Otwarty przez: master7 11-01-2011, 08:34 |
Kolęda 2010 |
Autor |
Wiadomość |
oseczka
Zawalisko
Osiedle: Lekarka
Pomogła: 3 razy Wiek: 35 Dołączyła: 14 Maj 2007 Posty: 926 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 29-12-2010, 14:48
|
|
|
solniak napisał/a: | oseczka napisał/a: | o. Wieczorek czy jakoś podobne nazwisko nigdy nie zabrał koperty jeżeli przynajmniej 1 osoba nie pracowała w domu |
A skąd tacy nawet by mieli mieć by mu dać, jeśli nikt nie pracuje? |
są i tacy co tylko paczą na to aby im dac i nie zwracają uwagi na to czy w rodzinie się pracuje czy nie czy jest wielodzietna czy nie itd |
_________________ Nadeszło w pore lato powiedz mi co Ty na to? Słoneczko ładnie tańczy ma kolor pomarańczy przy Tobie zaraz płone Twe ciało opalone całuje kiedy tańczy bo smak ma pomarańczy.... |
|
|
|
|
oseczka
Zawalisko
|
Wysłany: 02-01-2011, 20:31
|
|
|
a mnie dzisiaj ksiądz ze zaskoczenia odwiedził niby chodziło od 16:30 ale to śmieszne trochę ze na stronie nadal wzmianki o tym nie ma ale brakuje mi nadal ulicy Grottgera |
_________________ Nadeszło w pore lato powiedz mi co Ty na to? Słoneczko ładnie tańczy ma kolor pomarańczy przy Tobie zaraz płone Twe ciało opalone całuje kiedy tańczy bo smak ma pomarańczy.... |
|
|
|
|
Tsubasa
Pomógł: 13 razy Wiek: 44 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 3871 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 02-01-2011, 20:33
|
|
|
na pewno forum poczytał i postanowił Cię nawiedzić.. |
_________________ Czy to prawda, że w Polsce już widać na horyzoncie dobrobyt?
Prawda - horyzont według definicji to wyimaginowana linia, która oddala się w miarę zbliżania
--------------------------------------------------------
www.nano-reef.pl - bo małe jest piękne |
|
|
|
|
oseczka
Zawalisko
|
Wysłany: 02-01-2011, 20:36
|
|
|
Tsubasa, Bardzo śmieszne no ale to XXX jak dla mnie bo w naszej parafii nie bywam od bierzmowania zawsze chodzę albo do oo. Franciszkanów albo do Krakowa gdzieś i takie rozwiązanie jak dla mnie o umieszczeniu w necie terminów kolędy jest super i tak samo ksiądz dzisiaj mówił na mszy ponoć o ulicach ale na wykazie co wisi w tej witrynce ani widu ani słychu o moich 3 pięknych ulicach |
|
|
|
|
luuv
Komora
|
Wysłany: 02-01-2011, 21:32
|
|
|
Oszzz Ty nie do swojej parafii!!! /moja ś.p. Babcia się bardzo obrażała i oburzała jak chodziłam do oo Reformatów zamiast do SWOJEJ parafii.../
jaki ksiądz po Lekarce chodzi to nie wiadomo?
oseczka - Teraz zauważyłam Twój podpis(?!) |
|
|
|
|
oseczka
Zawalisko
|
Wysłany: 03-01-2011, 15:53
|
|
|
dzisiaj dostałam maila "17.01.2011 – godz. 16.30 – ul. Piękna i ul. Spokojna
Brak tej kolędy w rozpisce wynika z błędu jednego z księży - jutro zostanie wprowadzone na stronę.
W imieniu parafii przepraszam za utrudnienia."
Czepiacie się gdyby miali tam pewnie inne godziny mszy to pewnie bym tam chodziła więc Cicho na sali na temat wizyt w kosciele |
|
|
|
|
Tsubasa
|
Wysłany: 03-01-2011, 20:47
|
|
|
a Tu ciekawy artykuł:
http://praca.wp.pl/title,...,wiadomosc.html |
Prawda - horyzont według definicji to wyimaginowana linia, która oddala się w miarę zbliżania
|
|
|
|
solniak
Gallus gallus
Pomogła: 2 razy Wiek: 24 Dołączyła: 18 Lip 2007 Posty: 3238 Skąd: z internetu
|
Wysłany: 03-01-2011, 21:19
|
|
|
Ja byłbym za opodatkowaniem kościoła tak jak jest np w Niemczech - wierny deklaruje do jakiego kościoła należy i w PIT jest odprowadzany odpowiedni procent do tego właśnie kościoła. Chcąc przestac płacić podatek na kościół musisz administracyjnie się zadeklarować, że z danego kościoła występujesz.
W USA z koleji społeczność łoży na swoją parafię często od A do Z - też dobry system, bo jak pastor jest do d**y, to biorą nowego - wiedzą za co płacą i ile... |
_________________ Tadeusz Kościuszko:"Kościół powinien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec kościoła. " |
|
|
|
|
pablo
Mina
Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 02 Sie 2007 Posty: 2646 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 03-01-2011, 22:02
|
|
|
Z tym zarabianiem na kolędach, to jak ze wszystkim, najlepiej się komuś dochody liczy...
Pamiętam jak w Dobranowicach ksiądz usprawiedliwiał się, że uszczknął trochę z zebranych z kolędowania pieniędzy na nową sutannę, bo stara już była zniszczona.. |
|
|
|
|
Tsubasa
|
Wysłany: 09-01-2011, 22:39
|
|
|
to już jutro.. denerwuję się... |
|
|
|
|
oseczka
Zawalisko
|
Wysłany: 09-01-2011, 22:43
|
|
|
przed czym? to przecie nie boli troche krwi sie poleje i bedzie |
|
|
|
|
solniak
Gallus gallus
|
Wysłany: 09-01-2011, 23:34
|
|
|
oseczka napisał/a: | przed czym? |
Jak go ksiądz opie**oli (okrzyczy), że za mało w kopercie?
Albo, że go coś w kościele nie widzi? |
_________________ Tadeusz Kościuszko:"Kościół powinien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec kościoła. " |
|
|
|
|
nietopesh
Nadszybie
Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lut 2008 Posty: 3098 Skąd: Pawlikowice
|
Wysłany: 10-01-2011, 09:43
|
|
|
solniak napisał/a: | Albo, że go coś w kościele nie widzi? |
To jeszcze nic - ja padłem w tym roku jak ksiądz na wstępie zaczął dyskusje o seksie i kazał się wypowiedzieć na ten temat, a następnie nawiązując do światopoglądu kreowanego przez media doszliśmy do tematu współżycia przed ślubem i mody na "zaliczanie" dziewczyn itp itd Fakt też taki że kasy brać nie chciał od razu i musiał jak stwierdził sprawdzić czy może
Dlatego ja się tam Tsubasie nie dziwie bo od przyszłego roku też się będę denerwował przygotowując odpowiedzi na ewentualne pytania |
_________________ www.pawlikowice.info - Lokalny portal informacyjny |
|
|
|
|
Tsubasa
|
Wysłany: 10-01-2011, 16:21
|
|
|
był, pogadał, poszedł.. a no i wziął kopertę |
|
|
|
|
solniak
Gallus gallus
|
Wysłany: 10-01-2011, 20:22
|
|
|
nietopesh napisał/a: | zaczął dyskusje o seksie i kazał się wypowiedzieć na ten temat |
No i którą pozycję ksiądz preferuje?
nietopesh napisał/a: | doszliśmy do tematu współżycia przed ślubem |
... i po ślubach kościelnych?
nietopesh napisał/a: | mody na "zaliczanie" dziewczyn |
Jezus Maryja - co sie w tej Waszej parafii wyrabia?!
nietopesh napisał/a: | kasy brać nie chciał od razu i musiał jak stwierdził sprawdzić czy może |
Czyli najpierw zaglądnął do koperty, stwierdził, że kwota przyzwoita i wziął? |
|
|
|
|
|