Wieliczka i Rożnowa - publikacja |
Autor |
Wiadomość |
anhelli
Kierat konny
Osiedle: Kshyshcovice
|
Wysłany: 06-06-2009, 09:47 Wieliczka i Rożnowa - publikacja
|
|
|
Drodzy Forumowicze,
informuję, iż wczoraj w Małopolskiej Bibliotece Cyfrowej pojawiła się interesująca publikacja Pana Leszka Grabowskiego Dawny świat okolic Krakowa: Wieliczka i Rożnowa.
Publikacja ta jest dostępna bezpłatnie, aby ją przeglądać wystarczy zainstalować darmowy plugin do przeglądania plików DjVu (lub skorzystać z appletu webowego).
Dostęp: http://mbc.malopolska.pl/publication/19620 |
|
|
|
|
AWaz
Gość
|
Wysłany: 06-06-2009, 20:09 Re: Wieliczka i Rożnowa - publikacja
|
|
|
anhelli napisał/a: | Publikacja ta jest dostępna bezpłatnie... |
Przeglądałem już wcześniej publikacje p.Grabowskiego i powiem szczerze - nie wiem czemu mają służyć. Fatalne zdjęcia a ich dobór przypadkowy i nie korespondujący z tekstem. Patrząc na te zdjęcia człowiek aż ma ochotę przyklasnąć, że ten "Dawny świat" Pana Grabowskiego już sobie odszedł.
Nie każdy musi być fotografem. Nie każdy musi wydawać książki. Jak na autora kolejnej (już chyba dziesiątej) pozycji Pan Grabowski mógłby się wykazać większym krytycyzmem wobec siebie. I na miłość boską mógłby wreszcie przeczytać jakikolwiek podręcznik podstaw fotografii. Są za darmo do znalezienia w sieci.
Serdecznie odradzam lekturę. |
|
|
|
|
pablo
Mina
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 02 Sie 2007 Posty: 2646 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 06-06-2009, 21:33
|
|
|
I każdy stary dom czy waląca się szopa opisana: "to pewnie około 100 letni dom"
Najdziwniejszy opis dotyczy opisu IPN, wiem, że mnie zdziwił, ale już nie pamiętam |
|
|
|
|
master7
Hysinbold
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 3 razy Wiek: 51 Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3885 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 18 |
|
|