Otwarty przez: master7 05-01-2011, 12:40 |
! Centrum Edukacyjno - Rekreacyjne w tym BASEN ! |
Autor |
Wiadomość |
ArturSosin
Nadszybie
|
Wysłany: 27-02-2011, 22:54
|
|
|
hrabia_wronski napisał/a: | laczyla swiateczna infekcje wirusowa mojej corki z pobytem na basenie. Ale nie byla to infekcja grzybicza. | No chyba oczywiste, ze jak wirusowa to nie grzybicza |
|
|
|
|
hrabia_wronski
Groty kryształowe
|
Wysłany: 28-02-2011, 11:35
|
|
|
Hmm,m ..
Poniewaz temat dotyczyl infekcji grzybiczych w ten sposob chcialem zaznaczyc ,ze sprawa mojej corki nie dotyczyla grzybkow.
Nawiasem mowiac byla to wirusowe ? zapalenie ucha srodkowego .
Laczylo sie to z niestety z podaniem antybiotykow
Woda zawsze jest niezbedna do rozwoju wszelkiego zycia .
Komentarze zostawiam ...bez komentarza. |
|
|
|
|
Bartek
Zawalisko
|
Wysłany: 28-02-2011, 12:06
|
|
|
Jeżeli było to zapalenie wirusowe, to mogła to złapać w dowolnym miejscu gdzie przebywają ludzie (celowo pomijam przenoszenie wirusa ze zwierząt). Czy to był basen, przedszkole, szkoła, kościół, przystanek, sklep.... itp. to nie ma najmniejszego znaczenia. |
_________________ http://about.me/bolivarinfo |
|
|
|
|
artur
Kopacz
|
Wysłany: 28-02-2011, 12:49 harmonogram obciążenia basenu
|
|
|
Ciesze się że w wieliczce jest basen, lecz mniej cieszy mnie bałagan który na min panuje. Dlaczego tak uważam, a mianowicie zarówno na stronie internetowej jak i na drzwiach w Solnym Mieście umieszczony jest HARMONOGRAM OBCIĄŻENIA HALI BASENOWEJ, ktoś powie super pomysł, lecz jest jeden szczegół harmonogram ten nie pokrywa się z faktycznym obciązeniam a dokładniem rezerwacja torów. Pojawiłem sie na basenie w sobote o 7,30 zgodnie z harmonogramem tory nie sa zarezerwowane. jakie było moje zdziwienie gdy około godziny 8 okazało sie ze 4 tory sa zarezerwowane dla sekcji pływackiej, miomo ze zgodnie z harmonogramem tory maja byc dopiero zajete od 9.
Nie mam nic przeciwko sekcjom itp grupowym zajeciom ale prosił bym aby tak dumnie eksponowany harmonogram był zgodny ze stanem faktycznym.
Artur |
|
|
|
|
greg
Mina
|
Wysłany: 28-02-2011, 13:03
|
|
|
ArturSosin napisał/a: | hrabia_wronski napisał/a:
byla to wirusowe ? zapalenie ucha srodkowego .
Znowu jakies niestworzone rzeczy. |
sorki - chyba nie do końca masz rację - niefachowo nazywa się to "ucho pływaka" - w zeszłym roku zaliczyłem obustronne zapalenie - i wracałem z takim bólem i wysoką temperaturą z Włoch samochodem. Miałem to 3 raz w ciągu 20 lat - basen + wirus + temperatura powietrza. Szczególnie niebezpieczne jak natepuje zmiana ciśnienia - np. skoki do wody |
|
|
|
|
pan_jacek
Bałwan solny
Osiedle: W.Pola/Krzyszkowice
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 06 Sie 2010 Posty: 292
|
Wysłany: 28-02-2011, 17:19
|
|
|
hrabia_wronski napisał/a: | Hmm,m ..
Poniewaz temat dotyczyl infekcji grzybiczych w ten sposob chcialem zaznaczyc ,ze sprawa mojej corki nie dotyczyla grzybkow.
Nawiasem mowiac byla to wirusowe ? zapalenie ucha srodkowego .
Woda zawsze jest niezbedna do rozwoju wszelkiego zycia .
Komentarze zostawiam ...bez komentarza. |
Bzdura, wirusy nie odpowiadają na antybiotyki, gdyby tak było pół świata miałoby z głowy HIV.
Za to swobodnie sobie można poleczy infekcję bakteryjną |
|
|
|
|
Aska
Magnum Sal as
Osiedle: okolice Rynku ;)
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 08 Wrz 2009 Posty: 91
|
Wysłany: 01-03-2011, 10:25
|
|
|
czy mi się wydaje czy tematem tutaj jest basen? bo cały czas czytam o maturze....
co do harmonogramu zajęć na basenie to rzeczywiście lipa bo się nie pokrywa z czasem realnym....specjalnie poszłam na basen pół godziny później żeby sobie popływać a dzieciarnia siedziała jeszcze pół godziny!!!! a to nie jest poślizg o 5 minut |
|
|
|
|
artur
Kopacz
|
Wysłany: 01-03-2011, 12:06
|
|
|
No widze ze nie jestem jedyna osoba która zapłaciła za pływanie, a mogła sobie conajwyżej postac w wodzie. Nastepnym razem poprosze o rozmowe z kimś z kierownictwa, gdyz skoro ja ma przestrzegac regulaminu korzystania z basenu to niech inni tez przestrzegaja harmonogramu. Dlaczego ma to dotyczyc tylko jednej strony?
Artur |
|
|
|
|
ArturSosin
Nadszybie
|
Wysłany: 01-03-2011, 13:18
|
|
|
Jedyne co pozostaje to wyjsc i zadac zwrotu za bilet z powodu niezgodnosci uslugi z umowa.
Dzisiaj dostalem gazetke osiedlowa i jest zdjecie z basenu. Zauroczyli mnie ratownicy pilnujacy z mostku plywajacych. Na zywo nigdy czegos takiego nie widzialem!
Do poprzedniego tematu: po sprawie lapowek za egzaminy kolejny kwiatek: http://polskalokalna.pl/w...sy,1603450,3319 |
|
|
|
|
jasto3
Kopacz
|
Wysłany: 24-03-2011, 12:11
|
|
|
A jak to jest z sauną na Wielickim basenie. Przy kasie jest informacja że sauna jest czynna od godziny 17 i minimalna temperatura wynosi 96 stopni. Spragniony gorącej kąpieli wszedłem do środka około 17:30,jakież było moje ogromne zdziwienie gdy na termometrze odczytałem temperaturę 80 stopni co wydaje się troszkę za mało.Zwykle korzystam z sauny na basenie kolna w krakowie i nie zdarzyła mi się nigdy taka sytuacja.Podobno zapomniano włączyć.Czy to jest norma czy jednorazowy wypadek?Korzysta ktoś z tej sauny? |
|
|
|
|
ArturSosin
Nadszybie
|
Wysłany: 24-03-2011, 12:18
|
|
|
Tak, czesto. Zwykle bywa wrecz za goraco. |
|
|
|
|
jasto3
Kopacz
|
Wysłany: 24-03-2011, 12:24
|
|
|
to chyba pozostanę przy kolnej |
|
|
|
|
ArturSosin
Nadszybie
|
Wysłany: 24-03-2011, 12:26
|
|
|
Super. W 'naszej' bedzie luzniej |
|
|
|
|
jasto3
Kopacz
|
Wysłany: 24-03-2011, 12:50
|
|
|
Może i lużniej ale albo za zimno albo za gorąco |
|
|
|
|
ArturSosin
Nadszybie
|
Wysłany: 27-03-2011, 22:38
|
|
|
Pewnie tak, ale mozna zrezygnowac lub przewietrzyc. Dla mnie obie opcje sa prostsze niz wyjazd do Krakowa. Raczej ciezko w saunie publicznej utrzymac stala temperature; do tego jeszcze ciagle ktos wpadnie na pomysl polania kamieni. |
|
|
|
|
|