Jakiej muzyki słuchacie? |
Autor |
Wiadomość |
sprox
Mina
|
Wysłany: 22-04-2011, 18:20
|
|
|
A mi takie coś gra w głowie (nie wiedziec czemu )
Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Pretty girls are everywhere.
When you see them I'll be there.
We had joy, we had fun, we had seasons in the sun. |
_________________ Unión Europea nos trae por la calle de amargura.
European Union brings us down the street of bitterness. |
|
|
|
|
ygrek
Mina
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 1160 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
|
solniak
Gallus gallus
Pomogła: 2 razy Wiek: 25 Dołączyła: 18 Lip 2007 Posty: 3238 Skąd: z internetu
|
Wysłany: 26-04-2011, 12:41
|
|
|
Moje wspomniki z koncertów. Episode 9.
1998 (?). Denver, USA.
Po wydaniu plyty Reload.
Chyba byłem jedynym, który nie palił czegoś podejrzanego na tym koncercie.
Po koncercie przygoda: mimo, że zwykle świetnie się orientuję w terenie, to nie miałem pojęcia gdzie zaparkowałem auto. Po godzinie włóczenia się po parkingu, już zacząłem szukać ławki do spania, gdy podjechał radiowóz policyjny, spytali sie w czym problem, wzięli do auta, stwierdzili, że nie jestem dzisiaj jedynym, i po minucie znaleźli auto. The memory o amerykańskiej policji remains pozytywne...
http://youtu.be/QW8T5CIdZjo |
_________________ Tadeusz Kościuszko:"Kościół powinien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec kościoła. " |
|
|
|
|
ygrek
Mina
|
|
|
|
|
sprox
Mina
|
Wysłany: 27-04-2011, 02:35
|
|
|
solniak napisał/a: | mimo, że zwykle świetnie się orientuję w terenie, to nie miałem pojęcia gdzie zaparkowałem auto. Po godzinie włóczenia się po parkingu, już zacząłem szukać ławki do spania, gdy podjechał radiowóz policyjny, spytali sie w czym problem, wzięli do auta, stwierdzili, że nie jestem dzisiaj jedynym, i po minucie znaleźli auto |
Miałem, o dziwo, prawie identyczną przygodę. Nie było to wprawdzie w Stanach, ale na Barbadosie. I też nie mogłem wybic się ze zdumienia, że pomimo niepalenia, zagubiłem wrodzoną zdolność odnajdywania swego pojazdu. Na usprawiedliwienie tej niespotykanej słabości mam to, że był to pojazd wynajęty. Twój pewnie też... |
_________________ Unión Europea nos trae por la calle de amargura.
European Union brings us down the street of bitterness. |
|
|
|
|
ygrek
Mina
|
|
|
|
|
ygrek
Mina
|
|
|
|
|
solniak
Gallus gallus
|
Wysłany: 28-04-2011, 03:47
|
|
|
Moje wspomniki z koncertów. Episode 10.
1996 (?). Spodek w Katowicach.
Na żadnym innym koncercie nie było tak spontanicznie reagującej publiczności. Ze względów politycznych, zapewne wielu nie przełknie wiadoności, że "rudy" jest jednak najlepszy.
Ale tak to juz simply jest.
http://youtu.be/cGt-lKNW3Ro
------------
Ten zespół ma równiez piosenkę o Pałacu na rynku:
http://youtu.be/AgANuwSNsok |
_________________ Tadeusz Kościuszko:"Kościół powinien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec kościoła. " |
|
|
|
|
ygrek
Mina
|
Wysłany: 28-04-2011, 23:14
|
|
|
Kiedyś przebój, nadal przyzwoicie brzmi. Ale zamieszczam tylko dla bohatera drugiego planu. A na drugim planie bohaterem jest oryginalny Indian Chief z lat 40-tych. Najwspanialszy motocykl świata.
http://www.youtube.com/watch?v=Xmi_qbUGCKo |
|
|
|
|
solniak
Gallus gallus
|
Wysłany: 29-04-2011, 03:03
|
|
|
I jeżdziłbyś na nim tak ładnie wystylizowany jak ten murzynek: w skórze z ćwiekami i efektownej czapeczce? Mielibyśmy nowy watek na forum w tedy
Moje wspomniki z koncertów. Episode 11.
1993 (?). Zabrze.
Bez Ozzborna niestety, co by jakiego kurczaka rozszarpał na scenie.
Ale za to z Tony Iomii.
http://youtu.be/sn7LcaulZeI |
|
|
|
|
ygrek
Mina
|
Wysłany: 29-04-2011, 13:34
|
|
|
solniak napisał/a: | jeżdziłbyś na nim tak ładnie wystylizowany jak ten murzynek: w skórze z ćwiekami i efektownej czapeczce? | A ja coś pisałem o jeźdźcu? Wydawało mi się, że tylko o rumaku. Ale pewnie wiesz lepiej. A tak na marginesie - "de gustibus non est disputandum" to jedna z podstawowych zasad dobrego wychowania (chyba że znowu się mylę). |
|
|
|
|
solniak
Gallus gallus
|
Wysłany: 29-04-2011, 19:02
|
|
|
Ale ja nie jestem dobrze wychowany (chyba że znowu sie mylę).
A de gustibus est disputandum o czym świadczy co drugi watek na forum - inaczej nudno by chyba troche było. |
|
|
|
|
ygrek
Mina
|
|
|
|
|
solniak
Gallus gallus
|
Wysłany: 03-05-2011, 20:29
|
|
|
A mnie brakowało tego:
Moje wspomniki z koncertów. Episode 12.
2000 (?). Jakiś dziedziniec w Krakowie...
Pierwszy zespół, który przkonał mnie do poezji śpiewanej.
http://youtu.be/5W65cgtJJmA |
|
|
|
|
solniak
Gallus gallus
|
Wysłany: 05-05-2011, 21:16
|
|
|
Moje wspomniki z koncertów. Episode 13.
Warszawa. 1996(?)
Wszystko było poprawnie, ale tylko poprawnie. Nie porwało. Trzeba było go jednak widziec z The Police.
Po koncercie o mało mnie nie przygnietli do barierki wychodzacy - how fragile we are...
http://youtu.be/Zru9S4i09GU |
|
|
|
|
|