Przesunięty przez: master7 31-01-2011, 09:14 |
Brak prądu w Krzyszkowicach |
Autor |
Wiadomość |
nacomito
Nadszybie
Osiedle: Bulwar Zachodzącego Słońca
|
Wysłany: 28-10-2009, 19:08 Enion na cenzurowanym
|
|
|
Posiedzenie Powiatowego Zespołu Zarządzania Kryzysowego.
Cytat: | Dużo uwagi zebrani poświęcili zdarzeniom, które miały miejsce podczas pierwszego w tym roku ataku zimy.
- Nie wszystko było tak jak powinno być. Duże zaniepokojenie budzi stanowisko posterunku energetycznego w Wieliczce. Sprzeczne informacje co do dostaw energii elektrycznej – okazywało się, że w jednej chwili w danym miejscu jest prąd, a później go nie ma, nie odbieranie telefonów. Straż miejska służyła jako łącznik pomiędzy urzędem a zakładem energetycznym. Warunkiem niesienia skutecznej pomocy jest informacja. A przyznam, że zostaliśmy postawieni w sytuacji ogólnej dezinformacji – stwierdził burmistrz Wieliczki Artur Kozioł, który przypomniał, że bez energii było w tym czasie 15 tysięcy osób.
Kierownik Wydziału Zarządzania Kryzysowego Starostwa Powiatowego w Wieliczce zapowiedział, że kolejne spotkanie zespołu poświęcone będzie wyłącznie kwestiom zaopatrzenia w wodę i energię elektryczną.
| więcej: http://www.wieliczka.pl/i...id=967&Itemid=1 |
|
|
|
|
master7
Hysinbold
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 3 razy Wiek: 51 Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3885 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
|
Tomek73
Mina
Pomógł: 5 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 1407 Skąd: Niewielka Wioska
|
Wysłany: 29-10-2009, 10:49
|
|
|
Ale Wieliczke obsługuje brygada z Wieliczki nie z Krakowa - w nocy też. A tych kilku elektryków, w kilku samochodach przy takim nawale pracy nie jest w stanie wszystkiego zrobić od razu. A z Dobczyc i Myślenic nie można było ściągnąć ludzi i sprzetu bo tam mili to samo. Jedynie dyspozytor nocny jest z Podgórza więc z info o awariach może być małe zamieszanie. Ale w Enionie to przecież standard |
|
|
|
|
Kozmicki
Zawalisko
|
Wysłany: 29-10-2009, 11:22
|
|
|
Nie wiem jak Centrum Kryzysowe w Wieliczce oceniają inni, którzy musieli skorzystać z jego "pomocy" ale z perspektywy mieszkańców Koźmic Małych ono zupełnie nie zdało egzaminu:
W piątek rano udało się wreszcie dodzwonić do energetyków, którzy dawali nadzieję, że po południu w Koźmiczkach będzie zasilanie. Zupełnie niedoinformowane okazało się powołane przez Urząd Gminy Centrum Kryzysowe. Najpierw nie wiedziało, że w Koźmicach Małych nie ma prądu a następnie odesłało z pytaniami do energetyków! Centrum Kryzysowe w Wieliczce - nie zdało w ogóle egzaminu. Udzielało mylnych odpowiedzi, nie znało sytuacji i kierowało z pytaniami do innych służb. Przez kilka godzin koźmiczanie żyli nadzieją, że awaria zostanie usunięta w godzinach popołudniowych w piątek – tak informowało około południa Centrum Kryzysowe. Jednak przyszło nam spędzić kolejny wieczór przy świecach.
4 dni bez prądu, czyli koźmicki blackout |
|
|
|
|
master7
Hysinbold
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 3 razy Wiek: 51 Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3885 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 29-10-2009, 11:49
|
|
|
Tomek73 napisał/a: | Jedynie dyspozytor nocny jest z Podgórza więc z info o awariach może być małe zamieszanie |
No to właśnie mnie zastanawia jak to jest.
Opisywałem gdzieś na początku tego wątku sytuację, gdzieś sprzed roku, kiedy to na Rożnowej siadł późnym wieczorem zimowym prąd. Dyspozytor z Podgórza powiedział, że przekaże do Wieliczki, ale rano bo oni pracują od 6 rano czy jakoś tak. |
_________________ www.wieliczka24.info
www.master7.rowerpower.org
Hosting Dedykowany | Wirtualizacja | Profesjonalny Hosting | Serwery Gier |
|
|
|
|
Tomek73
Mina
Pomógł: 5 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 1407 Skąd: Niewielka Wioska
|
Wysłany: 29-10-2009, 12:34
|
|
|
Jezeli to była duża awaria, np. padło trafo albo kabel w ziemi, to dyzurni w nocy nie wiele mogą zdziałać. W nocy to generalnie tylko małe ( planowane ) awarie są w stanie usuwać. Wieksze sprawy wymagają wyciągniecia z łóżek innych pracowników, albo czekaja do rana na brygade. |
|
|
|
|
anhelli
Kierat konny
Osiedle: Kshyshcovice
|
Wysłany: 02-07-2012, 18:46
|
|
|
Co jest z tymi przerwami w dostawie prądu w Krzyszkowicach? U was też taka bryndza, czy tylko przy Ochocie? |
_________________ Dr Bernard Hazelhof twierdzi, że dobrze mieć cele... |
|
|
|
|
kmc
Kierat konny
Osiedle: Krzyszkowice=>Os. Bogucice
|
Wysłany: 02-07-2012, 19:26
|
|
|
anhelli napisał/a: | Czy wiadomo coś nt. dzisiejszej awarii prądu w Krzyszkowicach. Prądu nie było wzdłuż ul. Ochota z ulicami krzyżującymi (Różana, Modrzewiowa), Krzyszkowickiej itd. |
A o której godzinie Ci tego prądu brakowało? U mnie cały dzień jest. |
_________________ Panie, strzeż mnie od przyjaciół... Z wrogami jakoś sobie poradzę. |
|
|
|
|
anhelli
Kierat konny
Osiedle: Kshyshcovice
|
Wysłany: 02-07-2012, 19:57
|
|
|
Dwukrotnie przerwało dostęp w odstępie 15 min. pomiędzy 18 a 19. TV, zegarki, komp. itd - STOP. W ostatnim czasie wybijało ok. 6.00 rano. Nie ma wiatru, więc żadne gałęzie drzew w grę nie wchodzą. |
_________________ Dr Bernard Hazelhof twierdzi, że dobrze mieć cele... |
|
|
|
|
nietopesh
Nadszybie
Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lut 2008 Posty: 3098 Skąd: Pawlikowice
|
Wysłany: 02-07-2012, 21:17
|
|
|
Mam subskrypcje na maila planowanych wyłączeń i ostatnio przewinęła się tam mi przed oczami Ochota więc coś może kombinują. |
_________________ www.pawlikowice.info - Lokalny portal informacyjny |
|
|
|
|
kmc
Kierat konny
Osiedle: Krzyszkowice=>Os. Bogucice
|
Wysłany: 02-07-2012, 21:18
|
|
|
No tak. U sąsiada też nie było. Ja jestem na drugiej linii. |
_________________ Panie, strzeż mnie od przyjaciół... Z wrogami jakoś sobie poradzę. |
|
|
|
|
Sid
Kierat konny
|
Wysłany: 25-09-2015, 09:00
|
|
|
A w Krzyszkowicach znowu od rana brak prądu. Ponoć o 14,00 mają włączyć.
Normalnie szlag człowieka może trafić, który to już raz w ostatnim czasie.
A w tauronie swoje " przepraszamy za usterki" ...
Przypuszczalnie pseudo-deweloperzy Krzyszkowiccy wypodłączali swoje budowy i cała okolica ma blackout. A tauron ma to w 4 literach. |
|
|
|
|
sierot
Kierat konny
Wiek: 40 Dołączył: 21 Lis 2007 Posty: 414 Skąd: Pawlikowice
|
Wysłany: 25-09-2015, 11:08
|
|
|
Którzy są pseudo, a którzy nie? |
|
|
|
|
Sid
Kierat konny
|
Wysłany: 25-09-2015, 11:24
|
|
|
sierot napisał/a: | Którzy są pseudo, a którzy nie? |
Wg.mnie większość deweloperów na polskim rynku budowlanym. |
|
|
|
|
Kozmicki
Zawalisko
|
Wysłany: 25-09-2015, 14:13
|
|
|
Sid napisał/a: | który to już raz w ostatnim czasie. |
Marne to pewnie pocieszenie, ale w rejonie Raciborsko - Koźmice Małe - Taszyce - Pawlikowice wyłączenia w okresie letnim po każdej burzy właściwie. W pozostałą część roku średnio raz na 2 tygodnie. Prowadzę ewidencję od początku roku, w tej chwili mam ponad 25 pozycji. |
|
|
|
|
|