Dojazd do Wieliczki w nocy |
Autor |
Wiadomość |
Piotrek
Gość
|
Wysłany: 29-09-2010, 22:32
|
|
|
Jesteście w błędzie...otóż:::
- Mając bilet miesięczny na 244 można jeździć na całej trasie linii 204, posiadając tylko miesięczny na 244.
NIE DZIAŁA TO ODWROTNIE: Mając miesięczny na 204 nie można korzystać z 244 na trasie "Krzyszkowickiej" tj: na odcinku: WIELICZKA CPN-DROGA DO BARYCZY.
Chodzi o to że: 244 staje na wszystkich przystankach co 204. Linia 204 na trasie WIELICZKA CPN - DROGA DO BARYCZY, nie ma przystanku posredniego.
Posiadam taką informację z MPK. W sumie to nie powinni sprzedawać miesiecznych na 204 tylko na 244 i po problemie |
|
|
|
|
nietopesh
Nadszybie
Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lut 2008 Posty: 3098 Skąd: Pawlikowice
|
Wysłany: 29-09-2010, 22:40
|
|
|
W sumie to masz rację - tego nie wziąłem pod uwagę |
_________________ www.pawlikowice.info - Lokalny portal informacyjny |
|
|
|
|
pan_jacek
Bałwan solny
Osiedle: W.Pola/Krzyszkowice
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 06 Sie 2010 Posty: 292
|
Wysłany: 30-09-2010, 14:57
|
|
|
kowal napisał/a: | a takie pytanie po co istnieje linia 204 ? przecież to jest to samo co 244 , jak nie raz widzę 204 podjeżdżając na przystanek a zaraz za nią 244 tak "wypełnione" że szok, przecież to jest czyste marnowanie pieniędzy |
Na przykład po to, żeby wsiadając na bieżanowskiej w 204 znaleźć się w domu obok klasztoru po 13 minutach a nie po 25 przemierzając zabite dechami wiochy.
Ewentualnie po to, żeby rano dojechać na kurdwanów w 20 minut a nie tłuc się pół godziny.
Jesli mieszkasz gdzies przy krzyszkowickiej trasie 244 to bardzo sie ciesze ze dociera do ciebie mpk, ale uwierz mi ze naprawde nie chce za kazdym razem wracajac albo jadac do krakowa zahaczać o Twoją wioskę. |
|
|
|
|
pablo
Mina
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 02 Sie 2007 Posty: 2646 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 30-09-2010, 15:37
|
|
|
Cytat: | przemierzając zabite dechami wiochy. |
jestem z miasta, to widać
jestem z miasta, to słychać
jestem z miasta, to czuć
|
|
|
|
|
nietopesh
Nadszybie
|
Wysłany: 30-09-2010, 15:48
|
|
|
pablo napisał/a: | jestem z miasta, to widać
jestem z miasta, to słychać
jestem z miasta, to czuć |
i na dodatek mierzy nieco wyżej niż inni |
|
|
|
|
ygrek
Mina
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 1160 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 30-09-2010, 17:09
|
|
|
pan_jacek napisał/a: | zabite dechami wiochy | Może do okulisty warto wstąpić po drodze z "bieżanowskiej do domu obok klasztoru"? Tam nie ma żadnych zabitych dechami wioch, ponieważ są tam głównie nowe domy. |
|
|
|
|
Bartek
Zawalisko
|
Wysłany: 30-09-2010, 18:25
|
|
|
pan_jacek, przestań pisać po spożyciu Skoro jest zapotrzebowanie na przejazd linią 244 to znaczy, że warto stworzyć taką linie jak 244. Poza tym Wieliczka to nie tylko Sienkiewicza, Pola, Rynek, to właśnie też Sadowa, Krzyszkowicka, oś. Szymanowskiego. |
_________________ http://about.me/bolivarinfo |
|
|
|
|
pan_jacek
Bałwan solny
|
Wysłany: 30-09-2010, 22:18
|
|
|
ygrek napisał/a: | pan_jacek napisał/a: | zabite dechami wiochy | Tam nie ma żadnych zabitych dechami wioch, ponieważ są tam głównie nowe domy. |
To przecież tylko przenośnia, to de facto przedmieście i panuje tam nieco "wiejski" klimacik. nie chciałam przecież nikogo obrazić.
Pomijam, że faktycznie mieszkają tam różne ćwoki które spotykam w 244 i które palą na tyłach autobusu okładki do zeszytu i które słuchają techniawy na cały regulator z trzeszczącego głośniczka komórki i których słownictwo pozostawia wiele do życzenia, cytowanie sobie daruje bo w większości zostałoby wykropkowane.
Bartek napisał/a: | pan_jacek, przestań pisać po spożyciu... |
Wypraszam sobie. |
Ostatnio zmieniony przez pan_jacek 01-10-2010, 08:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
ygrek
Mina
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 1160 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 01-10-2010, 06:03
|
|
|
pan_jacek napisał/a: | Pomijam, że faktycznie mieszkają tam różne ćwoki które spotykam w 244 | Z moich obserwacji wynika że takie ćwoki mieszkają głównie w blokowiskach. Bartek napisał/a: | pan_jacek, przestań pisać po spożyciu |
pan_jacek napisał/a: | ygrek napisał/a:
pan_jacek, przestań pisać po spożyciu... |
Wypraszam sobie |
|
|
|
|
pan_jacek
Bałwan solny
|
Wysłany: 01-10-2010, 08:20
|
|
|
naprawiłam, pardon. |
|
|
|
|
Bartek
Zawalisko
|
Wysłany: 01-10-2010, 08:40
|
|
|
pan_jacek napisał/a: | To przecież tylko przenośnia, to de facto przedmieście i panuje tam nieco "wiejski" klimacik. nie chciałam przecież nikogo obrazić. |
<sarkazm>Tak samo jak na Woli Justowskiej - sporo wiejskiego klimaciku </sarkazm>
Rozumiem, że nigdy nie trafiłaś na:
pan_jacek napisał/a: | które palą na tyłach autobusu okładki do zeszytu i które słuchają techniawy na cały regulator z trzeszczącego głośniczka komórki i których słownictwo pozostawia wiele do życzenia, cytowanie sobie daruje bo w większości zostałoby wykropkowane. |
w inne linii niż 244? W takim razie zazdroszczę. Mimo wszystko przykro mi, że w ten sposób określasz moje rodzinne okolice. Pocieszę cię, że na WP jeszcze 15 lat temu pasano krowy... tak jak na Błoniach w Krakowie
By nie było - dalej na pętli latają chłopaki z siekierami w czasie meczów czy już im przeszło? Ba jakieś 5 lat temu jak byłem częstym gościem w tamtych okolicach to dość często spotykało się taki kwiatki. |
_________________ http://about.me/bolivarinfo |
|
|
|
|
wieliczanie.pl
Skrzat
|
|
|
|
|
nietopesh
Nadszybie
|
Wysłany: 01-10-2010, 17:47
|
|
|
pan_jacek napisał/a: | panuje tam nieco "wiejski" klimacik |
Prawie jak w domu u pan_jacek, |
|
|
|
|
z metropolii
Gość
|
Wysłany: 01-10-2010, 18:05
|
|
|
pan_jacek napisał/a: |
Jesli mieszkasz gdzies przy krzyszkowickiej trasie 244 to bardzo sie ciesze ze dociera do ciebie mpk, ale uwierz mi ze naprawde nie chce za kazdym razem wracajac albo jadac do krakowa zahaczać o Twoją wioskę. |
ja w ogóle się zastanawiam po co komunikacja zahacza o wioskę Wieliczkę, powinna się zatrzymywać na granicy Krakowa. Wiele mieszkańców Krakowa się ucieszy, poluzuje się na drogach
[ironia oczywiście, proszę nie brać na poważnie ] |
|
|
|
|
aloo gobi
Gość
|
Wysłany: 03-10-2010, 16:48
|
|
|
SZkoda, ze nie wkleiles tresci. Teraz baranki chca juz gotowego pieniadza za przeczytanie. |
|
|
|
|
|