Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: master7
05-01-2011, 12:40
! Centrum Edukacyjno - Rekreacyjne w tym BASEN !
Autor Wiadomość
nietopesh 
Nadszybie

Wysłany: 21-02-2012, 11:16   

Cytat:

W "Solnym Mieście" powstanie plac zabaw

WIELICZKA. Trampoliny, zjeżdżalnie, labirynty, mostki, siatkowe wejścia kaskadowe, basen z piłeczkami - to niektóre z elementów wyposażenia enklawy dla najmłodszych, która powstaje w Centrum Edukacyjno-Rekreacyjnym "Solne Miasto" w parku Mickiewicza

- Prace dobiegają już końca. Plac zabawy, podobny do tych, jakie są między innymi w galeriach handlowych, otwarty zostanie najdalej za dwa tygodnie - informuje Magdalena Golonka z Biura Prasowego wielickiego UMiG. Ponadto przed kilku...

Bartek
Zawalisko

Wysłany: 21-02-2012, 12:19   

W sumie dobry pomysł. Wieczorami idąc na basen, widywałem sporo osób na stołach do tenisa, w zeszłym tygodniu piłkarzyki. Przynajmniej w takie zimowe dni można się pobawić ze znajomymi bardziej na sportowo w Wieliczce.

Oby dalej to było bezpłatne...

Piotrex 
Mina
Obiezyswiat

Osiedle: wies
Wysłany: 21-02-2012, 12:27   

A mi sie podoba sauna i kąpiel w beczce :P

Dziewczyny widze nie wchodzą do beczki..

Jeden duży minus że drzwi od tego holu gdzie są pilkarzyki idąc po schodach nie wejdzie się na basen bo są zamkniete n....dlaczego ?
Trzeba obchodzic cały budynek parkujac na parkingu głównym a przecież można by wejść sobie na wprost po schodkach które są do tego zrobione..

Po kiego licha to ktoś zamyka ...bezsens

Bartek
Zawalisko

Wysłany: 21-02-2012, 18:09   

Na parkingu głównym, czyli tym koło fontanny?

solniak 
Gallus gallus

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 21-02-2012, 19:46   

Hmm, znajomy wypisał niedawno syna, bo nabawił się grzybicy na wielickim basenie. Lekarz u którego zaczył go leczyć, stwierdził, że to nagminne w Wieliczce.

Ze swojej strony wypisałem moje pociechy ze szkolnych wyjazdów na wielicki basen jakiś czas temu, bo mimo ponad dwóch semestrów nie zrobili ŻADNYCH postępów w nauce pływania. Techniki nauczania obecnych tam instruktorów polegały na spychaniu dziecka do basenu jak nie chciało samo skoczyć - do dziś ma uraz. Nie umiały nawet oddychać w wodzie, bo nikt ich nie uczył... Na koniec nawet syn dostał piątkę i dyplom z pływania nie umiejąc nic przepłynąć.

Zaoszczędzoną tak kasę (60 zł na miesiąc od dziecka), przeznaczyłem na indywidulne lekcje pływania w Krakowie i po 7 lekcjach nauczyli się więcej niż przez te dwa semestry w Wieliczce.

Niby nie ma dziadostwa w Wieliczce, a jednak jest, ale ile osób sie pozna na tym, że szkolny basen jest jak szkolny angielski - wszyscy chodzą, mają dobre oceny i ... nikt nic nie umie.
Tadeusz Kościuszko:"Kościół powinien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec kościoła. "

Piotrex 
Mina
Obiezyswiat

Wysłany: 21-02-2012, 22:22   

solniak napisał/a:
Hmm, znajomy wypisał niedawno syna, bo nabawił się grzybicy na wielickim basenie

Miejmy nadzieje że jakiś mały był bo ze starszym moze być historia poszlakowa :D :D :P :D

Z nauką pływania moze bć kiepsko, ratownicy do du...py z tego co widzę.
Ja tam sobie pływam wiec bym zareagowałale jak widze że XXX które ledwo pływa jest na środku basenu do pływania to coś nie halo, ostatnio widzialem jak 2 szczyle próbowały pływac ale ledwo im to wychodziło i na pograniczu głębokiego łyka wody nerwowo ruszając nogami..

nacomito 
Nadszybie

Osiedle: Bulwar Zachodzącego Słońca
Wysłany: 07-03-2012, 16:44   

Z samego rana stała się rzecz niesłychana. Z masztów obok fontanny zdjęte zostały ścierki, które onegdaj były flagami. Pewnie przed Euro zawisną nowe. Oby kolory się nie pomieszały.

Bartek
Zawalisko

Wysłany: 07-03-2012, 19:47   

Piotrex, a co mają dzieciaki pływające (czy właściwie próbujące) z ratownikami? Do czasu jak się nie topią lub innym nie przeszkadzają to nic nie mogę zrobić.
Co do nauki pływania - widzę, że są prowadzone jakieś szkolenia... co do jakości nie mam pojęcia.

nacomito 
Nadszybie

Wysłany: 31-03-2012, 23:29   

Nareszcie, bez zbędnej pompy, bez wielickiego różu, nastąpiło długo oczekiwane odsłonięcie podświetlanej ściany frontowej Centrum Edukacyjno-Rekreacyjnego. Między deszczem, a śniegiem chwilami przyświecało słonko, zaś wiatr nie dał wytchnienia flagom.

Plik ściągnięto 236 raz(y)
61,5 KB

nacomito 
Nadszybie

Wysłany: 20-05-2012, 19:31   

Na powyższym zdjęciu dumnie powiewają flagi. Czy nikt z decydentów nie zauważył, że są koszmarnie brudne, niczym szmaty do podłogi? Miasto, zdaniem burmistrza, oczekuje na 6 000 turystów. Podczas EURO będą podziwiać wielickie fontanny i brudne flagi na tle telebimów. Co zapamiętają?

kmc 
Kierat konny

Osiedle: Krzyszkowice=>Os. Bogucice
Wysłany: 20-05-2012, 20:14   

Cytat:
nacomito napisał/a:
Na powyższym zdjęciu dumnie powiewają flagi. Czy nikt z decydentów nie zauważył, że są koszmarnie brudne, niczym szmaty do podłogi

Co do brudu i higieny. Dość dawno mnie na basenie w C.E.R. nie było, ale po ostatnich wizytach nie byłem zbyt zachwycony z poziomu czystości. Czy obecne warunki higieniczne nie odbiegają zbytnio od przyjętych norm?

Sid 
Kierat konny

Wysłany: 05-06-2012, 08:21   

Dzieci topiły się w Termach już dwa razy. Dlaczego ?

Nikt nie czuje się odpowiedzialny za wypadek 10-latka, który w piątek topił się w Termach Maltańskich. A wątpliwości przybywa: trzy miesiące temu w tym samym basenie ze sztuczną falą topił się inny chłopiec. Wtedy topił się 12-latek, a ratowników zaalarmował pływający obok mężczyzna. - Chłopiec był reanimowany. Przeżył - mówi Jarocki. - Po tamtym wypadku zwiększyliśmy obsadę z dwóch do trzech ratowników.

http://wiadomosci.gazeta...._Dlaczego_.html

Artykuł ku przestrodze dla rodziców którym wydaje się, że nasze dzieci są bezpieczne na Wielickim basenie.
Ja obserwując naszych "ratowników" mam wrażenie, że ta ciężka praca ich przerasta. Dziękować Bogu, że do tej pory nie doszło u nas do żadnego poważnego wypadku.

Bartek
Zawalisko

Wysłany: 05-06-2012, 21:31   

Mnie ostatnio rozwaliła sytuacja na basenie. Na torach dzieciaki - tylko dwa wolne dla pływających "prywatnie". W sumie na torze najbliżej krawędzie pływa 5-6 dość rosłych facetów (tłok jak chol***), a pani ratowniczka bierze tam małą dziewczynkę i uczy ją pływać...
Pomijając już robiący się tłok i w tym samym czasie aerobiki na małym basenie to zastanawiam się w jakich godzinach można popływać?

BTW. co to za akcja z dzieciakami, że tak o 19-20 sporo ich pływa na torach? Nie raz i nie dwa widziałem jak nurkują na inne tory akurat gdy ktoś płynie (dość szybko) lub też nurkuje.
Ogólnie tak od jakiś 2 tygodni lekki chaos zapanował na basenie...

Piotrex 
Mina
Obiezyswiat

Wysłany: 05-06-2012, 23:23   

Bartek ludzie jest dużo ..

niekiedy idę do sauny a tam z 8 osób i nie ma gdzie uśiąśc ....

W jakich godzinach jest w miarę konmfortowo popływac ktoś się orientuje ?

Sid 
Kierat konny

Wysłany: 06-06-2012, 11:43   

między godz 6,00 a 8,00 rano

Odpowiedz do tematu