Przesunięty przez: master7 20-03-2012, 07:57 |
Polecana grupa interwencyjna |
Autor |
Wiadomość |
Piotrex
Mina Obiezyswiat
Osiedle: wies
Pomógł: 1 raz Wiek: 96 Dołączył: 08 Mar 2009 Posty: 1447 Skąd: Wieliczka i okolice
|
Wysłany: 23-01-2012, 11:32 Polecana grupa interwencyjna
|
|
|
Witam,
Moi drodzy czy możecie polecić jakąś grupę interwencyjna która monitoruje zabudowania , domy itp. ?
Chodzi mi głównie o tereny przy Wieliczce po stronie południowej od Wieliczki, czyli Siercza, Kozmice, Rożnowa, Pawlikowice.
Jest kilka firm ale fajnie by było poznać Wasze ewentualne zdanie na ten temat.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
greg
Mina
|
Wysłany: 23-01-2012, 12:12
|
|
|
mam Juventus - nie narzekam a wręcz przeciwnie |
|
|
|
|
Piotrex
Mina Obiezyswiat
Pomógł: 1 raz Wiek: 96 Dołączył: 08 Mar 2009 Posty: 1447 Skąd: Wieliczka i okolice
|
Wysłany: 23-01-2012, 12:34
|
|
|
Czy sprawdzałeś jaki maja czas dojazdu w momencie zainicjowania czujnika antywłamaniowego, -padowego ?
Chodzi o czas deklarowany i czas praktyczny kiedy się zjawiają. |
|
|
|
|
greg
Mina
|
Wysłany: 23-01-2012, 13:17
|
|
|
oczywiście - byli wcześniej niż deklarowany. Poza tym (np w przeciwieństwie do innych)nie dzwonią czy wszystko OK, tylko jadą. Okolice znaja, bo obstawiają dużo domów i firm, od czasu do czasu robia przejazdy niezapowiedziane. Testują zdalnie system, sygnały itp, pilnują działania akumulatorów etc, mam podpiętą też czujkę pożarową |
|
|
|
|
atam
Mina
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 03 Lis 2008 Posty: 1021 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 24-01-2012, 09:48
|
|
|
ja ma Solid, dojeżdżają w 2 minuty, ale dom w Wieliczce... ogólnie nie narzekam, serwis mają też dość sprawny, dojeżdżają wieczorem np. wymienić czujkę.... |
|
|
|
|
Tsubasa
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 13 razy Wiek: 44 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 3871 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 24-01-2012, 23:46
|
|
|
u mnie Juwentus - bazę mają niedaleko więc jak się włączy alarm (odpukać tylko z własnego niedopatrzenia lub wyładowania akumulatora) to są za 2-3 minuty.. a brysie są niezłe - kiedyś w nocy jak mi się alarm rozdarł to się ich wystraszyłem..
z kolei u sąsiada był Solid - często było że jak się alarm włączał to podjeżdżali i nawet z auta nie wysiadali, postali chwilę i odjeżdżali..
to tak z obserwacji..
a ile płacicie? ja 65 i zastanawiam się czy to aby nie ciut za dużo.. 2 interwencje mam w gratisie do abonamentu |
_________________ Czy to prawda, że w Polsce już widać na horyzoncie dobrobyt?
Prawda - horyzont według definicji to wyimaginowana linia, która oddala się w miarę zbliżania
--------------------------------------------------------
www.nano-reef.pl - bo małe jest piękne |
|
|
|
|
Piotrex
Mina Obiezyswiat
|
Wysłany: 25-01-2012, 11:15
|
|
|
Cytat: | a ile płacicie? ja 65 i zastanawiam się czy to aby nie ciut za dużo.. 2 interwencje mam w gratisie do abonamentu |
no to masz jakiś wiekszy pakiet bo ja dostałem info dosłownie przed kilu dniami o 40zł/netto z 2 interwencjami free.
Jak solid nie wysiada to lipa, choc słyszałem że dają teraz 2 piloty antynapadowe free a niewiem czy Juwentus coś takiego daje |
|
|
|
|
Tsubasa
|
Wysłany: 25-01-2012, 14:07
|
|
|
a wiesz jak to jest... dla nowych klientów są rabaty swego czasu justus mi wrzucił ofertę na 1pln netto przez pół roku i potem po 30pln.. także oferty są różne.. |
Prawda - horyzont według definicji to wyimaginowana linia, która oddala się w miarę zbliżania
|
|
|
|
master7
Hysinbold
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 3 razy Wiek: 51 Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3885 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
|
Piotrex
Mina Obiezyswiat
|
Wysłany: 25-01-2012, 16:08
|
|
|
alarmy sa w tym albo możesz mieć wszystko ustawione tak że nic nie slychać .
Tak że wszystko jest do wyboru do koloru.
Obym nie miał okazji w realu sprawdzać choć dwa razy mozna w miesiącu ich w balona zrobić i zrobic "klik" |
|
|
|
|
atam
Mina
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 03 Lis 2008 Posty: 1021 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 25-01-2012, 17:30
|
|
|
to ja płacę 73... uderzam o obniżkę...
u mnie była instalacja alarmowa w domu, a solid tylko dał akumulator, ale mają pełen serwis i wszystko mogą zrobić... piloty antynapadowe mam, ale przydatność na szczęście żadna... miałam też włączony tzw cichy alarm, ale to po 2 m-cach i 2 interwencjach - władowałam się do domu bez wyłączenia alarmu, wyłączyłam... że solid nie przyjeżdża to nie wiem, bo do mnie przyjeżdża...jak był cichy alarm włączony to niania wzięła pilota antynapadowego z kominka zobaczyć co to jest, no i oczywiście nacisnęła...przyjechało dwóch dużych panów i ją wylegitymowali kobiecina najadła się strachu... |
|
|
|
|
Tsubasa
|
Wysłany: 25-01-2012, 18:00
|
|
|
znajomy się postawił o cenę i mu obniżyli o 20pln..
co do instalacji to oczywiście mogą zrobić ci z juwentusa czy innej firmy ochroniarskiej, tyle że podejrzewam skasują więcej niż gość który zakłada instalacje.. w zasadzie to dobry elektryk wystarczy
a koszta zależą od komponentów użytych do montażu. czujki takie, owakie, klawiatury, centralki i inne bajery.. |
|
|
|
|
Piotrex
Mina Obiezyswiat
|
Wysłany: 25-01-2012, 19:13
|
|
|
A jaki macie czas dojazdu w umowie na papierze ? |
|
|
|
|
Tsubasa
|
Wysłany: 25-01-2012, 20:18
|
|
|
5min |
|
|
|
|
ArturSosin
Nadszybie
|
Wysłany: 25-01-2012, 20:22
|
|
|
Ostatnio rozmawialem ze znajomymi z Michalowic. Dosc czesto obrabiane sa tam domy, wlasnie zrobili ich sasiadow. Czas od wejscia do wyjscia ekipy nie przekracza 2 min. |
|
|
|
|
|