Kolejny absurd? wg. mnie znów sa marnowane pieniądze. |
Autor |
Wiadomość |
pablo
Mina

Osiedle: Lekarka
Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 02 Sie 2007 Posty: 2646 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 06-04-2009, 13:15
|
|
|
Paranoją jest to, że traktują boisko jak budowlę. Nie wiem jak to tam wygląda, ale dla mnie boisko to wyrównany kawałek łąki z postawionymi 2 bramkami i kilka ławek. Co to za budowla.
Rozumiem, że gmina dała teren i udało się to sołtysowi załatwić. Jeżeli takie coś jest traktowane jako budowla i samowola budowlana, to jest to chora rzeczywistość. Biurokracja tępi już całkowicie jakąkolwiek oddolną inicjatywę.
Niedługo na posadzenie porzeczek przed domem będę musiał pozwolenie załatwiać. |
|
|
|
 |
nietopesh
Nadszybie

Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lut 2008 Posty: 3098 Skąd: Pawlikowice
|
Wysłany: 07-04-2009, 10:20
|
|
|
pablo napisał/a: | Niedługo na posadzenie porzeczek przed domem będę musiał pozwolenie załatwiać. |
Od 2012 roku dokładnie, tak samo jak na drzewka owocowe. |
_________________ www.pawlikowice.info - Lokalny portal informacyjny |
|
|
|
 |
Tomek73
Mina

Pomógł: 5 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 1407 Skąd: Niewielka Wioska
|
Wysłany: 07-04-2009, 10:26
|
|
|
nietopesh, a gdzie jest taki absurdalny przepis ? |
|
|
|
 |
nietopesh
Nadszybie

Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lut 2008 Posty: 3098 Skąd: Pawlikowice
|
Wysłany: 07-04-2009, 12:05
|
|
|
Dopiero wejdzie w życie w 2012 według chyba piątkowego agroBiznesu.
Zastanawiam się czy to nie spoźniony unijny prima aprilis |
_________________ www.pawlikowice.info - Lokalny portal informacyjny |
|
|
|
 |
zenon
Gość
|
Wysłany: 07-04-2009, 12:25
|
|
|
pablo napisał/a: | Paranoją jest to, że traktują boisko jak budowlę. Nie wiem jak to tam wygląda, ale dla mnie boisko to wyrównany kawałek łąki z postawionymi 2 bramkami i kilka ławek. Co to za budowla. |
Niezupełnie, cytat z GK: Sołtys za niewielkie pieniądze - kilka tysięcy, zamontował tam trybuny, zrobił też oświetlenie, ogrodzenie, bramki piłkarskie.
To już nie kawałek łąki z 2 bramkami. Gdyby to był kawałek łąki z 2 bramkami nie byłoby powodu do rozbiórki. [/b] |
|
|
|
 |
agga
Mina

Osiedle: Zadory
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 22 Lip 2007 Posty: 1461 Skąd: wieliczka
|
Wysłany: 07-04-2009, 13:41
|
|
|
Cytat: | Sołtys za niewielkie pieniądze - kilka tysięcy, zamontował tam trybuny, zrobił też oświetlenie, ogrodzenie, bramki piłkarskie. | polska rzeczywistość ktoś chce dobrze a obraca się to przeciwko niemu. Przykre jest to że młodzież nie ma co ze sobą zrobić i w Wieliczce i w okolicach. Mieszkańcy protestują bo za głośno. To jest paranoja wg tych ludzi należało by młodzieży nic nie robić tylko w domu siedzieć. Nie zdziwi mnie już nic parę lat temu gdy wynajmowałam mieszkanie na Sienkiewicza mieszkańcy również protestowali. dzieciaki nie mogły grać w piłkę na placu zabaw bo kurz i małe dzieci więc się przenieśli na trawnik a tu za głośno trawa się niszczy itd i wielki protest zbierali nawet podpisy. Pod czym ja się nie podpisałam. Głośno !chyba takie prawo młodzieży młodzież ma się wyszaleć do tych co to już tego nie pamiętają a boisko jest do tego najlepszym miejscem |
_________________ Pozdrawiam |
|
|
|
 |
pablo
Mina

|
Wysłany: 07-04-2009, 14:45
|
|
|
na moim starym osiedlu w Krakowie jest to samo dawniej lataliśmy bandą 20 dzieciaków i było kilka miejsc pod blokiem gdzie można był zagrać w piłkę lub poszaleć. Teraz wszystki tak obsadzone, że jak kiedyś 2 chłopaczków slalomowało piłką między drzewami to od razu z 2 emerytów na nich się darło. |
|
|
|
 |
anoskrk
Gwarek

|
Wysłany: 08-04-2009, 14:17
|
|
|
zenon boisko w tym wypadku to 2 bramki, 4 ławki, ogrodzenie i oswietlenie którego zreszzta nie zdemontowano |
|
|
|
 |
fikus
Skrzat

|
Wysłany: 12-05-2009, 22:02
|
|
|
Podobno było spotkanie mieszkańców Grabówek? Czemu nie wiedzieliśmy nic o tym? czy Grabówki (sołectwo) ma stronę internetową na której informuje o zwoływanych zebraniach itp? Czy można chociaż dowiedzieć się, co tam było ciekawego???? |
|
|
|
 |
master7
Hysinbold

Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 3 razy Wiek: 51 Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3885 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
 |
zenon
Gość
|
Wysłany: 12-05-2009, 23:21
|
|
|
fikus napisał/a: | Podobno było spotkanie mieszkańców Grabówek? Czemu nie wiedzieliśmy nic o tym? |
Ogłoszenia wisiały w całej wsi. Trzeba czytać.
fikus napisał/a: | czy Grabówki (sołectwo) ma stronę internetową na której informuje o zwoływanych zebraniach itp? |
Sołectwo nie ma obowiązku posiadania strony.
fikus napisał/a: | Czy można chociaż dowiedzieć się, co tam było ciekawego???? |
Wniosek taki, że trzeba było być albo zadzwonić i zapytać sołtysa. |
|
|
|
 |
8
Gość
|
Wysłany: 26-05-2009, 11:59
|
|
|
zenon napisał/a: | Wniosek taki, że trzeba było być albo zadzwonić i zapytać sołtysa. |
Ptaszki ćwierkają, że Grabówki są już bez sołtysa. Został odwołany oficjalnie za to boisko a nie oficjalnie za zwalczanie ZZ. |
|
|
|
 |
pablo
Mina

|
Wysłany: 26-05-2009, 22:09
|
|
|
Nie bardzo mi to pasuje, bo sołtysa mogą odwołać chyba tylko wyborcy czyli mieszkańcy wsi. |
|
|
|
 |
agga
Mina

Osiedle: Zadory
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 22 Lip 2007 Posty: 1461 Skąd: wieliczka
|
Wysłany: 26-05-2009, 22:35
|
|
|
no właśnie ktoś może coś konkretniej na ten temat napisać |
_________________ Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Pretekst
Bałwan solny

|
Wysłany: 27-05-2009, 09:18
|
|
|
Sołtys Grabówek został odwołany podczas zebrania, które miało miejsce jakiś czas temu. Teraz burmistrz powinien ogłosić termin wyborów nowego sołtysa. |
|
|
|
 |
|