Przesunięty przez: master7 14-03-2011, 08:12 |
Farma piękności |
Autor |
Wiadomość |
agga
Mina
Osiedle: Zadory
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 22 Lip 2007 Posty: 1461 Skąd: wieliczka
|
Wysłany: 27-10-2007, 14:48
|
|
|
ruda, chyba tak a tak na marginesie jakaś farma piękności by się w Wieliczce przydała |
_________________ Pozdrawiam |
|
|
|
|
Madafaker
Mina
|
Wysłany: 27-10-2007, 17:52
|
|
|
Zapewne by się przydała...ale tak z czystej ciekawości rzućmy okiem na mały, przykładowy wyciąg z cennika zabiegów w takiej miejskiej "farmie piękności"...
|
_________________ Od 0 do 18 cm w 5.5 sekundy |
|
|
|
|
ruda
Warzelnik
|
Wysłany: 27-10-2007, 19:58
|
|
|
hihi
Matko kochana,
"leczenie zmarszczek toksyną botulinow", "rewitalizacja skóry embrioblastami" co to w ogóle jest?
"zabieg czekoladowy"mniam,
"zabieg topless" ale kto topless ja, czy kosmetyczka?,
"masaż biustu"
"zabiegi liftingujące na oko" (słyszałam raz o jednym, co na oko umarł),
"zabieg pojędrniający oko"- co oni z tym okiem?
Na moje oko, to to ok-rutnie drogo jest. Ale ile radości za to!
agga, ja od zawsze latam do kosmetyczki na W.Pola, jak całe miasto z resztą. Nie jest to może farma, acz zawsze coś. |
|
|
|
|
agga
Mina
|
Wysłany: 27-10-2007, 20:32
|
|
|
Madafaker, hmmm... widze że Ty obeznany w tych sprawach jesteś
Tak właśnie wczytuje sie w te zabiegi i zastanawiam się co by mnie się przydało
ale jak to mówią nie pomoże puder róż kiedy dXpXa stara już
Na poważnie to myśle że niezłe SPA mogła bym otworzyć u siebie w domu
Super Spalanie tłuszczu w postaci grabienia liści, koszenia itd. he he he
Z cennika to chyba skorzystała bym z wszelakich masaży bo po moim domowym SPA troche by mi się przydało. Czy jest w Wieliczce jakiś masażysta ?? chodz mi o typowo relaksacyjny masaż |
|
|
|
|
Madafaker
Mina
|
Wysłany: 28-10-2007, 11:29
|
|
|
Jedno jest pewne...aby wyjść z takiej "farmy" naprawdę "pięknym"...trzeba tam wcześniej wejść naprawdę bogatym... |
_________________ Od 0 do 18 cm w 5.5 sekundy |
|
|
|
|
agga
Mina
|
Wysłany: 28-10-2007, 12:25
|
|
|
ruda, Cytat: | agga, ja od zawsze latam do kosmetyczki na W.Pola, | Ja tez zamieniłam marmury pewnej kosmetyczki z Wieliczki na W.Pola i jestem baardzo zadowolona
Madafaker, fakt ja kiedyś zaczełam dowiadywać się co to jest odmładzanie laserem koszt jednego zabiegu 500 zł widoczny efekt po 10 razach. Moja obecna kosmetyczka powiedziała mi o efekcie zbawiennego laseru hehe mianowicie trzeba by było takim laserem po dowodzie przejechać
Jak już jesteśmy przy urodzie to tak na poważnie myślę że Panie zgodzą się ze mną nie wiem jak tam panowie się zaopatrują na takie tezy ale Piękno jest w każdym z nas i nie pomoże kosmetyczka bądź SPA jeśli nie będziemy pozytywnie myśleć o sobie a zmarszczki itd tego nie widać jak się idzie przez życie z uśmiechem na ustach. |
|
|
|
|
wicked
Skarbnik
|
Wysłany: 28-10-2007, 15:40
|
|
|
agga napisał/a: | Piękno jest w każdym z nas i nie pomoże kosmetyczka bądź SPA jeśli nie będziemy pozytywnie myśleć o sobie a zmarszczki itd tego nie widać jak się idzie przez życie z uśmiechem na ustach. |
dokładnie tak.
a co do zabiegów to strasznei drogie i czy ja wiem czy coś to da? bez przesady, wszystkie te zabiegi jakieś udziwnione itd.
sport, zdrowe odżywianie i uśmiech na buźce to jest to;) |
|
|
|
|
sal city
Siuda Baba .............
|
Wysłany: 01-11-2007, 12:56
|
|
|
heh w wieku 23 lat to faktycznie takie sposoby sa skuteczne ale ciekawe co powiesz za 20 lat |
|
|
|
|
wicked
Skarbnik
|
Wysłany: 01-11-2007, 13:51
|
|
|
sal city napisał/a: | heh w wieku 23 lat to faktycznie takie sposoby sa skuteczne ale ciekawe co powiesz za 20 lat |
a co mam powiedziec? na stówe nie będę się udziwniac tak jak kobitki np w USA, gdzie takie operacje i zabiegi upiększające są niesamowicie popularne nietylko wśród kobiet po 30 ale i przed 20 rokiem życia;) może dobre kosmetyki - ok; ale jakies dziwne zabiegi? moja mama jest przed 50-tką i jakos jej zabiegi upiększające niepotrzebne:) z resztą ..... napiszę wam za 20 lat czy skusiłam sie na zabieg czy juz jestem po operacji, hehe;) |
|
|
|
|
gość
Gość
|
Wysłany: 09-10-2008, 13:40 Kosmetyczka
|
|
|
Chciałam zapytać doświadczone Wieliczanki o kosmetyczkę w Wieliczce. Znalazłam na www Dorotę Dymek na Kosiby. Czy macie jakieś doświadczenia z nią związane. Interesują mnie zabiegi oczyszczania i ewentualnie zamykanie rozszerzonych naczynek. Czy polecacie ją, czy może kogoś innego? |
|
|
|
|
agga
Mina
|
Wysłany: 09-10-2008, 18:24
|
|
|
tak Pani Dorota to pełen profesjonalizm a za to niestety trzeba słono zapłacić ale warto.
Zabiegi oczyszczania trudno o tym pisać i ci coś polecać proponuję zadzwonić do gabinetu lub sie przejść panie fachowo doradzą co będzie potrzeba . Jak zamykanie naczynek to jak najbardziej teraz bo podobno nie robi się tego jak jest mróz. Polecam Ci tam panią Renatę |
|
|
|
|
3po3
Skrzat
|
|
|
|
|
ArturSosin
Nadszybie
|
Wysłany: 12-12-2010, 14:55
|
|
|
Do hibiskusa zaglada moja zona i nie narzeka. Ceny duzo nizsze niz Dymkowa ale o to nietrudno (chyba najdrozsza w wojewodztwie). |
|
|
|
|
agga
Mina
|
Wysłany: 14-12-2010, 16:30
|
|
|
Cytat: | (chyba najdrozsza w wojewodztwie). | tu się nie zgodzę są droższe. Cena w tego typu gabinetach w dużej mierze zależy od kosmetyków na jakich są wykonywane zabiegi. Spytaj małżonki jaka jest różnica w kremie za 10 zł i powiedzmy 35 zł.
Hibiskus ok nie zaszkodzi nie pomoże. Zależy co chcesz wykonać podstawowy zabieg owszem, kwasów nie wykonują ale mieli w planach. Pani od pedicure zero komunikatywności. Paznokcie żelowe mimo dobrej ceny odpadają. Jakość wykonania oceniam na -3 w skali do 5. Za to jeśli chodzi o pomysłowość zdobień i ilość oferowanych do tego materiałów to zdecydowanie na 5. |
|
|
|
|
3po3
Skrzat
|
Wysłany: 17-12-2010, 21:33
|
|
|
Dzięki bardzo za odpowiedzi.
U pani Dymek byłam i właśnie uznałam, że jak nie widać różnicy to po co przepłacać
Chciałam raczej zwykłe oczyszczanie, chociaż o usuwaniu przebarwień też myślałam.
A z tymi kremikami, to też różnie, bardzo lubię Ziaję, a zanim zaczęłam jej używać testowałam różności i cena z jakością niestety nie zawsze idą w parze. |
|
|
|
|
|