Przesunięty przez: master7 22-01-2009, 10:56 |
Bezpieczeństwo dzieci - prośba o interwencje |
Autor |
Wiadomość |
agga
Mina
Osiedle: Zadory
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 22 Lip 2007 Posty: 1461 Skąd: wieliczka
|
Wysłany: 20-10-2007, 06:53 Bezpieczeństwo dzieci - prośba o interwencje
|
|
|
Cytat: | Chodnik na ul. Piłsudskiego - tempo w jakim idzie ta inwestycja woła o pomstę do "nieba" !!!
|
Biorąc pod uwagę fakt że termin wykonania został już 2 krotnie przekroczony nie ma szans na wykonanie do 01.11.07. To są moje tereny i mam możliwość obserwowania tempa prac.
Częściej widuje panów palących papierosy niż pracujących lub 3 pali 1 pracuje he he he dobre nie.
Mam też parę uwag mianowicie. Barierki zabezpieczające przed wybiegnięciem na jezdnie obok schodów ( na przeciwko gimnazjum) zostały zdemontowane i porzucone w trawie. Teraz już nic nie zabezpiecza przed tym aby dzieci nie wpadały pod koła samochodów. Przyznam że mam spory problem z 3,5 letnim synkiem który biegnie zawsze włączyć światło. Jestem przerażona tym że nikt z nadzorujących budowę nie zainteresował się tym że brakuje bardzo ważnego elementu bezpieczeństwa w rejonie szkoły. Maga Cop proszę zainteresujcie się tym tematem ze względu na bezpieczeństwo naszych dzieci.
Dodatkowo wzdłuż ogrodzenia gimnazjum ( droga do wejścia na teren szkoły nie istnieje chodnik) - a to co po mim zostało przypomina krajobraz księżycowy chodzi o zaledwie 20-50 m. Wielkie dziury a ostatnio nawet zapadnięta studzienka kanalizacyjna pokazują jak władze miasta dbają o bezpieczeństwo dzieci i młodzieży.Do tego chaos z miejscami parkingowymi licznie zaparkowane samochody przy poboczu uniemożliwiają przejście inaczej niż poza osią jezdni ( zaznaczę że jeśli chodzi o pobocze " pseudo chodnik" mój synek sie co chwile wywraca przez dziury i nierówności). Codziennie tą drogą kilkanaście razy przejeżdża patrol straży miejskiej brak jakiejkolwiek reakcji na bezsensowne parkowanie na złą infrastrukturę. Ponowna prośba do kolegów z policji o rozeznanie sytuacji czy nie można by było w pasie chodnika po między ulicami Piłsudskiego a Konopnickiej postawić zakaz postoju obowiązujący w godz od 7 do 17. Jak wszyscy mogą poświadczyć jest to główny szlak komunikacyjny dzieci z Zadarów, Czarnochowic, Śledziejowic, Bogucić i Mardimeksu do Gimnazjum i szkoły podstawowej nr 2. Zwracam się z prośbą o pomoc do wszystkich którzy są w stanie coś z tym tematem zrobić aby sytuacja zmieniła się na lepsze.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Tsubasa
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 13 razy Wiek: 44 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 3871 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 20-10-2007, 07:57
|
|
|
przylaczam sie do tego co napisala Agga..
czesto jezdze do rodzicow tamtedy i zawsze ale to zawsze stoja tam rzedem samochody wzdluz ogrodzenia (miedzy pilsudskiego a konopnicka).. utrudnia to zupelnie przejazd, miniecie a jak z gory zjezdza autobus szkolny to robi sie zator.. uwagi do kierowcow parkujacych tam nie skutkuja mimo ze za szkola wzdluz konopnickiej miejsca jest od cho.lery..
dzieciaki jak to dzieciaki w gimnazjum przezywaja chyba pierwsze okresy buntu i nie raz juz mi sie zdarzylo jak jechalem samochodem wcale nie chcialy zejsc mi z drogi i jeszcze sie glupio usmiechaly, czy zartowaly (ja jestem z natury cierpliwy i po mnie to splywa ale znam osoby ktore by takiego gno.jka wbily w ziemie).. czy to taki problem postawic tam znak zakaz zatrzymywania (co udalo sie nie wiem jakim cudem na ulicy konopnickiej w strone cmentarza co moim zdaniem kompletnie jest pozbawione jakiegokolwiek sensu - ale to norma ostatnio w dzialaniach zarzadu drog)..
moze trzeba wziac gwozdzia i sobie pochodzic tydzien tamta ulica coby sie oduczyli tam parkowac.. niestety ale Ci co tam zostawiaja samochody sa po prostu "baranimi lbami" i nie boje sie uzyc tego stwierdzenia!!! |
_________________ Czy to prawda, że w Polsce już widać na horyzoncie dobrobyt?
Prawda - horyzont według definicji to wyimaginowana linia, która oddala się w miarę zbliżania
--------------------------------------------------------
www.nano-reef.pl - bo małe jest piękne |
|
|
|
|
Madafaker
Mina
|
Wysłany: 24-10-2007, 07:22
|
|
|
Z dużą dozą prawdopodobieństwa można stwierdzić iż przedmiotowe barierki wrócą na swoje dawne miejsce, w dalszym toku remontu.Co do ewentualnej zmiany oznakowania...z pewnością to nastąpi z uwagi choćby na montaż świateł... |
_________________ Od 0 do 18 cm w 5.5 sekundy |
|
|
|
|
Cop
Sztolnia
|
Wysłany: 24-10-2007, 10:57
|
|
|
Witam
Ja moge obiecać jedno . W najblizszy poniedziałek poprosimy naszego inspektora d/s inżynierii ruchu drogowego , oraz przedstawiciela zarządu dróg o wizyte w tamtym rejonie , celem zmiany oznakowania , wypowiedż koleżanki wydrukujemy , żeby dokładnie wskazać występujący tam problem .
Mam nadzieje , że nasze działanie pomoże w rozwiązaniu występującego tam problemu , zwiększy bezpieczeństwo dzieciaków i ograniczy nerwy ich pieknym mamom
Pozdrawiam |
|
|
|
|
oseczka
Zawalisko
Pomogła: 3 razy Wiek: 35 Dołączyła: 14 Maj 2007 Posty: 926 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 24-10-2007, 11:37
|
|
|
Cop, to jeszcze pogadajcie o światłach albo o czymś na przejściu na ul Piłsudskiego przy figurce (ul Grottgera) |
_________________ Nadeszło w pore lato powiedz mi co Ty na to? Słoneczko ładnie tańczy ma kolor pomarańczy przy Tobie zaraz płone Twe ciało opalone całuje kiedy tańczy bo smak ma pomarańczy.... |
|
|
|
|
agga
Mina
Osiedle: Zadory
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 22 Lip 2007 Posty: 1461 Skąd: wieliczka
|
Wysłany: 24-10-2007, 13:27
|
|
|
Dziękuje Paną za podjęcie tematu bo już traciłam nazieje:) |
_________________ Pozdrawiam |
|
|
|
|
pablo
Mina
Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 02 Sie 2007 Posty: 2646 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 25-10-2007, 16:52
|
|
|
Popieram Oseczkę odnośnie świateł przy figurce!! |
|
|
|
|
Madafaker
Mina
|
Wysłany: 25-10-2007, 17:13
|
|
|
Od jednego głosu poparcia do uruchomienia droga baaaaardzoooo daleka...z drugiej strony jak ktoś wcześniej zauważył nie możemy w nieskończoność szpikować miasta światłami...odniosło by to działanie wręcz przeciwny skutek do zamierzonego... |
_________________ Od 0 do 18 cm w 5.5 sekundy |
|
|
|
|
|