roszczenia o wszystko. |
|
|
|
|
Barakuda
Kopacz
|
Wysłany: 01-07-2014, 11:06
|
|
|
Witam, zastanawiam się nad kupnem mieszkania na Krakowskim Przedmieściu w Wieliczce, jednak czytając posty dotyczące Baryczy trochę mnie to zniechęciło.... Czy może jest tu ktoś na tym forum co kupił tam mieszkanie, urządza je i może wypowiedzieć się na ten temat czy dochodzi tam zapach z Baryczy? Będę wdzięczna za szybką odpowiedź. |
|
|
|
|
robsado
Kopacz
|
Wysłany: 02-07-2014, 18:15
|
|
|
Barakuda napisał/a: | Witam, zastanawiam się nad kupnem mieszkania na Krakowskim Przedmieściu w Wieliczce, jednak czytając posty dotyczące Baryczy trochę mnie to zniechęciło.... Czy może jest tu ktoś na tym forum co kupił tam mieszkanie, urządza je i może wypowiedzieć się na ten temat czy dochodzi tam zapach z Baryczy? Będę wdzięczna za szybką odpowiedź. |
Witam
Przede wszystkim zapraszam na forum inwestycji Krakowskie Przedmieście.
http://krakowska-wieliczka.pl/index.php
Co do Twojego pytania, ja kupiłem mieszkanie w pierwszym bloku w październiku 2012 roku. Ostatnio jestem tam codziennie z racji wykańczania mieszkania i jeszcze od 2012 roku ani razu nie poczułem baryczy. Sąsiad który kupił mieszkanie również w tym bloku mówił, że ostatnio było coś czuć przez chwilę ale bardzo słabo.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
mała czarna
Groty kryształowe
Osiedle: Barycz
Wiek: 39 Dołączyła: 30 Paź 2014 Posty: 110 Skąd: z miasta królów
|
Wysłany: 31-10-2014, 14:26
|
|
|
Od czerwca 2014 do października (bardzo długo) zastanawiałam się nad zakupem. Jedno co mogę powiedzieć, to że każdemu odradzałabym tamte mieszkania. Nie mają przeniesionej własności ani pozwolenia na użytkowanie a mieszkają już 10 miesięcy. Podobno teraz mają przenosić własności. Z deszczówką problemy (nie do końca z ich winy, ale jednak). Poza tym same mieszkania mi się nie podobają. Oglądałam tylko te na parterze (bo tylko takich szukałam) i jestem na nie, ale to zdecydowanie moja subiektywana opinia.
Najgorsze jest chyba to że wyjazd stamtąd jest tragiczny( stoi się i czeka na łaskę, że Cie ktoś wpuści z 15 minut), a sama droga jest po porstu daremna. I niestety nic nie wskazuje na to, że w najbliższych latach w ogóle ktoś się nią zainteresuje i będzie mozna ją zbudować normalnie.
Deweloper powinien o takie rzeczy zadbać, bo mieszkania stoją już dłuuugo i nic się nie sprzedaje. |
|
|
|
|
mała czarna
Groty kryształowe
Osiedle: Barycz
Wiek: 39 Dołączyła: 30 Paź 2014 Posty: 110 Skąd: z miasta królów
|
Wysłany: 28-07-2015, 21:04
|
|